işletme suresı yok sadece 6 ay gecerse saglık raporun geçerliliğini yitirıyor yenı saglık raposu çıkartmak zorunda kalıyorsun 6 ay içinde çıkartırsan aynı saglık raposunnu kullanabılırsın
Printable View
Şimdi şöyle oluyor.detaylı en doğrusunu açıklayabilirim.Ben ehliyeti alırken Önce A2 aldım sonra B için dosya açtırdım buda biraz zaman kaybına neden olmuştu bana çünkü bir dosya kapanmadan yeni bi sürücü belgesi dosyası açılmıyor.Herneyse senin zaten B sınıf ehliyetin var.yalnızca 20 soruluk yazılı sınava giriyorsun birde dandirikten bi motorla sınava giriyosun önde giden araba içindeki sınav komisyonunu takip ediyosun hepsi bu..Buarada motosiklet kullanırken alkollü yakalanırsan araba ehliyetin devam ediyo gibi bi olay sözkonusu değil sonuçta tek bir sürücü belgesi üzerindeki ehliyet sınıflarını belirleyen birşey B/A2 ibaresi ..Şimdiden hayırlısı olsun yeni ehliyetin ;)
sağlık raporu ve sabıka kaydı 6 aylık değil 1 yıl süre gecerli müraacatta 40 lira kart parası ve şöförler cemiyetinden aldığın dosya ile birlikte (15TL.) 55 TL. bunun haricinde mal müdürlüğüne harc yatırıyosun E sınıfı 355 liraydı a2 bunun yarısı olması lazım 1 hafta sürede veriyolar ehliyeti..
Eskisini geri verme diye bir şey olamıyor malesef. Zaten A2 ehliyetin çıkacağı zaman B sınıfını trafik şubesine vermek zorundasın. Seni 2 gün sonra haberdar ediyorlar yeni ehliyetiniz geldi alabilirsiniz diye. Gidip B + A2 yazan ehliyetini alıyorsun. Eski ehliyetinde trafik şubesinde kalıyor.
Bende ehliyeti yenilerken aynı şekilde geri almışlardı (yıpranmadan dolayı)
Kaybettim desem ne olur demiştim. Suç işlersin çünkü kağıt imzalatıyorlar, "kaybetmiş olduğum ehliyeti bulunca en yakın emliyet müd. teslim edeceğim" tarzında.
Bende paşa paşa vermiştim :D
Muhtelen bundada aynısnı yaparlar :)
Bu arada alkollu olarak ne ile yakalandığın değil, alkollu olarak motorlu taşıt kullandığın için para cezası yiyorsun ve ehliyetine el konuluyor. Sonuçta suç belli, hangi taşıtla olduğunun ne önemi var =))
İyi de, artık A2 ve B sınıflı ehliyetler tek bir belgede düzeneniyor. A2 gittiğinde B de gitmiş oluyor. =) Arkadaşınız biraz şanslıymış.
İyide ikisi farklı araç. Mantıksız yani. Belki ben hayatta arabaya alköllü binmem:p ama motora binerim. O yüzden motordan dolayı alsınlar benim ehliyetimi.
Ehliyet tek ama motorla kaza yaptığımda gidip arabanın kaskosundan para almıyor mesala :) Madem tek araç olarak değerlendiriyoruz, ona vergide vermiyim, trafik sigortasıda yaptırmıyım. Aynı şahısa ait araçların plakaları aynı olsun hep.. (belki bu bi çözüm olur)
:) Teşekkürler.
Motora alkollü binerim diyebiliyorsan, kendini sevmiyorsun demektir =)
hımm.. ööö arkadaşlar şimdi diceksiniz oha kac yıllık konuya mega hort gelmiş. ama hz. google da arama yapıyordum konuyla ılgılı e kendı evımız cıktı karsımıza yazmayakmı...:)
acaba guncel a2 ehlıyet fıyatları nedır ? trafıge ne kadar verılıyor kursa ne kadar verılıyor. yakın tarıhte alanlar varsa bı yazabılırlermı ?