aynen siyasete çekmek şeriat falan gerek yok bunlara herşeyi oraya bağlamayalım dumansız hava sahası diye bütün çevre kurumları vakıfları bunu destekliyor zaten.
Printable View
aynen siyasete çekmek şeriat falan gerek yok bunlara herşeyi oraya bağlamayalım dumansız hava sahası diye bütün çevre kurumları vakıfları bunu destekliyor zaten.
alkolü yasaklamıyorlar ama kimsenin de ruhsatı yenilemiyorlar..
yani yeni bir club mekan açamazsın eskisini ruhsatı var ise devralırsın..
akp nin olduğu hiçbiryerde mekan açamazsın..bunlar canımızı sıkıyor..
gece hayatına çok takılmam eskisi gibi çıkmıyorumda..
ama eski bir gece clubü ortağı olarak diyorumki..
yapılan uygulamalar çok yanlış..
bize ruhsat vermiyorlardı mesela..
ki alma hakkım vardı daha evelde rustalı idi..
ki yer akp nin değildi..
kuruçeşmedeydi benim mekan..ona rağmen büyükşehirde takılıyordu :)
boğaza ve başka yerlere ruhsat yok..içki satmıyacaksınız diyorlar..
satanlarada inanılmaz bir baskı var..
ki bunu avrupalılaşıyoruz ayağına şimdide sigara ile yapıyorlar..
adam işsiz adam aç adamın morali 0
kahveye gidicek sigara içemiyecek?parklara bahçelere doluşucaklar..
insanlar cinnet geçiriyorlar..millet birbirini kesiyor deşiyor vahşice..bunların oyalandıkları şeylere bak..
yeni oyuncağımız hayırlı uğurlu olsun..
bence fazla abarmayın:) herkezin hür iradesi içmesek daha iyi olucak ama buluttan nem kapmamak lazım:)
Bencede abartıyorsunuz,az sonra sigaranın yararları die konuda açarsınız :D
:icon_tup:
Avmlerde icilen yer aramaktan helak oluyo insan
bana cok büyük yalan geliyo barda diskoda o tarz yerlerde yasaklansın.yurtdısına cıkan cok arkadasm valla herkez icio kimse dinlemio enazından benim gittim yerlerde boleydi dediler.
Alkol içimi suanda ztn hertürlü acık alanda yasak 2005 ten beri böyle
bu baskıyı gören bir tek sensin heralde kaya.
benimde işletmeci arkadaşlarım var, ruhsatınıda aldı ve 2 tanede mekan açtı.
24 yaşıma kadarda sigaradan nefret eden ve ağzıma bile sürmeyen birisiydim bi boşluk anında başladım ve 4 senedirde içiyorum. içmeyenlerin bu yasaya ne kadar sevindiğini biliyorum ve sonuna kadarda destekliyorum.
kimse benim dumanımdaki zehiri paylaşmak zorunda değil..
insanların özgürlüğü başkasına zarar veriyorsa, o özgürlük değil hakka tecavüzdür..
cinnet olaylarını, irtica, şeriat olaylarınıda bu konuya bağlayanlarıda hayal dünyalarının genişliğinden dolayı kutluyorum..
valla inanmıyorum ben uygulayabileceklerine. uygulasalarda istdeki 5yıldızlı birçok oteln her tarafında sigara içilmez levhası veya ufak göstergeleri var ama içerde pofur pofurda içiliyor. ;) türk işi çözümlerle devam eder bence.
Hak, içmeyenlerin dumandan zehirlenmemesi ise aynı hak içenlerin rakısıyla sigarasını tüttürmesini de gerektirir.
Olması gereken nedir? Mekan sahibi 200 kişilik mekanını kendi insiyatifi doğrultusunda 150 içilmeyen 50 içilen veya 150 içilen 50 içilmeyen şeklinde böler, rezervasyonlarda veya kapı girişinde bu bölünmeye göre ayrım yapılır. Bu durumda sigara içmeyen sigara içenlerin hakkını gaspetmiş olmaz, sigara içen de sigara içmeyenleri zehirlemiş olmaz. Mekanın insiyatifi dedim çünki, mekan sigara içen müşteriler ağırlıklı hizmet vermek istiyor ise buna kimse karışamaz. Sigara içmeyenler yer bulamazsa da o mekana gitmezler, başka mekan yok değil ya. Keza aynı şekilde sigara içmeyen müşteriler ağırıklı hizmet veriyor ise sigara içenler o mekanda yer bulamadıklarında başka mekana giderler.
Bu kadar basit. Tepedekiler bunu düşünemiyorlarsa ben bunda bir art niyet ararım.
