User Tag List

15 sonu蓨an 1 ile 15 aras�

Konu: 1.5 tsi passat performans sorunu

閍elik
    May 2015
    溳hir
    Ankara
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

1.5 tsi passat performans sorunu

F30 TOGG MG4 ara癟lar覺mdan sonra g羹nl羹k yapt覺��覺m kilometreninde azalmas覺yla 105.000 km de 2020 model 1.5 tsi passat ald覺m.
    Arac覺 ilk ald覺��覺mda kalk覺��ta titreme 2-3 vites ge癟i��lerinde hafif ses geliyordu. Arabada alt devirlerde de acayip bir isteksizlik vard覺 normal oldu��unu elektirikliden ge癟tikten sonra yava�� gelebilece��ini d羹��羹n羹yordum ki 40 bin km de 1.5 tsi passat s羹rene kadar. Benim arabama g繹re titre��imsiz biraz daha sessiz ve vites ge癟i��leri daha kararl覺 geldi ve araba her haliyle 癟ok yumu��akt覺.
    ��ncelikle dsg t羹p de��i��imi yap覺ld覺 t羹p baya gev��ek ve aradaki contas覺 y覺rt覺lm覺��t覺. Vites ge癟i��leri azda olsa d羹zeldi bir ay kadar kulland覺m ve bu arada yaz覺l覺m yapt覺k. Yaz覺l覺mlada araban覺n performans覺nda bir de��i��iklik olmad覺 hatta yaz覺l覺ma g羹venmeyip iki farkl覺 firman覺n dosyas覺n覺 denedik 0-120 gidi��i 癟ok k繹t羹. 120 den sonra 220 lere kadar normal denebilir. ��ehir i癟i gezerken s羹rekli arabaya gaza fazla basmak zorunda kal覺yorum. ��anz覺manda bundan dolay覺 s羹rekli vites k羹癟羹ltmeye 癟al覺��覺yor. Kavrama ka癟覺yor ondan m覺 gitmiyor araban覺n sertli��i lastikten mi acaba diyerek kavrama volan 4 disk balata (ate power ate seramik) ve 4 lastik de��i��imine gittim. Uzun s羹re binmeyi d羹��羹nd羹��羹m i癟in pahal覺 olanlardan ba��lad覺m fakat araban覺n sertli��i konforsuzlu��uda alt devirlerin k繹t羹l羹��羹 ve karars覺zl覺��覺da ge癟medi. ��uan tek akl覺ma gelen kurum temizli��i buji bobin de��i��ikli��i.

閍elik
    May 2015
    溳hir
    Ankara
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    F30, TOGG ve MG4 ara蔮ar�mdan sonra, g�nl�k yapt�蹥m kilometrenin de azalmas�yla 105.000 km�de 2020 model 1.5 TSI Passat ald�m.

Arac� ilk ald�蹥mda kalk��ta titreme, 2-3. vites ge蓾�lerinde de hafif bir ses geliyordu. Arabada alt devirlerde de acayip bir isteksizlik vard�. Elektrikli ara蓨an ge蓨ikten sonra bana yava� geliyor olabilece簨ni ve bunun normal oldu繠nu d���n�yordum.

Ta ki 40.000 km�de 1.5 TSI Passat s�rene kadar. Benim arac�ma g顤e titre�imsiz, biraz daha sessiz ve vites ge蓾�leri daha kararl� geldi. Araba her haliyle 蔞k daha yumu�akt�.

琄celikle DSG t�p de簨�imi yap�ld�. T�p baya蹥 gev�ekti ve aradaki conta da y�rt�lm��t�. Vites ge蓾�leri az da olsa d�zeldi. Yakla��k bir ay bu �ekilde kulland�m ve bu arada yaz�l�m yapt�rd�k.

Fakat yaz�l�mla da araban�n performans�nda belirgin bir de簨�iklik olmad�. Hatta yaz�l�ma g�venmeyip iki farkl� firman�n dosyas�n� denedik. 0-120 km/h h�zlanmas� 蔞k k飆�. 120�den sonra 220 km/h�lere kadar normal denebilir.

溳hir i蓾nde gezerken s�rekli gaza fazla basmak zorunda kal�yorum. 溍nz�man da bundan dolay� s�rekli vites k�踙ltmeye 蓷l���yor.

