Abi relax diyosunda , araba sente atlıyomuş yok çoğu düşük kmlerde satılıkmış vs diye söylenince , rc i çamurdan çıkartmaya çalışırken ep3 bile geçiyo diye ep3'e çamur sıçratırlarsa kızarım doğal olarak..
Printable View
bir rc kullanıcısı olarak fiyat/performans oranı en iyi araba rc dir. aynı şekilde 205 gti kullanıcısıyım. fiyat performans oranı onunda çok çok iyi. benim rc tercih nedenim bilinçliydi. az çok netten, peugeot türkiyeden araştırmalarım oldu. sente atlama olayını ilk burda öğrendim. zaten motor soğukken yüklenmek hiçte mantıklı değil. ayrıca böyle bir durumda motor garanti kapsamında.tr ve yurtdışı forumları takip etmeye çalışıyorum.şimdilik kronik bir sorun gözüme çarpmadı.daha yeni araçlar ve km'leri az. benimki daha 1500km de. arabada elektronik gibi şans işi...
yazının ilk başlarında belirtilmiş. lemanslarda büyük indirim yapılmış.32 33lü rakamlardan bahsediliyor. ben alalı 2ay olmadı bile.bu fiyattan yükseğe aldım. tek oto istanbulu aradım, zamanında 32-33e lemans satıldı dedim. bana verilen cevap imkansız, GT leri o fiyata vermiyoruz denildi. ama bir şekilde internette ticari amaçlar güdülerek yani 32-33e alınıp ne kadar fazlaya satarsam kardır mantığı güden arkadaşlar vardır. gayet doğal çünkü bu araçtan sadece 50adet var. illaki alıcısı çıkar, ama ne fiyat verir bilinmez.
yakıt tüketimi konusunda bende 1-2 şey yazayim. en son ölçümlerim ve yol bilgisayarıma göre :
şehir dışı uzun süre denemedim. şehir içi 9lt nin civarı geziniyor. %50sinde klima açık
aşırı sıkışık trafikte 9.7lt %100 klima açık
orta şeker trafik 8lt. %50klima
benim bulduğum minimum şehir içi 6.6lt(80km şehir içi ortalaması ve klima kapalı gece)
otoban değerlerim:
şehir dışı 90km sabit hız ve c.control 4.8 -5lt arası (klima kapalı)
100km sabit hız c.control ile klima açık 6-6.2lt, klima kapalı 5,1-5.5lt
performans olarak stock hali şimdilik tatmin ediyor beni.sadece 1 kere roll yaptım. ama şahsi fikrim ep3'ü geçmesi cidden zor görünüyor. fn2 yi vtec kapalı rollde geçiyor.
modifiye parçaları bence daha yaygınlaşmadı. ileride güzel parçalar çıkacağı görüşündeyim. modifiyeye çok açık bir araba rc. konforu bence yeterli, donanım olarak beklediğimden fazla... yol tutuş benim için mükemmel ancak rc nin rakiplerine binmedim. rc de esp full kapatılabiliyor ki bu çok eğlence verici. esp gerekenden biraz geç devreye giriyor buda istediğim gibi ve devreye girince araç direk izine oturuyor. direksiyon tepkileride böyle.
benim için rc hayır, başkalarına göre şer olabilir. ilk 1500km deki kişisel görüşlerim bunlar.
deneyenlerin onayını alıp sana zahmet bi seyrettirsene benle enese enesle çoklu konuşmaya alırım denedik ikimizde rc lemans la merak ediyoruz zahmet olmaz umarım...
Benim kızdığım konu , stock rc filtreli ep3ü geçiyor videosu var ben izledim 3-5 kişide mesajlarıyla onayladı iş bittiye getirmen..
Amacım bilgi alışverişi.Videoyu paylaşmak istemiosanda anlat hangi hızda bastınız hangi hıza kadar denendi..1280 kg caili ep3 205 hp civarıdır..Rc kaç kilo kaç hp? yürüyeni yada şanzımanı mı daha iyi typerdanda geçebiliyor öğrenelim?
Genel olarak forumda çamur mevzu olmaması tercih sebebi tabii. konu ile ilgisiz mesajları zaten arkadaşlar kökünden kurutur o sıkıntı değil amaç kalpler kırılmasın...
Ayrıca bu konuda iki arabanın rolling performansı ile ilgili açın şimdi bir konu idda edende yanlış diyende ordan devam etsin bilgi rica eden bir arkadaşımızın açtığı konu ilgisiz bir şekilde pert olmasın ... yazdığım mesajın sebebide budur yoksa benimde şahsi fikrim mevcut ama yazıp dahada Konuyu dağıtmak istemiyorum ...
