yanlış hatırlamıyorsam buna benzer bir sigorta olayı bende yaptırdım plakaya değilde araç şase motor numarasına felan yaptırmıştım geçici olarak, burda suç tamamıyle sigortacının
Printable View
yanlış hatırlamıyorsam buna benzer bir sigorta olayı bende yaptırdım plakaya değilde araç şase motor numarasına felan yaptırmıştım geçici olarak, burda suç tamamıyle sigortacının
şimdi bu durumda aslında senin yaşadığın olay bir çevirme esnasında geçmeni sağlayabilir ama eğer sana o fotokopiyi veren kişi kendi asıl poliçesini arabayı sana devrettikten sonra mesela atıyorum, zeyil yapıp başka bir plaka aracına geçirmiş yada geri iade edip prim farkını almış ise senin o elindeki fotokopinin sana tek artısı çevirmede polise göstermek olur, herhangi bir geçerliliği yoktur.
onun dışında bu bir ay içersinde elinde o fotokopi varken bir kaza yaptığında bu saydığım durumlar içersinde hiç bir şekilde arabanın hasarı karşılanmaz ;)
iyide sence mantıklı olan bir ay boyunca fotokopiyle dolaşmakmı ? yoksa gidip sigorta yaptırıp çevirmedir kazadır odur budur demeden gönül rahatlığıyla dolaşmak mı ?
İyi de ben zaten sigortamı yaptırmışım 2 gün önce. Sigortada 34 G olarak gözüküyor araç. Yani şimdi hata sigortacıda mı yoksa poliste mi?
poliçede zaten arabaya ait butun bilgiler yazıyor yazmıyorsa suc sıgortacının ama sıgortacı herseyı tam yapıp plaka yerınede normal olarak g yazdıysa kesınlıkle suc polısın cahilliginin..gecmıs olsun.
valla benim iki arabamın şuan ki trafik sigortalarında ne plakaları ne motor numaraları ne şase numaraları doğru yazmıyo ama bana hiç sıkıntı çıkarmadı polisler bi ruhsattaki firma bilgileri tutuyo sigorta poliçesindekiyle :)
Geçmiş olsun kardeşim işallah halledersiniz en yakın zamanda :(
Sigorta acentesini genel merkeze şikayet etmek ile tehdit et. Hatta tehdit olmasın şikayet et. Eski plakana poliçe kesip yeni plaka çıkınca aynı poliçeyi yeni plaka ile tekrar basması yani zeyil yapması lazımdı. Polisin yaptığı uygulama mağlesef doğru.
İyide Allah korusun bir kaza olsa sizin trafik sigortanız karşı tarafa o parayı ödemez. Yada ödememek için elinden gelen her türlü kıllığı yapar.
Şimdi durum şöyle;
Sigorta kağıdında mühürün üstünde 34geçici yazıyor. Ama üst kısımda 34 GG 01 yazıyor ne alakaysa. O kısımda 06 E 8384 yazması gerekiyor benim bildiğim kadarıyla, yani aracın şuan ki plakası.
Bu durumda benim bi hatam yok gibi gözüküyor sanırım. Tüm suç sigortacının o halde. Yarın gidip durumu izah edicem inşallah bi terslik çıkarmaya kalkmaz.
evet aynen öyle senin bir suçun yok, sigortanın arabanın şu an üstünde bulunan plakaya yapılması lazımdı. sigortacınla konuş durumu izah et
Tamamdır o zaman yarın halledicez inşallah. Yardımcı olduğunuz için çok teşekkürler.
Bütün hata (.bnelik) polisteymiş. Sigortada bi hata yokmuş olması gerektiği gibiymiş. Polis uyuz olmuş kafasına göre bi madde yazmış bağlamış arabayı. Bi tanıdık polis bulduk onun söylediği buydu.
Neyse sonuçta sağ salim çıkardım arabayı otoparktan. Ufak tefek cezalarla hallettik.
hadi geçmiş olsun kanka
şerefsiz boşunasıkıntı verdi bi dünya
Bide diyolar polislere laf etmeyin. %90'ının a.k
Valla ben trafik şubesindekilere sordum bu sigortanın yanlış bi tarafı var mı diye. Yok dediler herşey doğru. Ama ben henüz ruhsat almadım sadece noter satışı mevcut. Aracın plakası 34 olarak değişeceği için kaza durumunda belki farklı bi uygulama vardır bilemiyorum.