tek bildiğim giderken önümüzden geçeceğin :D rizeye kadar herşey süper daha ilerisine hiç gitmedim :) hayırlı olsun şimdiden
Printable View
tek bildiğim giderken önümüzden geçeceğin :D rizeye kadar herşey süper daha ilerisine hiç gitmedim :) hayırlı olsun şimdiden
vay kardeşim benim hopa'ya mı gidiyomuş :(
Bu sene yapılmaya başlandı o uygulama :) Çok şansılısın bu açıdan. Bnde artvin/arhaviliyim. İlk okul 4-5. sınıfta orada bulundum. Şuanki hali ile bi yorum yapamıcam fakat akrabalardan duyduğum kadarı ile çok çok modernleşmiş. Ve arkadaşlarında dediği gibi güzel yer :) Bi sıkıntı çekeceğini sanmıyorum. Nede olsa karadeniz insanı. :) Arhavi'de bir ihtiyacın olursa elimden geldiği kadarıyla yardımcı olmaya çalışırım.
Dağ, taş, köy, yayla vs çıkmayı düşünmüorsan arabanı götürebilirsin. O zamanlarda biz yaptık arabanın gevşemeyen vidası kalmamıştı, o derece :) Tabi şuan nedir durum orasınıda bilmiyorum.. Ama illaki vardır el atmadıkları yer.
Hayırlısı olsun ;)
Karadenizin heryeri güzel :D
hadi hayırlısı olsun...sevindim...karadeniz çok güzeldir...artvini bilmiyorum hiç...ama rizeye kadar olan kısmını iyi bilirim...öğrenciliğim geçti oralarda.....ayrıca gözün aydında egzoz un için rahat rahat takıp dolaşabilecekmişsin gibi geliyor hocam :)
Valla çocukluk arkadaşımın biri Arhavili. Çalışma arkadaşlarımdan biri Borçkalı. her ikisininde ortak söylediği doğa ve hava yönünden oksijen manyağı olurmuşsun :)
genel olarak güzel ve iyi bir yermiş. insanları yönünden adapte olmanda sorun olmazmış. yollar konusunda arhavili olan yeni gitti 4-5 ay önce arkadaşların dediği gibi yaylalara tırmanmayacaksan normal yollarda rahatlıkla gidebilirsin dedi. senin için hayırlısı olsun.
hey gidi Artvin-Hopa hey... en son 1989-1990 yıllarında gitmiştim artvin ve hopaya.. sanırım şimdi çok değişmiştir.. artvin şehir merkezine çıkış çok güzeldi, cami minaresine çıkar gibi döne döne dağı tırmanıyosunuz :) :)
selam arkadaşım,
ben hopa'lıyım...
evet doğrudur uçak seferleri kesinlikle çok canlılık getirdi o bölgeye...
yollar bir zamanlar sahil boyu bol virajlı giderdi , artık sahil dolduruldu ve batum sınır kapısına kadar gidiş geliş ayrı çift yol yapıldı , yollar çok güzel ama bol radarlı...
çok ama çok fazla yağmur göreceksin , ağustos ayında bile hemen hemen ayın yarısı güneşli geçer...
integranı götür tabiiki de ama oralarda servis bulamazsın , hondadan anlayan usta da zor bulunur , trabzona gitmen bile gerekebilir detay ustalık ihtiyacın olursa...
barınma işine gelince , bol bol otel var ama bildiğin otel mantığında değil , lüks bişeyler bekleme hopa'da... yani 4 yıldız seviyesi bekleme daha doğrusu...
hopa merkezde kiralık ev bulman kolaydır ama okulun nerede? kemalpaşa denen mevkiide ise merkezden bir miktar içeride olabilirsin , bana detay verirsen daha net yardımcı olabilirim...
hayırlı olsun...
bu arada artvin ili türkiye'de okur-yazar oranı çok yüksek illerden biridir...
Artvin Şavşatlıyım. Hopaya her yaz gecerken uğrarız. Bir kere fotoğraf makinanı elinden düşüremiyceksin. Kesinlikle cok ilgincine gidicek olansa insanları olucak. Bozulmamıslar ve dürüstlerdir. Kalacak yer sorunun olursa ö.m at halledelim. Yol olarak Hopa merkeze kadar sıkıntı cekmezsin. Köylerin yolları genelde bozuk olur ama gidilmez değildir. Aracına oralarda usta bulamazsın Trabzona kadar inmen gerekir. Zaten öğretmen olarak gittiğin için bize ihtiyac kalmadan sana hertürlü ilgiyi alakayı gösterirler. Çok şanslısın keşke bütün doğu görevi Artvin gibi yerlerde olsa