hayatımda ilk defa olumsuz bir yorum duyuyorum..bütün motocularınhayali olan bir motor hakkında..
aslında agusto da gereksiz dimi :)
Printable View
PROMINENT,hakkını yiyemem tasarımları çok güzel ama iş performansa gelince 2 silindirin alt deviri güzel ama 9k'dan sonra yürümüyor makina ayrıca titreşimide var bir güzel..arkadaşımda 849 var beyaz çok güzel tasarım ama 600ccler kafa kafaya yürüyor 849la...750cc'ler dalga geçiyor..Ona verilecek paraya bir tane zx10r ve yeni kasa R1 alırım ve yüklerim öhlins süspansiyon,brembo fren,marchisini magnezyum jant takarım filan ducati'den çok daha kaliteli motor olur...ama tasarımda italyanlar işi çok iyi biliyor..;)
hayatta b*k gibi paramda olsa asla almayacagım bir motordur ducati gider 1000rr alırım yine ducati almam
arkadaşlar kullanmadan yorum yapmayın... şehirde daha rahat motorsiklet bulmak o kadar zor ki, alt devirlerde şehiriçin kullanımı inanılmaz rahat, tek vites ile bütün istanbulu gezebilirsiniz, tork o kadar yüksek ki motoru kontrol etmek biraz deneyim istiyor.. birde ducati monster 54 beygir olmasına rağmen alt devirde 600cc lerin hepsinden iyi gidiyor..
ayrıca tarz farkları da var.. yani hangi ducatiden bahsediyorsunuz ? ducati dendiğinde genelde naked olanları klasiktir.. 2000 başlarında monsterlar geldi biraz daha chopper tarzı.. çok ta rahat motorsikletler..
monster kullandım ve her türlüde giderim gsxR600 le alt üst deneyebiliriz ve hergünde zevkine gazlıyoruz hiç gectigini göremedim bugune kadar ister ducati 999 olsun ister baskası olsun tipiyle gidişiyle hoşuma gitmiyor keyfe kedr ;) kullandımda ikisini rahatlık olarakta o kadar bir üstünlügü yok kontrol konusunada gelince benim gsxR kadar zor olacagını sanmıyorum
bu arada accountta yanlıslık oldu ben SLVR_PTBLL yanlıs anlasılmasın
Tamam anladık yusuf sen yazdın heycan yapma :D...Ducati Monster alt devirde asla ve asla 600cclere kafa tutamaz 2 silindir olabilir alt devirde çabuk geliyor olabilir ama alt devirde en çok güç verebilen gsxr600'e kafa tutamaz hatta alt devirlerde yürümeyen r6ya bile kafa tutabileceğini düşünmüyorum..
600 RR veye 600 F ilk tercihin olsun sonucta racing kategorisine gecme planın varsa 250 lik motorla zaman kaybetme honda racing kategorisinde en rahat en konforlu ve en sağlıklı secenekleriyle meşhurdur zaten acemiliğini bi hondada at yürütmek felan mesele değil motorda yaşıyacağın en büyük sıkıntı virajların ve alışabilmen olacaka onlarda zamanla kazanılcak eğilimler ama çevrendeki bilen birinden yardım alman senin için cok gerekli ve faydalı olcaktır... 1000 lik al diyenlerede sakın aldırma 1000 lik makine sürekli devir ister yoksa hareret yapar acemi bi insan dasürekli devir yapamıcağı için 1000 likle sen alalkız noktalardasınız daha. .. ( ve bi gün binersen 300 km hızlara cıkabilirsen neler yaşadığını burda konu acıp anlat ;) ben ilk cıktığımda 1 paket sigarayı yedim resmen :)))
ben 50 cc , 200cc 500cc derken 4.motorum 2003 model 600f
direk 600f le başlamak çok iyi olmaz cünki düşmez kalkmaz bi Allah. elini gazda unutmak denen ilk başlayanların sürekli yaptığı bi hata var, bunu herkes yaşar,illa bi kaç kez düşük hızlardada düşersin , o yüzden vitesli motoora alışmak için ucuz 250ccc lik bir makina mantıklı.i 600leede başlanır ama düşürünce yazık olur
600f i 1,5 yıldır kullanıyorum , Adan Z ye herşeyinden süper memlunum.. çanakkaleye gittim-geldim tek başıma 5 'er saat çok kısa 2 mola vererek, öle acaip yorucu falanda değil
her seyiyle tatmin edici, sele yüksekliği ve koltuğu r6 ye 600RR a göre daha bi cruiser gibi olduğundan daha bi kullanıcı dostu
ducatideki sıkıştırma oranı ile japonlarınki birmi ?
superbike da bu yüzdenmi hep birinciler 4 senedir :)
ayrıca tork varken devir çevirmenin çokda lüzumu yok bırak 9000 de bitsin
sonuç olarak onlar 8 de ısı bıtırıyolar 13 te adavaouruda olsun keyıf yaparıs dıyolar yanlarından gecerken
başarıyı kıskanmamak lazım demişti bir japon ducati için ...
