Konfor ve performans dengesi= Japon diyosun yani?
Printable View
Bi yerde daha görmüştüm bu Japon/Alman savaşını. İkisi de otomobil işte. İsteyen istediğini sever. Düşmanlık ne oluyorsa anlamadım... Ben genelde Almanları severim ama Japonlardan da hasta olduklarım vardır. Kalite konfor derseniz Alman, fiyat/performans derseniz kesinlikle Japon. Almanlarda fiyat/performans sunan bi tek VW var. O da bende. :D
Karşılaştırma biliyorum merak etmeyin,örnek vermek için söylemiştim. 120 milyarlık Evo,kendinden çok daha güçsüz olan A5ten, A3 ten,hatta corsadan, Mercedes C180K,Audi S3ten,gibi araçlardan.....daha boş.O zaman böyle düşünelim....130 milyar veriyorsun sonuc olarak,sanki cok ucuz bir araç..Ayrıca sadece M6 yazmadıgımı da görebilirsin :)
bir de zamanlar pek önemli değil, örneğin,biliyorsundur belki fiat Panda da F. 360 Modena dan sadece birkaç saniye geç tamamlamıştı pisti,Top Gear 'da.
Emre evo yada sti hiçbi zaman donanımı lüksü konforuyla ön planda olmadı ki sen donanım bekliyorsun
Hala saçma sapan karşılaştırmalar yapıyorsun.
a5'i c serisini neden tercih ediyor insnlar birde evoyu neden tercih ediyor bi düşün istersen.
konfor perf dengesi değil ona fiyat/performans dengesi derler.
perf konsunda Typer a denk araçalr nelerdir ?
s3 , golf gti , new cupra, m3, TT mi ? peki bunlardan 2004 modelinin hangisini 35 bin liraya alabilirsiniz.. bana göre japon da konunun anafikri fiyat / performans dır .
EVO ve STI'lar çok boş. Sanki hiçbirşey yokmuş gibi donanım olarak. O kadar paraya insan biraz birşeyler ekler değil mi ama? Hele iç kısım? Klima yerine vantilatör koymuşlar sanki...
M6 pahalı,A5 lüks...S3 diyorum o zaman işte. Aynı fiyat...Aynı amaç..Mantıklı konusuyorum sadece,130 milyar verip,içi boş birşey almak yerine,aynı fiyata,en azından konforlu ve donanımlı birşey alınabilir demek istiyorum sadece. Bana karşılaştırabileceğim bir araç söyleyin o zaman :p
90 model bi Alman = 00 mdoel bi japon :)
.::EMRE::.
bence fanatiklik yapıosun :) siz Alman dediğinizde Opelide alman sayıyorsunuz fakat şunuda unutmayalım otomobil konusunda bence Opel Almanların yüz karası ;) özellikle son bi 7 8 senedir belki daha fazladır..
Alman arabalarından MBenz ayrı bişeydir kesinlikle..ve japonları sevdiğim kadar MB yide severim..
bu gün LEXUS da bi japon ! Mercedes de BMW de WW de Opel ded bulamayacağın konforu yapmışlar fi tarihinde ve Amerikadaki kalbur üstü adamların kullandığı araba Mbenz değil LEXUS neden acaba :)
Amerika'da kalburüstü adamlar Lexus değil, MB kullanırlar ama Lexus MB ile hemen herşeyi aynı derecede sunar fakat çok daha ucuzdur. Prestij olarak ise MB'nin yanına yaklaşamaz elbette. Asırlar geçse de Lexus; MB ve BMW'nin klasını hakedemeyecek...
Mb kullanıyorum bir önceki aracım '04 Honda'ydı sürüş zevki ve konfor olarak Honda gerçekten çok başarılıdır ;)
Japon araçları düzenli kullanıldığı ve bakımları aksatılmadığı sürece her zaman verilen paranın kuruşuna kadar hakkını verir. Komşumuzda 1,000,000 Km'de Mitsubishi minibüs var hala yolda kalmasını bekliyoruz bütün site olarak :D Sıkıldık kaç senedir aynı minibüsü görmekten :D