ben çoğuna veriyorum üstümde bozuk para varsa.sonuçta allah (c.c) rızası için veriyorum gerisinide düşünmüyorum kul herşeyi bilmez ama allah herşeyi görür.
Printable View
ben çoğuna veriyorum üstümde bozuk para varsa.sonuçta allah (c.c) rızası için veriyorum gerisinide düşünmüyorum kul herşeyi bilmez ama allah herşeyi görür.
burda kör adamın bırı gezıodu dilencılık yapıodu bızım çarşıda, kapılara yanaşırken kapı onlerıne bakıodu kaldırım varmı dıe:D:D
en iisi yardım kuruluşlarına vermek ya onlar biliyo gerçekten ihtiyacı olanları yada camiideki yardım kutularına felan
antalyada var muratpaşa camisi önünde bi kocakarı dedemanda,konyaaltında lüx sitelerde daireleri çıktı :D
bide bunlar aile boyu çalışıyorlar sövüşledikleri para öyle böyle değil:)
abi herkes tutturmuş bir yol bakıyor dalgasına işte
haberi okudum. okula giden yok diye yazmışlar gerekte yok. adamlar kadınlar çoçuklar holding olmuş resmen. yazık yaa. insanların vicdan duygusunu sömürüyorlar. ondan sonra ne oldu bu Türk milletine. olur tabii.
valla bende artık güvenemiyorum
minibusle geliyorlar dağılıyorlar dilenmek için çok nadir verdiklerim var kim olduklarını biliyorm onlarda zaten dilenmiyorlar birşeyler satıyorlar 2-3 birşeyler alıyorum gorduklerimden ;)
hahaha valla nedıyımkı :)ılgınc böle tıpler zaten
Valla yillardir arabayla nerde olursa olsun 30kurus 50kurus 1 lira ne varsa o an ne gelirse elime sag elimle veririm.Aileden boyle gordum ben.:o Yok,eger ki yoksa para kusura bakma donuste veririm diyerek donus yolunda ayni guzergahtan donup egerki orda gorursem %100 veririm.Ben boyleyiiim..beeeen boyleyiiim....:)
Ben de sahilde büfede birseyler yerken bi velet gelmisti, oturttum karnını doyurdum bi güzel, cebine de para koydum, sonra gectim arabaya arkadası bekliyorum.
2008 megane geldi, velet arka koltuga bindi gitti :D
Geçen 1 lira verdim selpakçıya 15-16 yaşında selpak da almam genelde ama o zaman aldım.. abi bu ne para mı dedi.. geri ver o zaman dedim verdi ışık yeşil yandı gittim :D Selpağı sorarsanız güzel cam silio :D
bi arada param yok şurdan geldim bilet parası verrmisiniz dalhası vardı
bi abimize denk geliyo van a gitmek istiyo amca karısıyla birlikde ... abimizde tamam gelin size para veriyim diyip arabaya bindiriyo ve otogara gidip van arabasına bindiriyo bunları bunlar gitmicez die direniyo adamıda kadınıda koltuga oturtmus bilet parasınıda vrmiş otobscuye muavinede bi bilet parası kadar bahsis atıp sakın bunları vana kadar indirme demiş :D anlattıgında çok gülmüştük...
Ya iste bilemiyorsun, günahı boynuna...
Veriyoruz geciyoruz, bilet param yok yemek param yok diyene...
dediğin gibi aslında genelimiz bunu yapıyoruz...
birgün dilenci teyzenin birisi yalvarıyo nolur ekmek parası die teyze yerde oturuyo yaklasık bi 40 yaslarda... geçtik yanından ama hala sesi geliyo kulağıma elimi cebime attım 3-5 bozuklk var çıkartım 2 lira verdim yanımdada çağrı die arkadaşım var o izliyo benim para verişimi verdik geçtik akşam oldu Başka bi arkadaşım beni aradı Çağrı kaza yapmıs bi şişli etfale gidermisin die bende ters tarafdayım gidene kadar çağrı taburcu olmuş... Mahallede görüşütüğümüzde 2002 model astra ile kaza yapıyolar sadabat viyadüğünde yaklasık 220 km hızla iki arabanın arasına dalmıs arabayı süren arkadaşı birisine takınca 2sine birden vuruyo indiklerinde çağrı baygınmış ve kaza anında senin dilenciye para verişin geldi gözümün önüne diyo sonra bi uyandım hastanedeyim kalk kalk die sesler geliyo herhalde o sadaka bizi sakladı diyo... bu olaydan sonra yanından geçip verip vermemekde tereddüd ettiğim her dilenciyi boş geçmedim... ama bi coğuda sizlerin de dediği gibi iyi niyeti su istimal ediyorlar bunlarıda ayırmak da çok kolay deil...
En iyisi hiç vermemek...Babamdan öyle gördüm :D
Aynen.. :D Babam da öyle.Kimin ne olduğunu bilmediğimiz için vermeyiz genelde.
Bir gün araç değişikliği yüzünden 1 hafta falan arabasız kalmıştık.Eniştemin pek kullanmadığı Şahin´ini ödünç aldık.Tandoğan ışıklarda dururken 45-50 yaşlarında bi adam geldi.Bir şey satmıyor,direk dileniyor.Allah rızası için falan filan.Babam da "saolasın" dedi.Amca durdu "Kaç model bu?" dedi.93 dedik."Bende de bunun 96´sı var" dedi gitti.:D:D
birgün magazaya Arnavutköy de pastane sahibi bir abimiz misafirliğe geldi.. tam o sırada kapıdan Ak sakallı nur yüzlü spec :D bir amca beliriverdi =) misafir olan abim amcayı uzaktan gorunce mobilyaların arkasına saklandı. yaşlı adam para istedi verdim gitti.. sordum neden saklandın die; - bu yaşlı adam hergun bnm pastaneme gelir 15-20 pogoca alır gider. Arnavutköyde 5 katlı 2 tane apartmanı var bunun.. eğer onun dilendiğini gördüğümü görseydi birdaha pogoca mogoca almaya gelmezdi.. cevabı oldu..