Ayrıca biliyosun canım benim kimse hiçbir otomobile çamur atamaz bu forumda ***** denemesi kolay iddaa var ise video rica edilir ayrıca dener video cekersiniz olur biter hepimiz doğru bilgiye ulaşırız ;)
RC nin aynada ""objects in mirror are closer than they appear""" yazısı yok galiba:D
gt kesinlikle ve kesinlikle rc yi geçemez....hatta chiplisinide buna dahiledebilirm...ben 2 siylede denedim 2 sinide 1.2.3. vites zaten geçtim 4.vitestete geçtim...
ben rc yle denedim 1 2 3.vites ın sonunda 1 boy ondeydm 4 de epey yuruduk 2 boy civarı onume geçti..
ben typer la da denedim rc yi yalan eder 1 2 3.vitesini bilmem ama 4.vites kesınlıkle type r daha sert bi makına...
arkadaş gt yle geçtim rc yi demiş ama rc cinin iyi bi sofor olmadıgını sana kesınlıkle söyleyebilirim yad arabası bozuk emin ol bundan chıplısı dahi geçemez...
para konusuna gelınce 27 verıp gt alacagıma 32 verır rc alırım koltukları bambaşka gideri de gt ye göre bambaşka...ama 32 verip rc alacagıma 2 daha verir megane rs alırım böyle 2 2 daha verirsem istedigim herşyide alırım tabiki orası ayrı bı konu :):):)
sente atlama sorunu dışında bişey duymadım ben
rcler türkiyeye ilk geldiğinde test etmiştik güzel giden güzel duran güzel koltukları olan güzel motoru olan bir araç. fiyat performans garanti ve km olarak bakınca mantıklı araçlar.
biz benim headers cai ara boru haricinde bir şey olmayan vti'ımla denemiştik rc pek ep3 type r geçecek gibi gitmiyordu.
geçen kamerin videosu vardı yine rc ile ordaki gidişide pek ep3 type r geçecek gibi durmuyordu.
Yani bu arabayı alırım stock haliyle caili ep3 geçiyormuş olm süper alalım tayyar geçelim şeklimiz olsun bir de chip mip yapar 200 beygir olursak stilara kök söktürüz gibi düşüncelerle alınırsa üzülür tabi insan gerçeklerle karşılaşınca :)
ama alayım güzel giden güzel duran kmsi az garantili arabam olsun performansı da tatmin etsin denince bence alınabilecek bir araba
Konu aslında type-r,rc karsılastırması deil ama buralara kadar gelmiş.
Burak streetfire'a 207RC FN2 yaz. Oradaki FN2de ultralggera (orjianl ile arasında baya agırlık farkı var) ve cai var. FN2 nin istedigi viteslerde bastım hep yani VTEC acıktı. 3 tane de deneme var. Burada bu şekilde gitmesini yüksekliğe bağladık Kadir abiler ile ama Turbo bar diye deniz seviyesine inip deneyecek halimiz de yok:)
Arkadaşlar yorum yapan tüm herkeze teşekkürü borç bilirim. Benim vardığım kanı; araç bu fiyata alınabilecek seviyede. Extra opsyonlarıda bu fiyata dahil, nadir bulunması cabası. Birde tuning malzemeleri yaygınlaştımı tam pist aracı olur bu araç. Birde haklı olarak söylemek isterimki rolling benim için en gheriden gelen kıstas. Pist için elverişli bir araç olması daha makbul...
fıyat performas acısından sınıfının lıderı bır arac ben sanayıdeyım aracın kronık hıc bır sorununu duymadım tekoto olsun yıldırım olsun erler oto olsun hepsınle dıyalog halındeyım aracın oyle denılen gıbı kronık hıc bır sorunu yok sente atlamayıda bende burda duydum...
fiyat konusunda gerçekten abartılıyo rc'ler,206'nın kardeşi olmasından millet rollinge giriyo olabilir :D
beyler bu problem 2007 yılı ve sonrası gt/rc ve r56 için söz konusu değil.