�Kavrama ka踦r�yor, ondan m� gitmiyor?�, �Araban�n sertli簨 lastiklerden mi?� diye d���nerek kavrama, volan, 4 disk balata (ATE Power / ATE seramik) ve 4 lasti簨 de簨�tirdim.

Uzun s�re binmeyi d���nd�蹞m i蓾n pahal� olan i�lemlerden ba�lam�� oldum. Fakat araban�n sertli簨 ve konforsuzlu繠 da ge蔂edi. Alt devirlerdeki isteksizlik ve karars�zl�k da h滎� devam ediyor.

煪 an akl�ma gelen tek �ey kurum temizli簨 yapt�rmak ve buji-bobin de簨�imine gitmek.

Sizce ba�ka nerelere bak�lmal�? Bu ara蓨a 驆ellikle alt devirlerdeki isteksizli簨n ve kalk��taki titre�imin sebebi ne olabilir?

CloudGrey - ait Kullan�c� Resmi (Avatar)
    閍elik
    Dec 2017
    Ya�
    39
    溳hir
    .: Be�ikta� :.
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    64 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Al�nt� ertantamer Nickli 閍eden Al�nt� Mesaj� g飉ter
    F30, TOGG ve MG4 ara蔮ar�mdan sonra, g�nl�k yapt�蹥m kilometrenin de azalmas�yla 105.000 km�de 2020 model 1.5 TSI Passat ald�m.

Arac� ilk ald�蹥mda kalk��ta titreme, 2-3. vites ge蓾�lerinde de hafif bir ses geliyordu. Arabada alt devirlerde de acayip bir isteksizlik vard�. Elektrikli ara蓨an ge蓨ikten sonra bana yava� geliyor olabilece簨ni ve bunun normal oldu繠nu d���n�yordum.

Ta ki 40.000 km�de 1.5 TSI Passat s�rene kadar. Benim arac�ma g顤e titre�imsiz, biraz daha sessiz ve vites ge蓾�leri daha kararl� geldi. Araba her haliyle 蔞k daha yumu�akt�.

琄celikle DSG t�p de簨�imi yap�ld�. T�p baya蹥 gev�ekti ve aradaki conta da y�rt�lm��t�. Vites ge蓾�leri az da olsa d�zeldi. Yakla��k bir ay bu �ekilde kulland�m ve bu arada yaz�l�m yapt�rd�k.

Fakat yaz�l�mla da araban�n performans�nda belirgin bir de簨�iklik olmad�. Hatta yaz�l�ma g�venmeyip iki farkl� firman�n dosyas�n� denedik. 0-120 km/h h�zlanmas� 蔞k k飆�. 120�den sonra 220 km/h�lere kadar normal denebilir.

溳hir i蓾nde gezerken s�rekli gaza fazla basmak zorunda kal�yorum. 溍nz�man da bundan dolay� s�rekli vites k�踙ltmeye 蓷l���yor.

�Kavrama ka踦r�yor, ondan m� gitmiyor?�, �Araban�n sertli簨 lastiklerden mi?� diye d���nerek kavrama, volan, 4 disk balata (ATE Power / ATE seramik) ve 4 lasti簨 de簨�tirdim.

Uzun s�re binmeyi d���nd�蹞m i蓾n pahal� olan i�lemlerden ba�lam�� oldum. Fakat araban�n sertli簨 ve konforsuzlu繠 da ge蔂edi. Alt devirlerdeki isteksizlik ve karars�zl�k da h滎� devam ediyor.

煪 an akl�ma gelen tek �ey kurum temizli簨 yapt�rmak ve buji-bobin de簨�imine gitmek.

Sizce ba�ka nerelere bak�lmal�? Bu ara蓨a 驆ellikle alt devirlerdeki isteksizli簨n ve kalk��taki titre�imin sebebi ne olabilir?
    Allah kolayl�k versin , ba�lam�ss�n bir yerden devam�n� getirirsin art�k
    bendede 2023 1.5 tsi variant vard� temmuz 2026 ald�m.

s騽lediklerini g顤d�m ya�ad�m , a繠stos 2026da 1000 km kulland�ktan sonra satt�m...

tek tavsiyem ;

sat , kurtul

bo�a zaman ve para kayb�..
    m嶮iocrit� partout

閍elik
    May 2015
    溳hir
    Ankara
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Al�nt� CloudGrey Nickli 閍eden Al�nt� Mesaj� g飉ter
    Allah kolayl�k versin , ba�lam�ss�n bir yerden devam�n� getirirsin art�k
    bendede 2023 1.5 tsi variant vard� temmuz 2026 ald�m.

