Mercedes,Bmw,Land hariç Golfün (DGS şanzıman,F1) kadar güzel bir şanzıman görmedim...
Printable View
Mercedes,Bmw,Land hariç Golfün (DGS şanzıman,F1) kadar güzel bir şanzıman görmedim...
Dediğim gibi yanlış hatırlamıyorsam dedim, Arama yaptırdım senin için 20 sayfa sonuç çıktı.
İçinden 3 tane seçtim (hepsini tek tek okuyamadım)
http://www.techturkey.com/forum/show...ht=308+yak%FDt
Bunlara bakabilirsin, ya da üstte bulunan ARAMA butonunu kullanarak bakabilirsin.
Hocam yazımı tam okumadınız sanırım. Ben golf 307den daha sorunlu demedim. Çevremde 5adet golf 5 var bunların 4ü sorunlu 1i sağlam. Çevremde 6-7tane 307 var 2si sorunlu. Ben başkaları gibi kulaktan dolma deil kendim gördüğüm tecrübe ettiğim şikayetleri dile getirdim.
babamda 520d var şazımanı çok mükemmel bir depoyla 1200 km yapıyor ve vites geçişleri cidden fark edilmiyor arkadaşımın golfe bindim ikisini arasında fark yok diyrbilirim cidden mükemmel bir şanzıman evet spor kullanımda bille şanzımanda sarsıntı yok ve mükemmel derecede sessiz bir araç geçen arkadaş cadde bostanda sahilde 180e tıkamış ben ibreye bakana kadar 90 100 arası bi hızla gidiyoruz sandım :D
ancak bravonunda şanzımanı çok övüyorlar ancak deneme fırsatım olmadı deneyince tecrübemi aktarırım
Golf en iyileri gibi görünüyor, trendline olması bazı donanımlardan eksik bıraksa da cok kaliteli bir otomobil...
Bravo da sınıfında basarılı iyi bir otomobil...Trendline Golfe göre donanımı daha yüksek...
Tek sorun ön takım hassas ve iceride trim parcalardan ses geliyor, yol sesini de biraz fazla iceri alıyordu ben test ettigimde...
Bravoda servis isciliklerin, bakımların daha uygun olur ayrıca...
1.4 tjet ve 1.6 mjet ikisi de iyi motorlar, fazla km yapılacaksa dizel alın derim, fazla km yapılmayacaksa 1.4 tjet daha mantıklı...
Son olarak bravo golfe göre cok daha ucuz :D
Bu 4 golften 2si 140hp tsi, biri fsi diğeri ise klasik 1,6 102hp ve tüm araçlar manuel.
2tsi da turbo egzoz valfi deişti,1tsinin supercharger kasnağı değişti.
1tsi,fsi ve klasik şanzumanları değiştir sırasıyla 9bin,10bin ve 3bin kmlerde.
FSI bu araçlar arasında en sorunlusuydu. Yolda giderken stop etmeler,benzini kesmeler vitesten atmalar vs.
Honda CRX onerırım :P :D
tercıhın golfden yana benım
Auto6R şanzımanlı ise 308 Dizel en ekonomik ve kullanması keyifli araç. Değil ise Golf DSG TSI
listeye yeni fiestayı ekle...çiçek gibi araba...
Açıkcası kullandığım araçaların hiçbiri manuel değil(toyota hariç) ama bu sorunları duymadım.
Turbo valf değişimi Caddylerdede çok olan bir sorundu. Kullanıma çok bağlı olarak.(TDI larda, muhtelemen aynı sorundur)
Supercharger kasnağı ciddi bir sorun, umarım bizim araçlardada olmaz.
Ama bunlar tamamen şans, yani benimde 307 kullan ark. var başka bir konuda yazmıştım yaşadıkları sorunları ( ama hepsinde olacak) die bir kayide yok.
Sonuç olarak bu araçlar arasında alacak olsam golf alırım kronik bir sorunu olsa bile.
Zaten sorun yaşanan araçların hepsinde anladığım kadıyla kullanıcısının cebinden 5 kuruş çıkmadı hepsi garanti kapsamında...
yahu 10 km içinde bi şanzıman nasıl değişir arkadaşım nasıl kullanıyorsunuz siz bu arabaları böyle:D benim arkadaşımda dangalak chevrolet lacetti almıştı 15bnde durduk yere şanzıman dağılmıştı ancak şunu söyliyim benim foresterımı ben ilkokul 3. sınıftayken almıştık babam o aracın üstüne 2 tane araç değiştirdi (touareg 520) foresterı satmadı e ***** şimdide benim aracım oldu artık ancak arabam 280bin km de şanzımanı 1 ay önce ilkdefa açıldı ve 80 milyonluk bi masrafla sekromençleri değişti ve 4x4 manuel bi araçtan söz ediyorum yani diyeceğim ya bu golfler cidden sorunlu yada arkadaşların aracın sınırlarını fazlasıyla zorluyor:)
niye bukadar donanıma takılıyosun anlamadım.. bırak boş olsun, full araçları sonradan satmasıda zor oluyor. benim aracım full+full zamanında inatla aldım, şimdi çok gereksiz görüyorum. bi çok şeyi biz sonradan değişiyoruz zaten.. he tabi bomboş bi araçta almanı söylemiyorum ama full olsun diyede takılma bence.. özellikle güvenlik paketi tam olsun gerisi çokta mühim değil bana göre..
sonuç olarak ben olsam 308 ya da golf düşünürüm bunlar içerisinden.. golften yana sorunu vardır yoktur ne yalan söyliim bilmiyorum, ama 308 kullanan arkadaşlarım var çok memnunlar ama otomatik vitesini bilmem, hiç anlamam.. şimdiden hayırlı olsun.
Ben zaten 307 sorunsuz demedim kesinlikle marka fanatikliği yapıyorum sanılmasın.5 kuruş çıkmamış olabilir ama şanzuman demek 1ay demek :) siz gidin 46milyara tsi comfortline alın geçici olarak polo primeline ile takılrın :). isterseniz 307 ile yaşanan sorunlarıda aktarabilirim bu konuda şeffafım yani. Ama siz sorunlu olduğunu bile bile golf alırım diyorsanız buna bile bile lades denir.Kaldıki burda siz deil arkadaş alacak bizlerde fikirlerimizi sunuyoruz. Golf bence sadece markası ile ağır basıyor o da geçmişten gelen bir güven mesela taş gibi olan golf 4. Ama bence 308 gerek şekli,gerek kanıtlanmış dizel motoru,sınıfın en geniş iç mekanı ile golf 6 ile her türlü kıyas edilir hatta derinlere inilirse daha iyi bile çıkabilir.