Ayrıca, yıllardır zehirleniyorduk oh iyi olmuş simdi de siz içmeyin anlayışı acınacak bir anlayış. Hakkı savunuyorsanız hak herkese verilir, yıllardır bu ayrım yapılmadı diye bir kesimin hakkını elinden almak adalet değildir.
bu bütün dünyada böyle amerika'da bazı açık alanlar'da bile sigara yasak'ken hala neyi tartışıyoruz.
sigara dumanını tamamen arındıracak bi sistem yokken, aynı mekan ikiye bölüpte etkilenmemeyi nasıl sağlıycaksın.??
arkadaşlarınla yemeğe gittiğinde sen içmiyosun oraya bende tiryaki bölümündeyim mi diyeceksin.?
buna bahane bulup konuşmaya gerek yok bence en iyisi zor olsada bırakmaya çalışmak.
Bütün dünyada var olması neyi değiştirir? Bütün dünyada varolan birçok şey ülkemizde uygulanıyor da bir bu mu uygulanmıyor?
Sigara dumanını nasıl mı arındıracaksın? Bir tane cam duvar yaparsın sigara içenin dumanı içmeyene gitmez.
Arkadaşlarımla yemeğe gittiğimde ne mi olacak?
Çoğunluğa göre ya arkadaşlarım benim sigara zevkime karışmayacak, ya ben çoğunluğa göre sigaramdan fedakarlık edicem. 10 kişi arasında 1 sigara içmeyen varsa 9 kişi o 1 kişi yüzünden sigarasız kalmamalı. İşe gelince bas bas demokrasi işe gelince yaptırım. Hani demokrasi 9 a karşı 1 in seçiminin gerçekleştiği nerde görülmüş?
Ha bu da mı olmadı. O zaman bu mekanda sigara içilmektedir diye kapıya bir uyarı asarsın. İçmeyen de gitmez o mekana. Veya bu mekanda sigara içilmemektedir uyarısı asarsın içen o mekan yerine içilen mekanları tercih eder. Bu seçim de işletmenin insiyatifine bırakılır.
Ayrıca bahaneye de ihtiyacım yok, haktan bahsediyorsan sigara içmek de bir haktır. Benim sigara zevkimi kimse engelleyemez. İcab ederse veririm 70 lira o içmeyenlerin benim hakkımı gasp etmelerine, devletin benim hakkımı hiçe saymasına inat yüzlerine üfleye üfleye içerim.
kimse sana sigara içmeyeceksin bundan sonra demiyor kapalı alanda içmeyeceksin diyor. he içeceksende cezası var diyor.
nasılki kırmızı ışıkta geçince başkalarının can ve mal güvenliğini tehlikeye attığın için ceza ödüyorsan burdada aynı mantık.
İçki ve sigara ayrılmaz bir bütündür. Bu düşünce sigara ve alkol tüketen milyonlarca kişi için gerçek bir düşüncedir.
Fasılın ortasında mekandan çıkıp 100 lerce kişi kapının önünde sigara içecek öyle mi? Bu mu anlayış?
Veya bir cluba gittiğinde vodkanı masada bırakıp kapı önüne çıkacaksın karda kışta ayazda.
Kırmızı ışık dediğin alan kamusal alandır, kişiler bu kamusal alan üzerinde hiçbir yaptırıma gidemez. Benim burada bahsettiğim özel sektördür ve sigara insiyatifi firma sahibine verilmelidir. Ben bir kahvehane açtığımda sigara içenlere hizmet vermek istiyorsam buna kim ne hakla karışır? İçmeyen gelmesin başka mekan mı yok, o kişiler de benim kaybım.
Neyse umarım bunu yapacağım gün elimde fotoğraf makinası olur da sırf inat olsun diye parasını verip içmeyenlerin ortasında sigaramı yaktığımda hakkımı gasp edenlerin yüzlerindeki ifadeyi çekebilirim.
Müthiş sigaraya ölüm :D
Buda sonuçta kişilerin elinden alınmış bir haktır.
Nasıl bir anda bu kadar yeşilay'cı olduk ona şaşıyorum açıkcası.
Sigara'nın (pasif içici için) zararına gelene kadar çevrenizde 10000 tane daha zararlı etken var.
Madem bu kadar sağlığına dikkat eden arkadaşlarım var. Ben arabamdada sigara içiyorum, evimdede. Sakın gelmeyin bence benim evime ya da içen arkadaşlarınız ile görüşmeyi kesin.
Benim için mekanlarda hava hoş, zaten izmir'de yaşıyorum. AVM'lerin çoğu rest. kısmını bahçeye koydu artık. Bazen boş yer bulamıyoruz bahçedeki masalarda. Sigara içmeyenlerde boşuna o masaları işgal etmesin bundan sonra içerde otursunlar. Aman allah korusun rüzgar ters eser duman onlara gider.
Mekan konusuna gelince izmir'de çeşme'de hepsi zaten açık hava. No Problem yani :)
Ama orasıda çok rüzgar alır içmeyen arkadaşlara uyarı olsun :)