Yok yok size demedim, size yazan arkadaşa sorduydum:o
Printable View
abicim sen gel bana bıraktır günde 1 paket kısa mrlbr içiyorum 365 gün sana helal olsun,
bırakamam demeyin felan olmuyor işte dükkan seninse, parada saglamsa, altında yürürüde güzel araban varsa, kiracın kiranı zamanında ödüyorsa, çoluk çocukta hasta degilse, niye içeyim ben delimiyim.
bir sürü firma var sigarayı bırakma hapı , bantı , iççamaşırı satıyolar, denemedikmi denedik, garanti istiyorum diyorum kaç seans 5 diyolar kaç para binlira, ok sen bana bıraktır ben sana ikibin verim, garantisi yok beyinde bitiyor diyolar, eee zaten beyinde bitse ne diye sana gelim hepsi yalan dolan,
varsa garantili yapan yazın gidelim kurtulalım, ama alkolüde silmesin kafamızdan :)
Aslında içenlerin yapabileceği fazla bişey yok. Bizimde bildiğimiz tek şey bize olan zararı bide onların açısından bakarsak içen insanların neredeyse tamamı sigaranın çok kötü olduğunu bilir ve söyler ama bırakamaz bırakmayı düşünemez bile hatta bırakması için iradesinin çok kuvvetli olması gerekir. Sigarayı yeni bırakmış insanlarda genellikle aşırı sinir görülür buda vücudun endorfin hormonunu sigaraya bağlamış olmasıdır. Sigara içen insan sigara içmediği zaman mutluluğu hissedemez, Üzülemez, Heyecanlanamaz. Çünkü vücut sigara olmadan endorfin salgılanmaz. Aklınıza ne geliyosa hiçbirini yapamaz. Sigara içen insan hislerini cebindeki 1 paket sigaraya bağlı olarak yaşar. O yüzden bu tepkiler şuan normal.
Belçika'da en az 50 metrekare olan ve havalandırma sistemi bulunan barlarda sigaraya izin veriliyor.
denişmiş mesela bencede şuvar olay komple kolu kesmek yerine tedavi etmek olmalı ...
Yani özel şartnamaler çıkarılmalı havalandırma sistemleri geliştirilmeli küçük mekanlarda içilmesi engellenmeli vs..vs.. deli gibi sigara dumanı olan yerde sigara tiryakisi sigara içmez zaten :D
o nedenle bence yöntem yanlış bukadar sert olmasa herkez elinden gelen çabayı gösterir buna eminim bende istemem başlamamış birinin içmesini ...
Ama bu bir tiryakilik bağımlılıksa ve halen yasal şekilde satılıyorsa ozaman tiryakilerinde hakları olduğunu düşünüyorum.
Amaç içmeyeni zehirlemek olmasın haklısınız ama içenide kapının onune koymak sizce bukadar basit ve doğru bir çözüm yolumu ?
hayır diil ben kapının önünde o soğukta sigara içmeye çalışmaktansa giderim o mekandan ne eğlendiğimi anlarım nede müziği dinlerim yani 2 gün sonrada hasta olur yatarım.. bnde bnu demeye çalışıyorum önceden madem içilen içilmeyen yerler bu kdr lakayt idi onları sıklaştırsınlar kesin ayırsınlar niye komple hayır burda sigara içemezsin diyorlar ben buna takılıyorum işte
ohh ohh içim açılıyor :)
genel seçimlere birşey kalmadı, bu düşüncede bir kaç arkadaş bir oldukmu tamamdır:)bascaz mühürü ak ... kara ... belli olcak :)
bu seçimleri kazanmanın tek yolu sayın baykalı yollamak, bununda tek yolu gül, aman yanlış anlaşılmasın bu gülün rengi sarı ;)
sayın baykal başkanlıgı bıratıgı gün bende sigarayı bırakcam yani okadar imkansız:)
ya bırakmak istemiorum sigarayı şahsen içmeyi sewiyorum ihtiyacım olursa yada sigaraya kızarsam bırakırım ama istemiorum :D
15 senedir sigara iciyorum neredeyse. bi iki kere birakmayi denedim asabi sinirli salak sacma bi adam oldum bi kac gunde en fazla bir hafta icinde geri basladim. iki hafta kadar once oyle bi bikmisimki icmeyecem bir daha dedim ve paket almamayla basladim ise.tam anlami ile biraktim denemez ama en azindan artik sigara almiyorum hic. calisma sartlarima ve vardiya durumuma gore gunde belki bir belki iki tane lakin bunun yaninda bazende hic icmedigim oluyor 10 gundur. halimden daha memnunum simdilik. tamamen icmedigim gunlerde bisiiler eksik gibi hissettigim oluyor ama o kadarda olacak zamanla gecer diye umut ediyorum.
buda diger canlıların özgürlüğünü engellemek oluyor sanırım :)
http://www.moralhaber.net/haberresim...an20052008.jpg
Bırakan bırakır tabi kız arkadaşıma bıraktırdım hiçbi destek almadı dışarıdan hatta benden bile.
Bu arada Amerikada her eyalette sigara yasağı yok. Ama kapalı alanda sigara içilebilen eyaletler olduğu gibi olmayanlarda var. Virginia mesela Hiç sigara içilmeyen ülkelerde Belçika İngiltere Hollanda Norveç İrlanda Fransa Danimarka... diye gidiyor.