s騽lediklerini g顤d�m ya�ad�m , a繠stos 2026da 1000 km kulland�ktan sonra satt�m...

tek tavsiyem ;

sat , kurtul

bo�a zaman ve para kayb�..
    Sat�p kurtulmak tabii ki en kolay se蔒nek Ama ben biraz da i�in kayna蹥n� bulmak istiyorum. Sonu蓨a ara蓨a bir problem varsa sat�p ba�ka birinin ba��na b�rakmak da pek i蓾me sinmez. Atla deve de簨ldir diye umuyorum.

CloudGrey - ait Kullan�c� Resmi (Avatar)
    閍elik
    Dec 2017
    Ya�
    39
    溳hir
    .: Be�ikta� :.
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    64 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Sat�p kurtulmak tabii ki en kolay se蔒nek Ama ben biraz da i�in kayna蹥n� bulmak istiyorum. Sonu蓨a ara蓨a bir problem varsa sat�p ba�ka birinin ba��na b�rakmak da pek i蓾me sinmez. Atla deve de簨ldir diye umuyorum.
    yani at deve de簨lsede e��ekle k鞿ek olabilir

dsg'yede g�ncelleme att�rd�n�zm� ?
    m嶮iocrit� partout

arda35 - ait Kullan�c� Resmi (Avatar)
    閍elik
    Jun 2012
    Ya�
    40
    溳hir
    搐mir
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    27 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    1.5tsi gayet keyifli motordur, ben 蔞k memnunum.

O km'ye dek bir veya iki defa buji + kablolar�n de簨�mi� olmas� gerek. Servis ge蔂i�ini bilmiyorsan�z de簨�tirin. Bobinleri de kontrol ederler.
    Kurum temizli簨nin faydas�n� g顤enler var. Bir miktar canlanma oluyormu�.

Dsg hususunda fabrikasyon setten yanay�m ben. G�蔮endirilmi� t�p, �anz�man yaz�l�m� gibi zamazingolar 驆el servislerin para tuza蹥. Uzun vadede her daim daha fazla masrafa neden oluyor bu uygulamalar.

閍elik
    May 2015
    溳hir
    Ankara
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Al�nt� arda35 Nickli 閍eden Al�nt� Mesaj� g飉ter
    1.5tsi gayet keyifli motordur, ben 蔞k memnunum.

O km'ye dek bir veya iki defa buji + kablolar�n de簨�mi� olmas� gerek. Servis ge蔂i�ini bilmiyorsan�z de簨�tirin. Bobinleri de kontrol ederler.
    Kurum temizli簨nin faydas�n� g顤enler var. Bir miktar canlanma oluyormu�.

Dsg hususunda fabrikasyon setten yanay�m ben. G�蔮endirilmi� t�p, �anz�man yaz�l�m� gibi zamazingolar 驆el servislerin para tuza蹥. Uzun vadede her daim daha fazla masrafa neden oluyor bu uygulamalar.
    Buji bobin kurum temizli簨 d���nda ba�ka bir �ey kalm�yor zaten de簨�mesi gereken san�r�m.

閍elik
    Sep 2007
    溳hir
    T鄄K幎E/嵞TANBUL
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    25 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Buji bobin kurum temizli簨 d���nda ba�ka bir �ey kalm�yor zaten de簨�mesi gereken san�r�m.
    Kompresyon testi yap�ld� m�?
    Mevcut sens顤lerin (lambda vb) do繢u okudu繠ndan emin miyiz?
    Benzin pompas� bas�nc�, filtre temizli簨 falan?
    Okumadan imzalamam.....

TarikS - ait Kullan�c� Resmi (Avatar)
    閍elik
    Apr 2006
    溳hir
    D�zce
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    60 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    溍nz�man yaz�l�m� denen �ey zaten sadece 1'den 2'ye hemen atmas�n� engelleyip ge蓾� h�z�n� 10-11 km'ye 踦karmak de簨l mi? Onun faydas� olmaz size

Yaz�l�mc�yla log almay� deneyebilirsiniz a�a蹥larda bi gariplik varsa sebebini ara�t�r�rken yard�mc� olabilir

207_TR - ait Kullan�c� Resmi (Avatar)
    閍elik
    Oct 2011
    Ya�
    38
    溳hir
    Bal�kesir
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    36 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    1.5 tsi dan memnun olmayan 200 hp civar� ara蔮arla 蔞k zaman ge蓾rmi�tir. Yoksa 150 hp yeterli bir g�� veriyor 1.5 tsi i蓾n
    Dsg ise bence 蔞k keyifli bir �anz�man.

