obur tarafa gıdınce sok olcaksınız bence....
Printable View
obur tarafa gıdınce sok olcaksınız bence....
kuranı 1 kere okuyup anlayabildiğnize göre düşündüğümden daha zekisiniz, bu kadar üst seviye biri ile bu konuları konuşmak benimde çok hoşuma gider. tabiri caizse ben şeytanına vukatlığını yapmayı seviyorum, antitez üretmeyi seviyorum, bu şekilde kafamda oluşan sorulara cevap bulabilirsem, yanıtlarımı alabilirsem sıradan inanan bir insandan çok daha gerçek bir inanca sahip olucam, istediğim bu, yani ateist falan değilim :)
bir gün bir yerde denk gelmemiz zor görünüyor, uygun bir şekilde zevkli bir tartışma ayarlayıp konuşabiliriz bence.
valla benim din anlayışım
evrenin kısaca buyurulmuş ama imzalanmamış olduğu yönündedir..
bu konu patlar :) hiç bulaşmayın, daha bu konuları tartışmak için 200 seneye ihtiyacımız var
aklıma şöyle bi soru geldi bunu okuyunca, din insanlığı adam etmekten ve bunun nimetlerinden faydalanmasını sağlamaktan başka bir amacı varmı? ( adam etmek çok anlam içeren bir kelime, içeriğinin ayrıntılarını düşünerek yanıtlarsanız daha doğru sonuca ulaşabiliriz)
orayı bi acayip yazmışım evet, ne demek istediğimi açıklayayım, toplumumuzda büyük bir çoğunluğun körü körüne inandığını düşünmekteyim, halbuki çarpılırsın bırak yerine gerçekten araştırıp okuyup sorgulayıp öğrendikten sonra inanmak çok daha makbuldur hatta körü körüne inanmanın evde oturup duvarlara bakmaktan farkı olmadığı düşüncesindeyim, sanırım hemfikiriz bu konuda?
ya benım aslında cok soylecek seyım var ama ıste yaz gunu benı bı yıldırım alıp yukarı dogru ceker dıe tırsıyorum:)
konu nerelere gitmiş :S
problem o zaten bırının musluman olması sızı nıe sevındırıyor...?obur tarafta kavga fln cıkar kalabalık olalım mıdır?
hondatalı nsx ile denizin m3 nasıl olur acaba 60-270 arası
Dur senin dilinden yazayım,bir arkadaşın foruma vtec aldım işte burda diye yazsa sevinmezmisin? :) işte oda tam olarak olmasada bunun gibi birşey.
p.s : manevi konular tabi ki maddi konularla kıyaslanmaz ama sen bile dine gerek yok derken bir yaz günü şimşek yukarı çekecek diye korkuyorum diyor ve kendinle çelişiyorsan vardır bu işte bir hikmet güzel kardeşim ;)
walla bırı ancak bana vtec alırsa bıseyler hıssederım ondada ole aman aman bısey olmaz zaten bende var bı tane onun dısında ısterse gıtsın hondayı komple alsın benım umrumda olmaz...bıde snoop dogg benım arkadasım deıl...
p.s olarak alıntı yaptıgın konu tamamem esprıdır...altına esprıdır dıe yazmam gerekıyormus sanırım...
sen bana nıe sevındıgını anlatsana yada neden dıne ıhtıyac duydugunu?
arkadaslar ortamı germıyelım :) dini konuları buralarda tartısmasak cok ii olur bence :) kımse benı yanlıs anlamasın
yani güvenilen kaynaktaki cümle sayısı bile şaibeli, herkez bişi söylüo :)Alıntı:
Kıraat imamlarından Nafi 6217, Şeybe 6214, Mısırlı bilginler 6226, İbn-i Abbas 6616 olduğunu söylemiştir. Kufelilerin görüşü doğrultusunda bugün yeryüzünde bulunan tüm mushaflarda ayet sayısı 6236 olarak kabul görmüş ve numaralandırılmıştır. Halk arasında bilinen 6666 sayısının herhangi bir dayanağı olmayıp, çocuklara kolay öğretmek amacıyla yuvarlak olarak söylenmiştir. Bu ihtilaflar ayetlerin numaralandırılmasıyla ilgili olup, Kur'an'ın tümü üzerinde ihtilaf yoktur."
o değilde Allah affetsin bu snoopun ictiği cigarayı rüyanızda göremezsiniz :)
Kısa hayatlar,boş ve anlamsız tartışmalar.
dını tartısıp sorgulamayan arkadaslar 5 vakıt namaz oruc fln takılıyosunuz demı? yoksa sorgulamıyoruz cunku ınanmıyoruz mu?
güzel paylaşım
Kendi adıma cevap vereyim 5vakit namaz oruc fln takılmıyorum elimden geldigi kadar daha dogrusu nefsimi yenebildigim zaman namazda kılıyorum oructa tutuyorum ama en azından inkar etmiyorum .
Herkesin inancı , dini kendine özel kalsın burda tartısılmaması daha dogru.