3M in bi brandası var şeffaf üstünü örtünce arabanın şeklini alıyor onu bir araştır derim ama acık havada nası olur bilmiyorum kapalı garajlar için o.
3M in bi brandası var şeffaf üstünü örtünce arabanın şeklini alıyor onu bir araştır derim ama acık havada nası olur bilmiyorum kapalı garajlar için o.
Brandayı haftada bir kesinlikle havalandırın arabayla temasını kesinlikle önleyin ,
Örneğin tavan köşelerine kaput ve bagaja sünger veya poliüretan türü malzemeler yardımıyla brandanın araç üzerinde streç gibi yapışmasını önleyin hava silkülasyonu olsun boya hava almadığı için solabilir.
Diğer dikkat edilmesi gereken konu rüzgarlı havalar için brandanızı bir çok noktadan aracınıza sabitleyin , aksi taktirde rüzgar yardımıyla ileri geri kayan branda aracınızın sivri ve çıkık kesimleri başta olmak üzere zımpara gibi boyayı alır . (Çok pasta yapılmış boyada astarın görünmesi gibi)
Ayrıca hırsızlık, vurup kaçma, top eziği, yanına park eden arabaların kapı ezikleri (daha fazlası aracınızı bıraktığınız yerin yaratıcılığına kalmış)asker dönüşü brandayı açtığınızda Pimp My Ride'daki zenciler gibi bağırmanıza neden olur
Kendimi bildim bileli branda kullanıyoruz , kapalı garajda toza karşı tavsiye ederim ama açık havada yararından çok zararını görürsünüz.
bende branda kullanıyorum bazen, dışı yumuşak su gecirmeyen bi malzeme içide yumuşak çizilmeyi filan önleyecek derecede bi kumaşımsı madde.. sorun yaşamadım şimdiye kadar. bence kalitelisinden bi branda al için rahat etmeyeceksede küçük yumuşak yastıklardan al arabanın üstüne koy ondan sonra brandayı ört.. branda temas etmesin diye.. hem tozdan korunmuş olur. hemde branda temas etmediği için zarar gelecek şüphesi ortadan kalkmış olur.. ama arada arabanın çalıştırılmasında fayda var. askerliğin süresince arabanın çalışmadan yatması iyi değil..
bence garajı olan tanıdığın biriyle veya sanayici tanıdğınla anlaşıp bi seneliğine arabanı koyabilirsin oraya car capsule dahilindehiç de kötü olmaz kanımca
Mehmet Ali DİNÇ
M.A.D Custom Stickers
geçen yaz arabama hepsiburada'dan içi miflonlu branda aldım , çok da memnun kaldım , arabam sürekli tertemiz kaldı...
ama köşe noktalarda , yani brandanın kaporta üzerinde gerilme noktalarında branda boyada çok ufak izler bıraktı. bu izler çizik değil de sanki miflonun deseni boyaya çıkmış gibi garip izlerdi ama cila atınca geçiyorlardı...
yağmurda da kaldı , brandada yırtık olmadığı için içine su almadı hiç...
ben çok memnu kaldım ama haftada bir havalandırılması gerektiği konusunda hemfikirim...
ayrıca kış aylarında branda ıslakken açılırsa içi de ıslanacaktır ve asla içi ıslak brandayı arabaya örtmemek gerek...
hele ki araba da ıslaksa hiç branda örtmemek gerekiyor..
Tesla Model Y Juniper Sr / Togg T10x v2-Lr
Bir psikolojisi bozuk arkadaşım vardı 4 lastiğin altına koyacağı kare şeklinde içi boş demir yaptırmıştı ve bı kare demirlerin aracın dış kısmına kalacak şekilde araç tavan yüksekliği kadar demir kaynattırmıştı. bir nevi çadır demiri gibi onun dışına geçirdiği tente bezi gibi bir bezi vardı onun üzerine geçirip demirlerede iplerini bağlıyordu. branda sadece aracın ön ve arka tamponuna değiyor başka yeriyle temas etmiyordu. uzun seneler öyle kullanmış çokta memnundu durumda toz alma falan derdide yoktu. Binevi bebek cibinliği dışarıdan komik duruyordu ama başarısı iyiydi.
Burada tüm kabiliyetsizliğimle paintte şeklini çizdim sana fikir olur.
![]()
Bende kafamı kırıp psikolojimi bozsam vede her gün o demirleri saklayacak bir yer vede onları oturtmaya zamanım olsa yapardım çünkü tozlanmasında hiç hoşlanmıyorum
gerçi arkadaş askerde olacağı için uzun süre o şekilde olacağı için faydalı olacağını düşünmekteyim
Geçen hafta idi sanırım BİM de bi güneşlik satılıyordu açılıp toplana bilen cinsten açıldığında 3m 3m ve 2.5m yüksekliğinde bişiydi 50 lira fiatı vardı onu alıp geri kalan kısımlarıda branda bezi ile kapatırsan oldukça stabil olur bence hem yağmur güneş vs etkenlerden korucak hemde boyaya deymeyecek.
http://www.hepsiburada.com/voit-gaze...tgazebo#tablnk
buna benzer birşeydi.
1.6tdi.
Ecutech.
mrb herkeze bu konu hakında aksesura bolumde garaj ici branda konusunu actım bakın ıstersenız
Bende brandayi kendim yaptirdim
Aracim kapali garajda oldukca toz oluyordu.standart brandalarin cizme ihtimalinden dolayi bende kumascidan metresi oldukca ucuza kumas alip terziye 30 tl karsiliginda diktirdim...cok memnunum iyiki yaptirmisim diorum!!her arabaya bindigimde ter temiz oluyor..kaldiki haftada 2 gun biniorum)
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)