Türkiyede satış olmaz :D
Printable View
At beni dışarı sonra 2 kat daha fazla koştur sagda solda finishte startta dimi :)
ya bırakırsın içerim sigaramı ya eşek gibi kosturursun :D
sen rus karısına git, pilarda oyna sora evreni atın dışarı demi, yok öle :D
o kadar garip geliyorki bana kapali alanda sigara icebilmek su anda :D
ya her ne kadar keyfi yarida kaldi gibi gorunsede bence iyi olmus cunku ben sigara kullanmama ragmen bazen icen insanlar cok dusuncesizce davranip isi abartiyorlar.sigara bence tamamen acik havada icilmesi gereken bi olay..dunyada hangi gelismis ulkede bi restaurantta sigara icebiliyorsun ?
ama yinede ickili yerlerde uzucu simdi arka kapidan cikip sigara icip donmek zorunda kalmak koyucak :D
bencede güzel bir yasa ama burası Türkiye.Kim uygulayacak yada kim bilecek,lise etraflarında 18 yas altına sigara satan bir sürü bakkal var.kim bilecek sigara sattıgını denetleyenmi var?
mekanlarında büyük bir bölümü bunu uygulamaz.icenleri görmezden gelir.
abi sen nerenin sahibiydin?
esas okul cevresinde siviller olacagi icin esnaf cok daha dikkatli davraniyordu 2 yil once,ben hatirliyorum uniformali oldugum icin sigara alamadigimi.bi tane dukkana okkali bi ceza kesersen yakalayip zaten digerleride bundan yeteri kadar tirsacaktir su ekonomik kriz ortaminda :icon_tup:
Sigara içen biriyim. Yalnız yasak konusunda...
1- Kimin şikayeti olmuş? İçmeyenler..
2- Neden şikayet etmişler? Kapalı alanda sigara içenlerden.. (kapalı alan kamu kuruluşları harici bar restaurant x,y,z... Kamusal olarak düşünmeyin.)
3- Kapalı alan kime ait? ahmete mehmete..
4- Ahmet mehmet durumdan şikayetçi mi? Hayır.. Adam gayet memnun durumundan ki kendine ait bir mekanda sigara içirmeme hakkı varken içirmeye devam ediyor...
5- Ahmet mehmet işletmeci olarak salak mı içmeyenleri ve rahatsız olanları gözardı edip, onları müşteri oalrak kaçırmaktan korkmuyor? Hayır... Sadece adam bu kadar ufak bir müşteri toplululuğundan ise tam tersini kabul edebiliyor...
6- Peki mekan sahipleri sigara içmeyenleri kolundan tutup da mekana mı sokuyor? Hayır kendi ayaklarıyla geliyor.
7- Bara cafeye restauranta sigara içildiğini bile bile saigaradan rahatsız olan arkadaşlar niye gidiyor? ........
8- Alan memnun, satan memnun peki bu kural neden çıkıyor? İnsan sağlığı için..
9- Peki benim sağlığımı benden daha fazla koruma hakkını kim devlete verdi? Ben değil valla..
Arkadaşlar, Sahibi devlet dışı tü<el yada gerçek kişiler yerlerde mekan ile ilgili kararı mekan sahibi vemeli.. Adam nasıl isterse öle düzenler mekanı... İster sigara içenlere ister içmeyenlere... Dayatmayla yapılacak her türlü işlem bence demokrasi dışıdır..
çıkar dışarda içeriz sorun yok ta nargile cafeler noolucak bi çok insan o cafelerden para kazanıolar bazı dükkanlar warki tek kazançları nargile hepsi çay çorba satıcak bi çoğuda batıcak bnden sölemesi çok kişi işsiz kalıcak ona nası bi uygulama yaptılar bilmiorum
yıllarca sigara içtim
babamız bize ben yıllarca içtim hiç bir faydasını görmedim hiç bişi anlamadım içmeyin dediginde 13 yaşında falandık ozaman ona bizde bir faydasın görmedigimiz hiç bişi anlamadıgımız zaman bırakırız demiştik oda eywallah cekmişti
ve bizde bıraktık 26 yaşında
şu anda diyorum ki sigara kadar kötü bişi yokmuş sex hayatın bile düzeliyor be :)
bende biraktim 2 ay felan oluyo , alkolde yok . kilo almaya basladim ama camis gibi oldum . bu nasi hayat
aslında bu konuyla ilgili iki güzel örnek var.....ilki alışveriş merkezleri....herkez öldük bittik kimse gitmez oralara dedi....mağazası olan arkadaşlarla konuşuyoruz....hiç bir azalma yok...herkez paşa paşa çıkıp sigarasını içip tekrar geliyor.....bir ikinci uygulamada bazı küçük köylerde pilot bir uygulama yaptılar...kahvehanelerde yasakladılar....dedikki eyvah artık kimse kahveye gelip oturmaz....köy yeri insanların tek sosyal aktivitesi kahveye gidip oyun oynamak sigara çay içmek....ama hiç sanıldığı gibi olmadı...kahveler hala dolu....hala insanlar girip kağıtlarını oynayıp çaylarını içiyorlar....sigara molası verip çıkıp dışarda sigaralarını içip tekrar dönüyorlar oyun masalarına....ve kimsede şikayetçi değil...aksine eskiden sigara içmeyen insanlar evlerinde otururken şimdilerde onlarında iştirakleriyle kahvehaneler daha bir kalabalık.....yıllarca aktif tiryaki olarak yaşamış biriyim....çevremdeki insanlara nasıl bir işkence çektirdiğimi malesef sigarayı bıraktıktan sonra farkettim....sonuna kadar destekliyorum....insanların evlerinde başlamak lazım sigaradan arındırmaya...yazık çocuklarımıza :(
barlar-pavyonlar avm'lere benzemez.. orda patronundan garsonuna konsomatrisinden müşterisine kadar herkes sigara içiyor :)
6 ay oldu bırakalı Yaşasın dumansız hava sahası.:) ben bıraktım bırakalı şirkette kendi yazahanemde çok iyi müşterime bile içirtmemeye çalışıyorum.Gel gelelim bar a pavyona Gitmeyi çok isteyen yinede gidecek paşa paşa dışarda içecek sigarasını,madem sigara içilmiyo ben gitmem diyenlerde gitmicek :) kanun bu öyle veya böyle herkes uymak zorunda.Hayırlısı Olsun ! :D
havalimanındayım içerisinden çok dışarısı kalabalık, uçaklar dumandan iniş yapamıyor :)
sanki yedigimiz yiyecekler çok temiz kanserojen maddesi içermiyor, iş sigara dumanına kaldı.
bir market var bizim evin yakınlarında, sabahları evden erken çıkıyorum, geçerken hep dikkatimi çekiyor ekmek arabası kasayla ekmegi marketin kapısına bırakmış, market kapalı, kasanın etrafında mahallenin kadrolu kedi köpekleri çirit atıyor, ama markette dumansız hava sahası var sanırsam ölmeyiz:)
dumansız hava sahası :)
BOşuna yaygara kopartılıyor. Nasıl olsa tam uygulanamayacak. Haa tutki uygulandı herkes paşa paşa uyacak
Tiryaki değilim mutluyum... :) Ara sıra içiyorum o da arkadaş hatrına... onlarıda toplasam 1 paket etmez senede...