Dogo Muhteşem bir köpek ben bugun bir hayvan beslemek istesem bu kesinlikle korsan bir dogo olur ama tek birsey hayvnı sadece almakla iş birmiyor iş onu almakla başlıyor lutfen iice dusunup oyle alın
Printable View
Dogo Muhteşem bir köpek ben bugun bir hayvan beslemek istesem bu kesinlikle korsan bir dogo olur ama tek birsey hayvnı sadece almakla iş birmiyor iş onu almakla başlıyor lutfen iice dusunup oyle alın
dogo cok kaliteli ve zeki bir cinstir. yetistirmeye bagli olarak cok agresif ve cok sakin huylu olabilir ama her zaman iyi bir bekci kopegidir, alan korumaya daha uygundur kisisel korumadan. cok havlamaz, cocuklarla iyi anlasir, belirtildigi gibi oldukca egzersiz ister, kalitimsal bir rahatsizligi yoktur.
anlatilan hikayesi dogru fakat tek atlanan su, av kopegi olarak degil arjantinde koyun ve dana surulerine dadanan parslarla bas edebilecek sekilde capraz ciftlestirme ile geniyle oynanmadan uretilmis cinstir. Yani avcilik karakteri farklidir, bildigimiz av kopekligine uygun degildir.
Safkanini bulabilirsin, TR de cok iyi dogolar var, ozellikle macaristandan gelen kopeklerin cogu secerelidir.
Benim en sevdigim irklardan biri hatta 5-6 ay cok ozel bir anne-babanin yavrusunu bekledim macaristandan ama kismet olmadi.
Tek sevmedigim yani ciddi cok salyali bir kopek, evde beslemeye musait degil.
http://www.animalinelmondo.com/image...gentino_01.jpg bu köpege bayılıorum valla cok güzel birsey bunlar.Suan ztn korsan dogo düşünüyorum.Fanatik bir bjk lı olarakte uyum saglar dıe dusunuorum:)
bakımı gerçekten zor bir cinstir..
Valla Alman Kurtları bacagında üst tırnagı olmadıgı zaman K9 değil denildiği için söylemiştim. Sen eğitim diye söyleyince de arastırma isteği oluştu.
K9 Nedir-Ne anlama Gelir?
Canine ingilizcede "canidae familyasindan gelen" anlaminda dır. "Caniade familyasi" da biraz aciklamak gerekirse; kopek, kurt gibi kopekgiller ailesine giren hayvanlardir. "canine"nin anlami genellikle "kopek"tir, ancak ingilizce'nin kelime yapisi dolayisi ile kelime icerisinde kullanımında köpekle ilgili anlamına gelir
K-9 konusuna gelince; "canine" ve "K-9" ingilizce olarak okunduklarinda fonetik (sescil) anlamda cozumlemeleri aynidir. ayni sekilde okunurlar, "kopek".demektir
CANINE: CA (K)-NİNE (9) CANINE=K9
Günümüzde K9 Bu şekliyle bilinmemekte ve halk arasında aslı alman çoban köpeği olan ama alman kurdu diye adlandırılan german sheppard(alman çoban)bir polis köpeğinin oynadığı amerikan yapımı bir film(James Belushı-k9) çevrilmişti, bu filminde etkisiyle ve gerçek anlamıda bilinmediği için böyle bir yanlış anlaşılma zamanla halk arasında yayıldı.Ama işin aslı K9; köpek demek ve bunla ilgili ; askeri,polis,sivil toplum örgütleri ve ticari kurum köpek birimlerinin genel adı olarak K9 Kavramı yerleşti.Bu eğitimler boyunca köpek sahipleri tarafından sıkça sorulan sorulardan biri olduğu ve herkesin bu konuda doğruyu bilmesini istediğim için canine k9 u bilmenizi istedim.
Alıntıdır...
GSD alın evde bahçede iş yerinde her yerde bakılır uslu bir köpektir..kendini sevdirir akıllıdır eğitim alır vs..
Rottweiler iyidir valla arkadaşım aldı iyi bir eğitim merkezine de verdi oldukça akıllı da :)
bullterrier'i alternatifler arasına al bence...
amstaff direk..
dogolarin fiyatlari ortalama n kadar tr'de ?
en kotusu en iyisi(seceresi,anasi babasi uyrugu carti crtu belli vs )
benim köpein resmini gösteriyim sana 3 aylık hoşuna gider belki
otur bekle hayır vs.. bunlar için rüşvet vermene gerek yok sosyalleştirmeyle büyüyen köpekler.benimkinin insanlarla arası mükemmel çünkü her gün sevdiriyorum dışarda ama köpeklerle arası iyi değil bi yavru pitbull için sarmalı tasmasını husky içinde tasma anahtarını kırmışlığı var 1 hafta içinde :)
http://img26.imageshack.us/img26/4812/080720090011.jpg
Katil şöyle böyle psikopat yer eder bu tür kelimeler bence pitbull'a yakışmayan özellikler.Genetik yapısında bi asabiyet yatıyor ama dediğim gibi öyle olur olmaz zıplamaları yok.Ben zaten köpeimin diğer yetişkin köpeklerle arkadaşlık etmesini istemiyorum onuda çok güzel yapıyor insanlarla arasıda mükemmel 3-4 kişi toplandığında başına biraz sinirleniyo ama biraz oyun oynayarak yatıştırmak mümkün.Bence sahip olunması gereken bir köpek.Şunu unutmayalım.Iyi yetiştirilmiş bir pitbull asla kendinden acizlere zarar vermez..Akıllı efendisine karşılıksız itahat eden ona platonik aşk duyan bir köpek biraz fazla hareketli onada severek katlanıyorsun.Bende doo'yu sevmiyorum yaratık gibi kısacık bembeyaaz tüyler bütün vücut yapısı dışarda suratı hoşuma gitmiyor benimde.
büyümüşte küçülmüş gibi valla:)tatlı.Köpek sahibinden ne görürse onu yapıor bugüne kadar gördüğüm kadarıyla.Yani sahibinin bir anlamda yansıtıyorlar.Allah uzun ömür versin maşallah.Herkesin zevki apayrı tabi.
bahçede bakıyosan bence kafkas çobanı almanı tavsiye ederim tabi soğuk bi yer olsun kuzenimde var yanına kimse yaklaşamıyo 2.03 boy var kalkınca geçiyo bildiğin ayı gibi güvenle her yere çık etrafında hiç bişey kalmıyo :D:D