Laa birgün deıdm gıdleım baraja balık tutalım ilk olta atmamda denize düşdüm toprak kaydı.tübelıyım 4 yıldır maşşalah.
Printable View
Laa birgün deıdm gıdleım baraja balık tutalım ilk olta atmamda denize düşdüm toprak kaydı.tübelıyım 4 yıldır maşşalah.
vay be derya gibi balık :)
oooo hey maşallah techturkey yılın trofe sini secelim ozaman bu yıl :p:p:p
bende bugun bir bakındım kumburgazda ama bol bol deniz anası vardı:)
vay levrek, leziz bi balık :)
Geçen Sarayburnunda daldığımda yüzlercesine denk geldim. Allah' tan 5mm neopren elbisem vardı üzerimde de çarpmalarına rağmen birşey olmadı. Gerçi birtanesi yanağıma hafiften dokundu ve birkaç saat hafiften bir yanma hissi verdi. Zehirliler ama ölümcül değiller. En azından insanlar için öyle. Ama suyun altındaki görüntüleri hiçte hoş değil.
masallah afıyet olsun :D
http://cdn1.cnnturk.com/handlers/fil...ackWhite=FalseAlıntı:
Çanakkakel ve İzmit Körfezi'nde görülen boyları 5 metreye kadar uzayan "Chrysaora Mediterranea" isimli deniz analarının şirin görüntülerine sakın kanmayın. Her biri zehir deposu olan bu deniz anaları tahmin edemeyeceğiniz kadar tehlikeli...
Aynen bu. Hatta bir kolları var herbiri 2 metreye kadar uzanıyor.
bunlara benziyo ama biraz daha farklı gibiydi 2 metrelik görmedim ben ama küçükte değil yani
Yarış, hız ve modifikasyon tutkusundan kat kat daha ucuzdur. Geçen gün sevdiğim bir arkadaşıma komple en iyi malzemelerden oluşan bir takım dizdik ve toplamda 1080 TL verdik. Artık bakımını düzgün yaptığı müddetçe o malzemeler (eldiven ve patikler hariç) onu 5 sene kadar idare eder.
evet dostum çok dogru her keseye uygun malzemler de var artık eskisi gibi degil bütün markaların kaliteli ve ucuz modelleri var
yeni başlıcak olanlara tavsiyem güsel bir 70 lik makarasız tüfek alıp başlamaları yaz ayları içinde 3mm elbise yeterli olucaktır apnea markasına bakın çok uygun dur yeni başlıcaklar için
Lastikli modellerinde Apneanın ve diğer markaların 70 lik tüfekleri yok da 75 lik olanları var. Zaten seri 75 82 90 100 105 diye gidiyor. 82 lik de sadece pathosta var.
Eğer sadece Marmarada av yapacaksanız miniksin de dediği gibi 75 lik ve 90 lık idealdir. Hatta 90 lığı şiddetle tavsiye ederim çünkü Marmara bazen o kadar net görüş veriyor ki 75 lik tüfek bile kısa kalabiliyor menzilinden dolayı.
Ama eğer Ege ve Akdeniz gibi görüşün 10 metre ve üzerinde olduğu sularda 90 lık bile kısa kalabilir. O zaman 100 ve üstü menzili 4 ila 5.5 metre olan çift lastikli tüfekler kullanmak gerekir.
Apnea gerçekten çok hesaplı malzemeler veriyor. Hatta geçen bir kampanya vardı komple takımı 300 Euroya veriyorlardı biryerde.
moruk ebat ları tam bilmiyorum
ben marmarada 90 lık kullanıyorum kefale falan daha müsait bir bölgedeyiz fazla yaklaşamadıgımızdan da iyi oluyor bide mırmır güsel veriyor sabah suyu nda falan yatıosun direk ucuna geliolar tüfegin :):)
Burhaniye de de yazlık var orda da 120 lik el yapımı ahşap kullanıyorum makaralı ceylan falan ve kaya altına müsait yer çok zevkli oluyor
marmarda hiç zevk almıyorum desem yeridir :)
bu yılda baya kilo aldım artık elbise de olmuyor anasını satayım biraz kilo vermem lazım :) zaten