Herşey sıkıştırma oranı mı ki ? Ayrıca Ducati'nin sıkıştırma oranı 12:5:1 iken kawasaki zx10r'ın sıkıştırma oranı 12:9:1 yamaha R1'in sıkıştırma oranı 12:7:1....Her zaman Kawasaki sıkıştırma oranında en üst seviyelerde olur çok devir çevirir..hatta adı kuş avlayana çıkmıştı bir aralar kol çıkarıp fırlatıyor diye 636 kasasında :D
Superbike çok farklı bir olay hem sürücü farkı hemde 2 silindir 4 silindir dengelensin 2 silindirler hacim avantajı sağlandı bu yüzden 2 silindirlerin hacim avantajıda var..Ayrıca Superbike'ta 2 sene önce Kenan şampiyon olduğu zaman Ten Kate Honda 1000cc'de şampiyon oldu Ducati değil..Böyle yarışlara bağlayarak en iyi marka bu denemiyor çünkü her yarışta başka birisi kazanıyor..Ama Ducati'nin sürücüleri çok tecrübeli ve en iyiler şuan Xerox'un..
Ayrıca Ducati 1000ccler yanında direnemiyor bile tekerde 146.24whp üretirken Suzuki gsxr1000 161.7whp üretiyor..Torkları arasında o kadar fark yok ducati 122.5 Nm@8k Suzuki ise 118.67@10k devir..2 silindir büyük fark yaratamıyor bile ve yüksek devirde ayrılmaya geriye düşmeye başlıyor..
Evet Ducati güzel motor ama istenen para ve verdiği karşılığını hak etmiyor bence..
dostum bence hiç bulaşma her hafta bi tanıdık gidiyo bu alet yüzünden...
tek veya 2 silindirli yüksek hacimli motorlar bana pek keyif vermiyorlar
kuzenime yamaha mt03 almıştık tek silindir hacim yüksek tork varda hiç performanslı bir alet değildi açıkcası vibrasyon olayıda var biraz :)
tek hoşuma giden yanı debriyajı bırakınca kalkıyordu :D
dakika başı kol çıkarıp birde durucam edicem amortisör alıcam jant alıcam yükliyecem diye para vericeğime üzerine ekler ducati ye binerim açıkcası :)
hemde motora binmiş olurum..
adamlar yeni motor çıkarıyor ardından da bir sürü parçasını gönderiyor..
japon mantığı bana biraz ters..
bilmem ne kadar makineye verip sonra parça parça bir sürü şey almaktansa..bir kere para verip keyfime bakmayı tercih ediyorum açıkcası..
ne kol çıkarıyorum ne bacak..
ayrıca virajda düşmeme garantisi veren bir motor :)
kaymıyorsun ...
felaket tellalığı yapmadan devam edin şu başlığa
Virajda düşmeme garantisi mi veriyormuş ? Yalan yok öyle birşey PROMINENT..Dünyada 2 motorcu var birisi düşmüş olan birisi düşecek olan..Lastik yeri tutmazsa düşersin yani bunun ducati olması veya honda olması fark ettireceğini sanmıyorum doğrusu :)..Japon motoruda yüklemeye gerek yok illa yüklencek diye birşey yok standart hali bile gayet güzel onunda :)
en çok yatan motor ducati agusta hala şaseleri boru şase :)
ve evet düşmeme garantisi veriyor..
tut at motoru tabi düşersin ama normal asfalt bir yolda kaymama garantisi veriyor..
araştır derim :)
Haaa en çok yatan motor diyorsan malesef Ducati değil abi ***** KTM'in rc8 adlı 1000cc sınıfındaki motoru en çok yatan motor ve 52.4 derece yatmış :D
Düşmeme garantisi olayı tamamen pazarlama taktiğidir bence çünkü imkansız birşey bir motorun hiç düşmemesi..veya Ducati alanlar zaten baya para bayıyor motor düşmemek için fazladan özen gösteriyordur ondandır :cool: