User Tag List

9 sonuçtan 1 ile 9 arası

Konu: Citroen E-C4 /E-C4X HK tecrübeleriniz

Post Thanks / Like
    Mentioned
    53 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Citroen E-C4 /E-C4X HK tecrübeleriniz

Merhaba arkadaşlar,

şirketimiz bizlere 2025 model Citroen E-C4 ve E-C4X araçlar temin etti ve aldığımız günden beri problemler bitmek bilmiyor sizlerin tecrübeleri nasıl diye sormak istedim?

1) Araç 1680kg ve üzerinde 195lik lastikler var sorunun sebebi lastikmidir bilmiyorum ama araçta acil fren anlarında büyük problemler var sıklıkla kızaklıyor

2) Araç fazlaca yumuşak bodyroll ve öne yığılma çok fazla. ciddi acil manevra anlarında güven yok , yol tutuş çok zayıf

yukarıdakiler daha çok fiziki sorunlar ve bunu bilerek sürülebilir gerçi yıl olmuş 2026 artık bunlar olmamalı ama yapacak birşey yok

3) Asıl olmayacak sorunlardan birisi ekran kararması kimisi webde ayda yılda bir oluyor gibi söz etmiş ama bizde neredeyse ayda 1-2 kez oluyor ve çok sayıda araç var

4) Araç kendi kendine sönüyor tamamen kendini kapatıyor ve bunu durum,sürat,koşul farketmeksizin her yerde yapabiliyor aküyü söküp 10-15dk bekletip sürmek zorunda kalıyoruz

5) Araç kendini çizgilerde olmasına rağmen çizği dışında sanıp direksiyonda tepki verebiliyor

6) en korktuğumuzu sona bıraktım, araç durduk yere önünde hiçbirşey olmamasına rağmen dip fren yapıp kendiliğinden fren yapabiliyor (bu biraz daha nadiren oluyor ama birgün başımıza ciddi bir bela açacak)

sizlerdede benzer tecrübeler varmı? bu arada arkadaşlar aynı şirketde benzinli 1.2lerimizde var onlarda fren ve yol tutuş bariz şekilde daha iyi araç extra 300kg yükü kaldıramamış elektriklide.

CüneytIşıkkent - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bizim ofislere 2 tane ec3 aicross verildi 2 seneye yakındır da kullanıyoruz bakım harici bir problem ile karşılaşmadık bazen ekran kararması oluyor onu da son bakımda yapılan güncelleme ile çözdüler şuan için sorun görünmüyor. Ama bahsettiğiniz diğer sorunları hiç duymadık yaşamadık. Şans sanırım birazda bu işler ya da model kaynaklı bilemedim ama sıkıntı.
    Umbrella Corporation

ChuckBartowsKi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Biz 5 adet E-C4X kullanıyoruz şirket için satışçılara almıştık 2024 de aldık hala kullanıyoruz.

Bahsettiğiniz sorunlardan ekran kararması akü sökme işini hiç birinde 1 kez olsun yaşamadık o yüzden yorum yapamayacağım.

Lastiklerini 1 yıl sonra değiştirdik başka bir ölçü taktılar ama hatırlayamadım lastikler problemli kış lastiği de problemli maalesef.

Araç çok hafif gibi yol tutmayacak gibi evet ama ortalama 90x5 desek 450.000 KM oldu ve hep uzun yol herhangi bir kaza yaşanmadı hep şehir içi ufak tefek sürtmeler sadece.

Ben de bu araç ile 2-3 kere şehir dışı yolculuk yaptım istanbul-kayseri arası mesela hiçbir sorun yaşamadım tabii ki kendi aracıma göre rüzgarda sallanma hissiyatı veya viraj alma açısı kötüydü ama kesinlikle problemliydi diyemem.

Şerit takip ve otomatik pilot da sorunsuz çalışıyor aslında sizdeki araçlarda bir problem olabilir belki bilemedim onu.

Bana göre en büyük sorun kışın 200 yazın 270 km menzili olması açıkçası bu araca yeterli değil bence minimum 350 görmeliydi.

