olum nossa eğer eşşek gibi olmuş maşallah![]()
maşşallah çok tatlı selçuk yaşı ilerledikçe seninle konusmaya baslıyorlar zaten demek istediğini anlıyorlar tabi aşırı sekilde eğitim dersen orası ayrı konu. bu arada sol kolunada benim yavrulardan birini verelim 3 tane kaldı ötv indirimi yapıyorum bak![]()
rotlar çok akıllı hayvanlar...ilk önce hayır'ı öğret yemeği koy önüne ve hayır de ...sen ye komutunu vermeden yemesin...eğer sen komut vermeden yerse izin verme...sakın bu seferlik yesin bişey olmaz deme hemen yüz bulur dinlemez seni kafasına göre hareket eder...bendede rot vardı oğlum bak bakayım kim gelmiş deyince direk balkona gidip etrafı kesiyodu...resmen dilimizi öğreniyolar...birde çok fazla sevme yani hani yaparlar ya amanda yerim ben seni cart curt diye ...bu köpekler küçüklüklerinde ne yaparsa büyüdüklerindede aynılarını yapmaya çalışırlar...yani 50-60 kiloluk bi azmanın üstüne atlamasını istemiyosan öyle yapbirde hep bi mesafe koy araya yeri geldiğinde sert yeri geldiğinde ılıman ol...zaten bi süre sonra kanka oluyosun sen bişey demeden surat ifadenden senin ne dediğini çok iyi anlıyor...inş bi ömür boyu birlikte geçirirsiniz maşallahh ....
![]()
Sfi...
hayır komutu bılıyo kesınlıkle dınlıyo onu. ben prof bı skeıld eegıtılsın ıstıyorum o yuzden bu konuyu actım.yorum ıcın tesekkurler
prof eğitim olarak izmirde olsan yardımcı olurdum her türlü...birde eğitime verdiğin yeri iyi araştır...çünkü bazı hayvanlar eğitim tasmasını takıp köpeğin bogazını koparacak kadar çekiyolar ..sonrada köpek tabi itaat etmeye başlıyo canı yandığı için...ben oğlum ilk bi yere verdim köpek bi geldi bogazları tahriş olmuş tasmadan öksürüp duruyodu...sonra tabi gidip eğitim veren arkadaşın ağzına sı....k...daha sonra izmirde urla tarafında k-9 çiftliğine gittim adamlar süper ...orda bi rot vardı adamın yanında bak bu gs liymiş dedi bi kalktı ayağa köpek hırlamaya başladı ödüm koptu ...meğer bjk yi tutuyomuş köpek![]()
Sfi...
Antalya taraflarında eğitimine güvenebileceğimiz birileri varsa bende köpeğimi eğitime verebilirim![]()
---BTU cupra---
valla rott için bol zaman harcaman lazım, ben ve eşim evde kalmadıgımız dönemde benim rott evdeki halılara kadar kemiriyodu eger zaman ayırıp cok cok ilgilenirsen süper zeki hayvanlar herşeyi ögreniyolar. benim hayvanın piskolojik problemleri vardı insan sevmiyordu özellikle cocuklardan nefret ediyodu. ceminde dedigi gibi kuyruk kestirmek yada kestirmemek senin elinde olna bişe ve eger uydunsuz bir yerde başka bir hayvanla dalaşırsa sıkıntı oluyo kuyruk...
selçuk goofy rıfata sor onda 2 tane vardı bütün sanayiyi bir keresinde 1 rıfat 2rot ayağa dikmişti millet parmaklıklara tırmanmıştı rıfata sor...
Kurt kışı geçirir yediği ayazı unutmaz..
zamanında almankurdu vardı,suan babamın müdürlüğünü yaptığı okulda bekçi köpeği olarak kullanılıyor tamamen doğal ortam tam istediği gibi.. çok mutlu orda.
ben 6,7 yaşındayken babamın pointer vs. avcı köpekleri vardı.. onlarla haşır neşir olmamda bi sorun olmuyordu,ama sahibine her ne kadar güvensemde başka birinin köpeğine yaklasamıyorum.. sorun bendemi yoksa herkes mi böyle![]()
Mert Songül ART
Try to use your imagination
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)