çünkü resimde de gösterdim, buna sebep olan parçayı upgrade edildi.
sente kaymasının sebebi resimde 2 numarayla gösterilen sente dişlisinin ansızın pozisyonunun kayması.
bu dişli özellikle sert kullanımda kolaylıkla kayabiliyordu çünkü bunu kranka sabitliyen bir pin, kama veya setuskur vs. gibi birşey yoktu.
dişlileri ve kasnakları sadece 7 numaralı civata bir arada tutuyordu.
artık bu problem yok, dişliyi iyice sabitlediler. içiniz rahat olsun..
ama yine de başınıza böyle bir olay geldiği zaman direk sente kaydı diye bi arıza uyarısı gelmiyor.. şunlarla karşılaşılıyor:
afr aşırı fakire gidiyor, güçten düşme, buji ateşleme sorunları (missfire), aşırı yakıt harcamı vs.
diagnostic bi alete bağlayıp "long term fuel trim" denen şeye bakılıyor.
bunun gösterdiği değer -%2 +%2 olmalı.
dişli kayınca bu değer fakire doğru artıyor %25 de arıza lambası yanıyor: antipolution fault "mixture too lean"..
benim de başıma gelmedi ama aklınızda bulunsun..
http://img189.imageshack.us/img189/1088/pulleyp.jpg
Çok güzel anlatmışsın eline sağlık
Bilen adamın hali başka :) Belgelerle konustu direk:)
stelyo saolsun bu arabalar hakkında bilmediği bişey yok..
stage 3 yazılım bekliyorum ondan, hayırlısıyla noktayı o zaman koyacaz.
ha belki sonra k03 compressor housing ini k04 e göre uyarlama olabilir..
Bi de su parcalarla yazılımdan sonra deneme videoları alsak da araba ne kadar gidebilecek görsek ya :) Ama egzosu bence 60tan 76lıga gecirsen daha ii olur. ALTA downpipe takmayı dusundun mu?
param yetmedi alamadık zamanında:) 42 lira istiyorlardı.
Alsaydım onun kredisini kaç zamanda öderdim kim bilir.
altanın dp si (sport kat şeklinde olanı) sorunlu can.. arıza yaktırıyor. milltek te böyle bişey yok.. 63 mm iyi şimdilik yetiyor.
ama dp den sonra geniş birşey olabilir tabi..
video çekeriz..ep3 leri bilmiyorum nasıl gidiyor deneyelim?
Bence roll delisi değilsen alınır zevkle kullanılır. Donanım, vergi, yakıt gibi avantajları var.
Şimdi ustadlarsa soru bölümüne geçelim.
GT İLE RC NİN FARKI NELER?
http://www.sahibinden.com/acil_207_r...XQQdisplayitem
Şimdi bu aracın fiyatıda inanılmaz uygun bence bana göre. Bu belirttiğiniz soruna giriyor mu acaba ? Varmıdır öyle bir sorun ? yoksa o zaman gerçekten aciliyetten satılıyordur.
Rc güzel arac bende izmir de pistte timeattack ta izlemiştim.Heleki beyaz oldumu tadından yinmez.Fiyat konusundada çoğu spor araçlara göre gayet makul bi fiyatı var aslında.Çevremde tanıdığım pek kimsede yok ama bu sente atlama sorunu biraz kafa karıstırıcı iyice arastırılıp ona göre almak lazım.
kazalı araba,değil 1 hafta 2 gün içinde giderdi zaten düzgün bir araba olsaydı.
Forumda defalarca yazıldı aratırsan burada yazılacaklardan daha fazla bilgi edinebilirsin.
Burak bu aracı satan kişi ile görüştüm.Sağlıklı bir araba değil.
Sahibine saygısızlık yapmadan kısaca özetliyim. Sağ çamurluk ve kaput işlem görmüş ve boya var.Aracın içinde 5'li cd changer olması lazım ama yok:beuj:Yerinde yeller esiyor.
Aracın üzerindeki eksoz eski sahibinin araca yaklaşımı hakkında fikir verebilir:rolleyes:
Araç 9100 km.de.Satan kişiye hangi servise kayıtlı olduğunu araştırma yapacağımı söyledim.Bana verilen cevap bu aracın daha bakımı gelmedi 9100 km de.bu yüzden hiçbir serviste kaydı yok şeklinde oldu:)
Bu aracın pek de küçük bir kaza yapmadığını söyleyen arkadaşım çok oldu.Hatta kazalı halini gördüğünü söyleyenler.
efeciğim aynen öyle egzantrik zincirinin gergisini yağ basıncıyla çalışan bir mekanizma yapıyo.gazlasanda gazlamasanda yağın içinden geçtiği çok ince bir kanal var tıkanınca araç kendini korumaya alıyo.o parçayı değiştirip sentesini ayarlıyolar.ben en fazla 207 gt de rastladım bu olaya.şimdiye kadar satmış olduğumuz rc lerde böyle bir arızayla karşılaşmadım.
km gelmese bile yillik bakim yok mu?