G�蔮endirilmi� t�p 闣r� daha k�sa diye duyuyoruz.

Dsg yaz�l�m� 1-2 vites aras� ge蓾�ler i蓾n yapanlar var birde tork dayan�m�n� art�rmak i蓾n yapanlar var diye biliyorum.

閍elik
    May 2015
    溳hir
    Ankara
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Al�nt� TarikS Nickli 閍eden Al�nt� Mesaj� g飉ter
    溍nz�man yaz�l�m� denen �ey zaten sadece 1'den 2'ye hemen atmas�n� engelleyip ge蓾� h�z�n� 10-11 km'ye 踦karmak de簨l mi? Onun faydas� olmaz size

Yaz�l�mc�yla log almay� deneyebilirsiniz a�a蹥larda bi gariplik varsa sebebini ara�t�r�rken yard�mc� olabilir
    溍nz�man yaz�l�m� de簨l normal ecu yaz�l�m�. 溍nz�manda da sadece 1-2 vites at�� h�zlar�n� uzatt�k yar�m kavrama yapmamas� i蓾n.

閍elik
    May 2015
    溳hir
    Ankara
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Al�nt� 207_TR Nickli 閍eden Al�nt� Mesaj� g飉ter
    1.5 tsi dan memnun olmayan 200 hp civar� ara蔮arla 蔞k zaman ge蓾rmi�tir. Yoksa 150 hp yeterli bir g�� veriyor 1.5 tsi i蓾n
    Dsg ise bence 蔞k keyifli bir �anz�man.

G�蔮endirilmi� t�p 闣r� daha k�sa diye duyuyoruz.

Dsg yaz�l�m� 1-2 vites aras� ge蓾�ler i蓾n yapanlar var birde tork dayan�m�n� art�rmak i蓾n yapanlar var diye biliyorum.
    Bende y�ksek beygirli ve elektirikli ara蔮a 蔞k vakit ge蓾rdi簨m i蓾n zannediyordum ba�ka bir 1.5 tsi kulland�蹥mda benim arac�m�n gitmedi簨ni alt devirlerin 闤� oldu繠nu d���nd�m.

閍elik
    Jun 2010
    溳hir
    Ankara
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    5 sene 2020 model 1.5 ts� a3 kulland�m(90.000km), �imdi de 2025 1.5 e-ts� a3 kullan�yorum. Aradaki performans fark� hissiyat olarak 蔞k farkl� geldi.
    Eski a3 hala ailede duruyor. Merak ettik yenisiyle bir deneyelim dedik. Yenisi, eskisine k騽 kasaba il蔒 falan sokuyor. Sanki ayn� g�蓨e de簨llermi� gibi.

Bunun �zerine bende sizin gibi ara�t�rma i蔒risine girdim. Kurum temizli簨 hari� her �eyi de簨�tirdik ettik. Sonu� de簨�medi. 90.000km'de eski a3 de ciddi bir performans kayb� oldu繠 kanaatindeyim. Bak�mlar� da hep d�zg�n yap�lan bir ara�.

閍elik
    Aug 2010
    Ya�
    31
    溳hir
    Milton Keynes
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    DSG adaptasyonunu sifirladiniz mi ?

VCDS yada obd11 falan yoksa, sanirim "Car Scanner" uygulamasini kullaniyorsunuz pro versiyonunda DSG adaptasyon sifirlama islemi yapilabiliyordu. Belki tekrar siffirdan bir adaptasyona ihtiyaci olabilir sizin kullaniminiza alismasi icin.

Benim aracta da mesela S'e alsam bile vitees gecisleri bariz belli iken, manuele alinca gecisler kayipsiz.
    Al�nt� Berk007 Nickli 閍eden Al�nt� Mesaj� g飉ter
    senin gibi adamda kimbilir ne oynat�c�lar vard�r, bunu da indiriver

閍elik
    Jan 2016
    Ya�
    49
    溳hir
    T鄄K幎E/DATォ
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    琄ce bas�n� (kompresyon) testi.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

煪 an 1 kullan�c� var. (0 �ye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler