Arabalardada yasaklayacaklardı o iş noldu bilen varmı ?
Printable View
Arabalardada yasaklayacaklardı o iş noldu bilen varmı ?
yasaklasalarda araba alınca bide oto kuaföre para bayılmasak :)
Arabada uzun zamandır zaten yasak :)
artık gittiğim yerden çıkınca tekrar parfüme gerek kalmıyor mis gibi oldu mis oksijen aldım dün ilk defa kapalı bir yerde :) inşallah böyle devam eder
tamam yasak olur anlarimda bu seferde isin b.kunu cikarmislar,onceden kapali alanda 1000kisi yetersiz havalandirma olmadan iciyordu,simdi camlari tamamen acilmis,havalandirmasi guclu olan yerde bombosken bile 1 tane yaktirtmiyorlar...
ortasini bulsalar guzel olacak...
Yok sigarasiz eglence olurmuymus,yok kahvede sigara icmeden olurmuymus vs...Yaw birakalim bu sacmaliklari...Sigaradan benim gibi nefret edenler neden o pis havayi solumak zorunda? Ayrica bir sigara icmek icin disari cikmak bu kadar zormu?
Burada da kapali olan heryerde sigara icmek yasak.Dumansiz temiz bir ortamda icki icmekte eglenmekte kesinlikle farkli oluyor...Bir kere ustunun kokmamasi yeterli:)
insan doğuştan kimisi sigara içerek kimisi içmeyerek doğsa sorun yok,
kimi insanlar sonradan bazı eksik noktalarından dolayı(özenti , özenti ,özenti...) bu kötü alışkanlığa başlıyorsa , bu duruma isteselerde istemeselerde katlanmak zorundalar....
ben bir içmeyen olarak bu durumdan oldukça memnun oldum açıkcası:)
konuyu tamamen okumadım fakat ufak bi anektot eklemek istiyorum. bence akp ve yönetimi içki satılan birçok yeri nasıl engelleyebiliriz mantığı ile yürümekte. yasağa filan karşı değilim yanlış anlamıyın üstelik kendimde tüketiyorum.
Merak etme zaten yakında ıckı satılan mekanlarda yavastan bosalmaya baslıcak.Ben muzısyenım ve caldıgım yerlerde sıgara ıcen ınsan sayısı ıcmeyenden daha fazla oluyor her zaman.Bu yasayla musterı potansıyelı eskısıne oranla kesınlıkle dusucektır.Icenler ıyı bılır kı sıgara ıckı her zaman bırbırını tetıkler.Kac kere dememısınızmıdır su bıranın yanına b sıgaram daha olsaydı dıye ? Ben yasa sacma demıyorum bencede kapalı mekanlarda ıcılmesı rahatsız edıcı bır olay,fakat bar gıbı ıckı satısı yapılan yerlerde yasak olması bahsettıgım sonucları getırcegınden emınım.Nargılenın ıcılememesınden hc bahsetmıyorum kı o buyuk bır sacmalık,AB ye uyalım derken kulturumuzden olcaz bunun yanında b cok ınsanda ekmek teknesınden olcak.Bu yasayla ınsanların ozgurlugunu korumanın yanında bence bseylere de kılıf uyduruluyor.
yok burdan ekmek cıkmaz size hiçbir hukumet neredeyse en fazla vergi aldıgı bi akarı kesmez, kesmeye calısmaz bu tamamen avrupa birligi normalra felan filan ayagına yapılmıs bi uygulama
dumansız içsinler bence :D
dün king oynamaya gittik, mekan bomboştu normalde çok zor boş masa bulursun. Mekan adına çok üzüldüm ama kendi açımdan en rahat oynumu oynadım :)
nargile cafe ler, club, barlar napacak bilmiorum ama bi işletme müdürüyle konustum biz içiricez cezasının ödeceyeğiz bu şekilde müşteri kaybetmektense kar ımız daha cok olacak diyor
Bi haber sitesinde okudum şemsiyenin altında içmek bile yasak diyor ...cok kavga cıkar bu yüzden cok zabıta dayak yer.