Ormanci - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    36 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bu alet ve kuzeni 408'de daha önce de belki yazmışımdır, elektriklilerde aktarma-tahrik sorunları harici bir de bence yürüyen aksamda bir sorun var;

Özellikle arka süspansiyon, arabaya 4 kişi binildiğinde berbat hale geliyor. Yani düz giderken sorun yok ama ufak tefek böyle kablo kanalı tarzı yerlerde lastik içine girince "küüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüt" diye sanki olduğundan derin bir çukura düşmüşsünüz gibi tepki veriyor arka taraf. 408'de ilk olduğunda herhalde arkadaş çok sert bi yere girdi diye düşünmüştüm. C4x'le de diğer arkadaş bizim ara sokakta baaaaaaaaaaaaaaaam diye boktan bi çukura girdiğinde o tepkiyi verince yok dedim bu alet olmamış... Bizim sertler serti 500x öyle tepki vermiyor orada, ben kaç kere düştüm

CloudGrey - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    64 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Peugeot - Citroën - DS Automobiles - Opel

Bu 4 marka adı altında selpak satsalar almayın...

TR'de otokoç aldı bunları , gene bir nebze sorun çözmede istekliler.
    eskiden durum çok daha fenaydı..

Bende çok uyguna 108 tane 3008 hibrit kiraladım.
    Telefonum hergün 2-3 sorun ile çalıyor.
    Sahada eşşek gibi binilen 350 tane corolla hibritim var , 26 ayda toplamda 3 kere "arabada sorun var" diye aranmadım...

Dertleri ;

- kendini kitleme kapanma
    - klima çalışmama
    - ekranların gitmesi
    - aniden çıkan saçma bildirimler "araba patlicak kaçın" gibi.

ulan 2026'da araba yapmışlar arabada emniyet kemeri yükseklik ayarı yok
    médiocrité partout

Post Thanks / Like
    Mentioned
    64 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bide bu pejo hibrit çok garip bir durum var ;

Corolla hibritte ;

ayağınıza gazdan çekersiniz araba akmaya devam eder , çok ufakta olsa rejenarasyon başlar (benzinli araç gibi yavaşlar) siz frene bastıkça bu rejenarasyonun şiddetide artar, pil şarj olur.
    Zaten bunu kadrandaki charge kısmında görürsünüz.

ama Pejo hibritte ;

ayağınızı gazdan çekmeniz durumda şiddetli bir rejenarasyon başlıyor , pili şarj edicem diye.
    araba ayak gazdan çekince akmıyor sanki fren yapıyor adeta..
    bu sebebtende sürekli ayağınız gazda olmalı...

sonuç ; corolla hibritlerde 4.5 litre yakıyoruz , pejoda 8

bu fransızların son 20 yılda yapabildiği tek şey elektronik müzik.
    médiocrité partout

SeRKaN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı CloudGrey Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bide bu pejo hibrit çok garip bir durum var ;

Corolla hibritte ;

ayağınıza gazdan çekersiniz araba akmaya devam eder , çok ufakta olsa rejenarasyon başlar (benzinli araç gibi yavaşlar) siz frene bastıkça bu rejenarasyonun şiddetide artar, pil şarj olur.
    Zaten bunu kadrandaki charge kısmında görürsünüz.

ama Pejo hibritte ;

ayağınızı gazdan çekmeniz durumda şiddetli bir rejenarasyon başlıyor , pili şarj edicem diye.
    araba ayak gazdan çekince akmıyor sanki fren yapıyor adeta..
    bu sebebtende sürekli ayağınız gazda olmalı...

sonuç ; corolla hibritlerde 4.5 litre yakıyoruz , pejoda 8

bu fransızların son 20 yılda yapabildiği tek şey elektronik müzik.
    56.000 km 2024 model corolla hybrid 13.000 km dir de 2026 model 408 hybrid kullanıyoum. 408 in bataryası çok küçük doğal olarak güçlü bir rejen ile dolduruyor. 408 elektrikli araç kadar olmasa da baya fren yapıyor gibi. Alışınca freni az kullanıyorsunuz.

