ertantamer Nickli Üyeden Alýntý
F30, TOGG ve MG4 araçlarýmdan sonra, günlük yaptýðým kilometrenin de azalmasýyla 105.000 km’de 2020 model 1.5 TSI Passat aldým.
Aracý ilk aldýðýmda kalkýþta titreme, 2-3. vites geçiþlerinde de hafif bir ses geliyordu. Arabada alt devirlerde de acayip bir isteksizlik vardý. Elektrikli araçtan geçtikten sonra bana yavaþ geliyor olabileceðini ve bunun normal olduðunu düþünüyordum.
Ta ki 40.000 km’de 1.5 TSI Passat sürene kadar. Benim aracýma göre titreþimsiz, biraz daha sessiz ve vites geçiþleri daha kararlý geldi. Araba her haliyle çok daha yumuþaktý.
Öncelikle DSG tüp deðiþimi yapýldý. Tüp bayaðý gevþekti ve aradaki conta da yýrtýlmýþtý. Vites geçiþleri az da olsa düzeldi. Yaklaþýk bir ay bu þekilde kullandým ve bu arada yazýlým yaptýrdýk.
Fakat yazýlýmla da arabanýn performansýnda belirgin bir deðiþiklik olmadý. Hatta yazýlýma güvenmeyip iki farklý firmanýn dosyasýný denedik. 0-120 km/h hýzlanmasý çok kötü. 120’den sonra 220 km/h’lere kadar normal denebilir.
Þehir içinde gezerken sürekli gaza fazla basmak zorunda kalýyorum. Þanzýman da bundan dolayý sürekli vites küçültmeye çalýþýyor.
“Kavrama kaçýrýyor, ondan mý gitmiyor?”, “Arabanýn sertliði lastiklerden mi?” diye düþünerek kavrama, volan, 4 disk balata (ATE Power / ATE seramik) ve 4 lastiði deðiþtirdim.
Uzun süre binmeyi düþündüðüm için pahalý olan iþlemlerden baþlamýþ oldum. Fakat arabanýn sertliði ve konforsuzluðu da geçmedi. Alt devirlerdeki isteksizlik ve kararsýzlýk da hâlâ devam ediyor.
Þu an aklýma gelen tek þey kurum temizliði yaptýrmak ve buji-bobin deðiþimine gitmek.
Sizce baþka nerelere bakýlmalý? Bu araçta özellikle alt devirlerdeki isteksizliðin ve kalkýþtaki titreþimin sebebi ne olabilir?