walla ben bizim işhanında içiyorm cayır cayır tualetin kenarında ohh ztn yöneticide biziz gören sen bizdensin dio :)
iki gün önce nasıl içiyorsam aynen devam :)
önce halka açık alanda içki içilmez dediler, halka kapalı alanı nerden bulcaz söylemediler. sonra kamuya ait lokanta ve dinlenme tesislerinde yasakladılar. şimdi nargileci açan birine ruhsat verip, tütün satamazsın diyorlar, sanırsam bunlar mecliste oturum arasında duman randuman olayına giriyorlar :)
baştan beri karşı degilim bu yasaga ama çare üretsin, tedavi etsin, yada sayın baykal yapsın bir güzellik bende bırakayım bu illeti:)
Arkadaşlar günde 2 paket sigara içen birisi olarak bu konu ile ilgili çok söylemek istediğim şeyler var.
Birincisi; yasağa çok karşı değilim dersem yalan olur.Biz uyuşturucu bağımlısı mıyız? Yasak ne demektir. Buna anlam verebilmiş değilim.İlk önce bir geçiş süreci olur. Süre gelen kitlesel bir alışkanlık söz konusu sonuçta.Üzgünüm ama içenler içemeyenlerden daha fazla Türkiye'de.
İkincisi; gece klübü,bar,cafe,restorant vb. yer işleten çoğu kişi soğuk kış aylarının gelmesi ile birlikte büyük sıkıntıya giriceklerini düşünüyorum. Malumunuz ekonomimizin durumu kabak gibi ortada. Giderek ülke olarak iflas ediyoruz.bu yasak bence 1-2 sene sonra getirilebilirdi. Bu kadar aceleye getirilmesi yanlış bir politikadır diye düşünüyorum.
Sigara içmeyenler için ne denli bir ızdırap ve mide bulantısı kaynapı olduğunun eminim bütün tiryakiler farkındadır bu durumun. Ancak kahve ve kahvehane kültürü tamamen Osmanlı döneminde topraklarımızdan Avrupa'ya ve dünya'ya yayılan bir toplumun torunları olarak bu yasak ülke olarak ekonomimizi etkileyecektir diye düşünüyorum.
Zaten çok da düzde olduğumuz söylenemez :D
Herneyse uzun lafın kısası başımızdaki (sevgili politikacılarımız) eğri oturup doğru düşünselerdi bu yasağı ekonomik krizin bitmesine takiben bir uyum süreci ile uygulasalardı hem ülkemizin ekonomik durumu hem de parasal durumdan kaynaklanan insanların iç huzuru ve refahı adına daha faydalı olduğunu düşünüyorum.
19 Temmuz'dan bu yana diğer içici arkadaşlarımın dediği gibi bende herhangi bir zorlukla karşılaşmadım ancakkk; asıl problem kış aylarının gelmesi ile başlayacağını düşünüyorum.
Eminim ki UFO satışlarında patlama yaşanacaktır :D:D:D:D:D
uzun suredi yaz geldiğinden kapalı mekana gitmiyordum bugun gittim camlar kapalı klimalar açık içerde duman yok pis koku yok ve bomboş herkes sıcakta dışarda oturuyordu nekadar rahat ettim anlatamam :D
Mekanlarda büyük bir müşteri düşüşü olmuş içerleri bomboş kahveler sinek avlıyor :D:D
walla sigarayı icad eden cennette yatsın onsuz olurmu hiç kıskananlar çatlasın yaşasın duman son nefesimde bile olsun yeter canım benim.
halen ıctıgım her yerde ıcebılıyorum ama kışın ne yapıcaz bakalm en mantıklısı artık bırakmak sıgarayı :D
tabi ya için için bol bol :) mutluluklar size :) ama bizden uzakta olun olur mu ;)
http://site.mynet.com/atesahmet19/my...600_x_452_.jpg
Bu yasa ankaraya geldimi. Aynen devam ediyor millet.:D
cok güzel ama tv de roporyajda bır adam parasını verır ıcerım dıyodu:D
biraneside sabah 3 tane içmezsem yolda yürüyemem dedi:D
Herkese ücretsiz nikotin bandı dağıtılsın,nikotin ihtiyacınızı ordan karşılarsınız :D