sigaranın savunulacak yanı olduğunu sanmıyorum hem para hemde sağlığımızı çalıyor..
Printable View
sigaranın savunulacak yanı olduğunu sanmıyorum hem para hemde sağlığımızı çalıyor..
Geceleri dışarı çıktığımda belirli birkaç arkadaş grubuyla çıkarım. Bu bir kaç grubun kişi sayısına bakıldığında toplamda kalabalık bir kitle oluşturuyoruz. Keza bu arkadaşlarımında farklı arkadaş grupları mevcut. Bunlar da hesaba katıldığında sayı 100'ü rahatlıkla aşıyor.
Hepsinin ortak fikri, yaz neyse ama kışın içkimizle sigara içmeyeceksek hiçbir mekana gitmeyiz. Home party yapar keyfimize bakarız.
Ayrıca dünyadaki örneklerin Türkiyede geçerli olacağını düşünmüyorum. Dünyada alman gibi sigra içmek, yunan gibi sigara içmek gibi bir deyim yok. Lakin Türk gibi sigara içmek deyimi mevcut. Keza gece hayatında dışarı çıkanlar sigara içenlerin içmeyenlerden kat kat fazla olduğunu çok rahat gözlemleyebilirler. Ve konuştuğum bir çok kişi "mekana gitmeyiz, kışın karında soğunda kapı önünde sığıntı gibi sigara içmeyiz" düşüncesinde birleşiyorlar.
Eh istanbulda gece dışarı çıkan belirli sayıda insan mevcut. Bu kitle içerisinden hatrı sayılır bir pay kendini geri çektiğinde bu açığı gidermek için bakalım ne yapılacak. Gece dışarı çıkacak maddi durumu olmayanların cebine para koyulup dışarı çıkmaları ve işletmelerin zararının bu şekilde giderilmesi düşünülmüyordur herhalde.
Nargile kafelere, kıraathanelere, fasıl mekanlarına değinmiyorum bile...
uzun yollarda özellikle vapurlarda kıç tarafında izin veriliyordu hala o devam mı?
ohh be iyi oldu. eğlenmeye gidip leşş gibi kokmaktan dumandan gözümüzün yanmasından zehirlenmekten bıktık. ihbar telefonu nedir bu arada, gittiğimiz yerlerde içen olursa arayalım...
ben sigara içiyorum we bu olayı kınıyorum sahsen :) sonucta her koyun kendı bacagından asılır :) sigaraya yasak getıreceklerine üreten firmaları kapatsınlar sıkıyorsa hadi bakalım :)
http://www.havanikoru.org.tr
Web sitesi herşey var burada
Vallahi çok iyi oldu. Sigara içen arkadaşlarımın çoğu bırakmayı düşünüyor...
yrn görücez bakalım yerde 1 tane izmarit görürsem yakarım valla.. bakalım yrn çınarcığa gdicem vapurla akşam yazarım buraya ne war ne yok şeklinde
yok hayır kağıt üzerinde falan değil ben gittiğim bir çok yerde yaşadım bunu bizim oturduğumuz yer daha farklıydı ve sigara içmeyenler hiçbir halukarda rahatsız olmuyordu oraya gitmiyordu bile..
bncede onların sorunu üretici firmalarla bizim günahımız ne bi zewkim bu kaldı..
Toplumsal özgürlük: Yasaların koruyuculuğu altında ve yasaların sınırları içinde başkalarının özgürlüğünü kısıtlamadan hareket edebilme. Toplumsal özgürlüğün temeli de kişisel özgürlüktür.
özgürlükten kısıtlama degil bu uygulama tam tersine özgürlüğü koruyor.
ben cezamı öderim yinede içerim demekle kurtulmak zor
çünkü işletmeyede 500-5000 TL arasında para cezası uygulanacak müsade etmesinden dolayı..
o yüzden ayrı oturtulsun diyorum insanlar öyle bir düzen yapılması gerekki kimse kimseyi rahatsız etmesin... bnm istediğim bişi yapmama engel oluyorlar bu şekilde çünkü buda bnm düşüncemle bu sölediğinle çakışıyor. dediğim gbi ayrı gayrı oturtsunlar hawalandırmayı deli gibi yapsınlar sorun çözülür...
ben kahvehaneler nolcak onu dusunuyorum..