http://img232.imageshack.us/img232/4...asumkylka4.jpg
Printable View
yüce rabbim insanı her varlıktan üstün yarattı ama manevi değeri bakımından üstün yarattı. fakat düşünürsek bu dünyadaki yeteneklerimizin kısıtlanmış oldugunu farkederiz allahın yarattığı diger diger varlıklara göre... tabi bu kısa sınav hayatımızdan sonraki hayatımızda nasıl bir özelliğe şekle bürünecegimizi zamanı gelince görürüz zaten neyse derin mevzular zatende evrenin bu büyüklüğünü düşündüğümüzde yanlız olmamamız gerektiğini düşünüyorum
Uzayda illaki canlılar vardır ama düşünebilen canlılar olduğunu sanmıyorum çiçek böcek vardır:)
Benim inandığım şey şu.. Koskocaman sonsuz bi boşlukta yaşıyoruz ve böylesi büyük bir boşlukta eminim yalnız değiliz.. ;)
büyüklük göreceli.. evren bize göre büyük yaradanımıza göre belki gözünün gördüğü bir alan kadar yaradılıştan buyana gecen zaman belkide onun için çok kısa bir zaman bu soruların cevabını aramak çogumuzun harcı deil malesef yaşayıp görecegiz :)
Kuran-ı Kerimde ben sadece sizin değil başka alemlerinde Rabbiyim siz bu alemde tekmi olduğunuzu zannediyorsunuz gibi bir ibare vardı yanılmıyorsam tabi yoruma açık düz okunulan anlamla düşünmemek lazım ama bende yanlız olduğumuza inanmıyorum
Sonsuz, içerisinde milyarlarca yıldız ve gezegen barındıran bir yapı içerisinde tek akıllı canlı olmak biraz megolomanca değil mi? Hani insanın sorası gelir. Eğer tek akıllı canlılar biz isek yaşadığımız dünyanın toplu iğnenin değil topu, ucu kadar kaldığı bu devasa yapı niye var?
ya şöyle birşey var uzay sonsuz bi boşluk dimi?sonsuz bi boşluk hakkındada hayat yoktur diye bir yorum yapmak bana garip geliyor..
evet alem demiş, onu inkar etmiyorum bende.. insandan bşka dedim zaten.. bir takım tanımlayamadığımız şeylerin varlığını inkar etmiyorum fakat bu bildiğimiz anlamda bir gezegen ve o gezegende yaşayan canlılar olarak yazılmamış benim bildiğim..
ama tabi herkesin okuduklarından çıkarığı yorum farklıdır.. ben kendimce allah affetsin yanlış varsa ama aklımın yettiğince yorumlamaya çalıştım okuduklarımı..
en azından bildiğim birşey var.. neye olursa olsun, inanç iyi birşeydir... birşeylere inanmak insanı hayata bağlar, güçlü kılar :) çok derinlere girersek hiç çıkamayız zaten :)
Arakadaşımın dediğine kesinlikle katılıyorum.Yalnız biz olsaydık,bu sonu belli olmayan uzayda milyonlarca gezegen,yıldız vs. neden var? Mutlaka bir amaca hizmet ediyor olmalılar..Yalnız olmadıgımıza inanıyorum..Ayrıca Kur'an da " yerdekiler ve göktekiler" diye bir ifade de var sanırım,tam anlamını bilmesem de alakası olabilir mi acaba konu ile ?
Jedi'lar olsa keşke far away bir galaxide :P
Gibidir Alemlerin Alemi olarak değerlendirilir bizimkisi Hz. Muhammet ve Müslüman Alemi için kurulmuştur biliyorsunuzki bizim Alemimiz Samanyolu Galaksisindedir bunun gibi uzayda farklı galaksiler mevcuttur ve bir tanesi saatte 5.000 kmh hızla üzerimize gelmektedir. :) Bizimkisinde olmasada başka galaksilerde dünya gibi gezegenler olabilir gibi geliyor banada.
Artuditu gelse keşke:)
http://newsimg.bbc.co.uk/media/image..._yahoo203b.jpg
Kuran-ı kerimde bir çok ayet Alemlerin rabbi Allah diye başlar ve yine Kuran'da 18000 alemden bahsedilir. Şöyle bi düşünürsek eğer; insanlar alemi,hayvanlar alemi,bitkiler alemi,cinler alemi bildiklerimiz hemen hemen bu kadar;) Yani bilmediğimiz aşşa yukarı 17996 alem daha var:) sonuc itibari ile yanlız değiliz.. Ve yine okuduklarıma göre Dünya 33 boyuttur ve biz 3 boyutunu kullanabiliyoruz...
konunun seyrini tatlı bir el freni ile değiştireyim bari peki 51.bölge kimilerine göre yanlız olmadıgımızın en büyük kanıtı size göre 51. bölge nedir neye hizmet eder araştıran oldumu hiç :)