Evet corolla daha az yakıyor çünkü daha fazla elektrik ile gidebiliyor. bahsettiğiniz fazla yakma olayının rejenasyon ile alakası yok aslında

Asıl bana saçma gelen corolla da yazın klima açınca içten yanmalı motor çok devreye girmiyordu, emin değilim ama klima bataryadan güç alabiliyor galiba, ama 408 de klima açıksa içten yanmalı motor sürekli devrede. bu yüzden yazın tüketim fazla oluyor. Benim ortalamam yaz aylarında 6,5 litre. Son 1 haftadır klima kullanmıyorum 5.2 şuan ortalama. Şehir içi istanbul trafiği bu değerler.

Ormanci - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    36 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Corolla hibritte belki şanzıman cvt diye biraz daha farklı bir işleyiş olabilir mi?

Bu arada haftaiçi yurtdışındaydım, iki defa Corolla Cross Hibrit'e bindik taksi olarak, biri abanıyor da abanıyor, ama araba gitmiyordu resmen, iğrenç ve yüksek bi motor sesi, haaaıııığğğğğğğğğğğğğğğ diye anırma... Ama düşük hızlar elektrik gidişi, motorun devreye girişi, konfor şu bu güzel.

Sonra ikinci şoföre denk geldik, neredeyse hiç kaba hızlanma yok, aynı araç, ikinci kullanım ile süper deneyim.

Ama yok dedim bana göre hiç değil. Alet diyor ki hiç ani hızlanma, zevkine basma, öyle mal gibi git... Olmaz, bize gelmez

Hibrit Corolla SW'ye bindik bir de, onlar daha iyiydi sanki, aynı motor şanzıman değiller miydi anlayamadım.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    64 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Ormanci Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Corolla hibritte belki şanzıman cvt diye biraz daha farklı bir işleyiş olabilir mi?

Bu arada haftaiçi yurtdışındaydım, iki defa Corolla Cross Hibrit'e bindik taksi olarak, biri abanıyor da abanıyor, ama araba gitmiyordu resmen, iğrenç ve yüksek bi motor sesi, haaaıııığğğğğğğğğğğğğğğ diye anırma... Ama düşük hızlar elektrik gidişi, motorun devreye girişi, konfor şu bu güzel.

Sonra ikinci şoföre denk geldik, neredeyse hiç kaba hızlanma yok, aynı araç, ikinci kullanım ile süper deneyim.

Ama yok dedim bana göre hiç değil. Alet diyor ki hiç ani hızlanma, zevkine basma, öyle mal gibi git... Olmaz, bize gelmez

Hibrit Corolla SW'ye bindik bir de, onlar daha iyiydi sanki, aynı motor şanzıman değiller miydi anlayamadım.
    2023 öncesi ise o hibritler 122 hp ,
    2023 ve sonrası 140 hp.

2023 sonrası bende 40 bin km kulladım.
    hatta ND miata ile drag yaptık
    120 ye kadar corolla hibrit yarım böyle önde

Alıntı SeRKaN Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    56.000 km 2024 model corolla hybrid 13.000 km dir de 2026 model 408 hybrid kullanıyoum. 408 in bataryası çok küçük doğal olarak güçlü bir rejen ile dolduruyor. 408 elektrikli araç kadar olmasa da baya fren yapıyor gibi. Alışınca freni az kullanıyorsunuz.

Evet corolla daha az yakıyor çünkü daha fazla elektrik ile gidebiliyor. bahsettiğiniz fazla yakma olayının rejenasyon ile alakası yok aslında

Asıl bana saçma gelen corolla da yazın klima açınca içten yanmalı motor çok devreye girmiyordu, emin değilim ama klima bataryadan güç alabiliyor galiba, ama 408 de klima açıksa içten yanmalı motor sürekli devrede. bu yüzden yazın tüketim fazla oluyor. Benim ortalamam yaz aylarında 6,5 litre. Son 1 haftadır klima kullanmıyorum 5.2 şuan ortalama. Şehir içi istanbul trafiği bu değerler.
    vurgulama istediğim nokta "daha fazla gazma basma gereksinimi"
    médiocrité partout

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler