User Tag List

5 sonuçtan 1 ile 5 arasý

Konu: 1.5 tsi passat performans sorunu

Þehir
    Ankara
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

1.5 tsi passat performans sorunu

F30 TOGG MG4 araçlarımdan sonra günlük yaptığım kilometreninde azalmasıyla 105.000 km de 2020 model 1.5 tsi passat aldım.
    Aracı ilk aldığımda kalkışta titreme 2-3 vites geçişlerinde hafif ses geliyordu. Arabada alt devirlerde de acayip bir isteksizlik vardı normal olduğunu elektirikliden geçtikten sonra yavaş gelebileceğini düşünüyordum ki 40 bin km de 1.5 tsi passat sürene kadar. Benim arabama göre titreşimsiz biraz daha sessiz ve vites geçişleri daha kararlı geldi ve araba her haliyle çok yumuşaktı.
    Öncelikle dsg tüp değişimi yapıldı tüp baya gevşek ve aradaki contası yırtılmıştı. Vites geçişleri azda olsa düzeldi bir ay kadar kullandım ve bu arada yazılım yaptık. Yazılımlada arabanın performansında bir değişiklik olmadı hatta yazılıma güvenmeyip iki farklı firmanın dosyasını denedik 0-120 gidişi çok kötü. 120 den sonra 220 lere kadar normal denebilir. Şehir içi gezerken sürekli arabaya gaza fazla basmak zorunda kalıyorum. Şanzımanda bundan dolayı sürekli vites küçültmeye çalışıyor. Kavrama kaçıyor ondan mı gitmiyor arabanın sertliği lastikten mi acaba diyerek kavrama volan 4 disk balata (ate power ate seramik) ve 4 lastik değişimine gittim. Uzun süre binmeyi düşündüğüm için pahalı olanlardan başladım fakat arabanın sertliği konforsuzluğuda alt devirlerin kötülüğü ve kararsızlığıda geçmedi. Şuan tek aklıma gelen kurum temizliği buji bobin değişikliği.

Þehir
    Ankara
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    F30, TOGG ve MG4 araçlarýmdan sonra, günlük yaptýðým kilometrenin de azalmasýyla 105.000 km’de 2020 model 1.5 TSI Passat aldým.

Aracý ilk aldýðýmda kalkýþta titreme, 2-3. vites geçiþlerinde de hafif bir ses geliyordu. Arabada alt devirlerde de acayip bir isteksizlik vardý. Elektrikli araçtan geçtikten sonra bana yavaþ geliyor olabileceðini ve bunun normal olduðunu düþünüyordum.

Ta ki 40.000 km’de 1.5 TSI Passat sürene kadar. Benim aracýma göre titreþimsiz, biraz daha sessiz ve vites geçiþleri daha kararlý geldi. Araba her haliyle çok daha yumuþaktý.

Öncelikle DSG tüp deðiþimi yapýldý. Tüp bayaðý gevþekti ve aradaki conta da yýrtýlmýþtý. Vites geçiþleri az da olsa düzeldi. Yaklaþýk bir ay bu þekilde kullandým ve bu arada yazýlým yaptýrdýk.

Fakat yazýlýmla da arabanýn performansýnda belirgin bir deðiþiklik olmadý. Hatta yazýlýma güvenmeyip iki farklý firmanýn dosyasýný denedik. 0-120 km/h hýzlanmasý çok kötü. 120’den sonra 220 km/h’lere kadar normal denebilir.

Þehir içinde gezerken sürekli gaza fazla basmak zorunda kalýyorum. Þanzýman da bundan dolayý sürekli vites küçültmeye çalýþýyor.

“Kavrama kaçýrýyor, ondan mý gitmiyor?”, “Arabanýn sertliði lastiklerden mi?” diye düþünerek kavrama, volan, 4 disk balata (ATE Power / ATE seramik) ve 4 lastiði deðiþtirdim.

Uzun süre binmeyi düþündüðüm için pahalý olan iþlemlerden baþlamýþ oldum. Fakat arabanýn sertliði ve konforsuzluðu da geçmedi. Alt devirlerdeki isteksizlik ve kararsýzlýk da hâlâ devam ediyor.

Þu an aklýma gelen tek þey kurum temizliði yaptýrmak ve buji-bobin deðiþimine gitmek.

Sizce baþka nerelere bakýlmalý? Bu araçta özellikle alt devirlerdeki isteksizliðin ve kalkýþtaki titreþimin sebebi ne olabilir?

CloudGrey - ait Kullanýcý Resmi (Avatar)
    Yaþ
    39
    Þehir
    .: Beþiktaþ :.
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    64 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alýntý ertantamer Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    F30, TOGG ve MG4 araçlarýmdan sonra, günlük yaptýðým kilometrenin de azalmasýyla 105.000 km’de 2020 model 1.5 TSI Passat aldým.

Aracý ilk aldýðýmda kalkýþta titreme, 2-3. vites geçiþlerinde de hafif bir ses geliyordu. Arabada alt devirlerde de acayip bir isteksizlik vardý. Elektrikli araçtan geçtikten sonra bana yavaþ geliyor olabileceðini ve bunun normal olduðunu düþünüyordum.

Ta ki 40.000 km’de 1.5 TSI Passat sürene kadar. Benim aracýma göre titreþimsiz, biraz daha sessiz ve vites geçiþleri daha kararlý geldi. Araba her haliyle çok daha yumuþaktý.

Öncelikle DSG tüp deðiþimi yapýldý. Tüp bayaðý gevþekti ve aradaki conta da yýrtýlmýþtý. Vites geçiþleri az da olsa düzeldi. Yaklaþýk bir ay bu þekilde kullandým ve bu arada yazýlým yaptýrdýk.

Fakat yazýlýmla da arabanýn performansýnda belirgin bir deðiþiklik olmadý. Hatta yazýlýma güvenmeyip iki farklý firmanýn dosyasýný denedik. 0-120 km/h hýzlanmasý çok kötü. 120’den sonra 220 km/h’lere kadar normal denebilir.

Þehir içinde gezerken sürekli gaza fazla basmak zorunda kalýyorum. Þanzýman da bundan dolayý sürekli vites küçültmeye çalýþýyor.

“Kavrama kaçýrýyor, ondan mý gitmiyor?”, “Arabanýn sertliði lastiklerden mi?” diye düþünerek kavrama, volan, 4 disk balata (ATE Power / ATE seramik) ve 4 lastiði deðiþtirdim.

Uzun süre binmeyi düþündüðüm için pahalý olan iþlemlerden baþlamýþ oldum. Fakat arabanýn sertliði ve konforsuzluðu da geçmedi. Alt devirlerdeki isteksizlik ve kararsýzlýk da hâlâ devam ediyor.

Þu an aklýma gelen tek þey kurum temizliði yaptýrmak ve buji-bobin deðiþimine gitmek.

Sizce baþka nerelere bakýlmalý? Bu araçta özellikle alt devirlerdeki isteksizliðin ve kalkýþtaki titreþimin sebebi ne olabilir?
    Allah kolaylýk versin , baþlamýssýn bir yerden devamýný getirirsin artýk
    bendede 2023 1.5 tsi variant vardý temmuz 2026 aldým.

söylediklerini gördüm yaþadým , aðustos 2026da 1000 km kullandýktan sonra sattým...

tek tavsiyem ;

sat , kurtul

boþa zaman ve para kaybý..
    médiocrité partout

Þehir
    Ankara
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alýntý CloudGrey Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    Allah kolaylýk versin , baþlamýssýn bir yerden devamýný getirirsin artýk
    bendede 2023 1.5 tsi variant vardý temmuz 2026 aldým.

söylediklerini gördüm yaþadým , aðustos 2026da 1000 km kullandýktan sonra sattým...

tek tavsiyem ;

sat , kurtul

boþa zaman ve para kaybý..
    Satýp kurtulmak tabii ki en kolay seçenek Ama ben biraz da iþin kaynaðýný bulmak istiyorum. Sonuçta araçta bir problem varsa satýp baþka birinin baþýna býrakmak da pek içime sinmez. Atla deve deðildir diye umuyorum.

CloudGrey - ait Kullanýcý Resmi (Avatar)
    Yaþ
    39
    Þehir
    .: Beþiktaþ :.
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    64 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alýntý ertantamer Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    Satýp kurtulmak tabii ki en kolay seçenek Ama ben biraz da iþin kaynaðýný bulmak istiyorum. Sonuçta araçta bir problem varsa satýp baþka birinin baþýna býrakmak da pek içime sinmez. Atla deve deðildir diye umuyorum.
    yani at deve deðilsede eþþekle köpek olabilir

dsg'yede güncelleme attýrdýnýzmý ?
    médiocrité partout

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Þu an 3 kullanýcý var. (0 üye ve 3 konuk)

Bu Konudaki Etiketler