ReßeL Nickli Üyeden Alıntı
Yektalarin arabayi tavsiye ediyorum ilk olarak. Dostum oldugu icin degil, bir arabanin formasi vardir ve kendini belli eder. O arabada o forma var. Sanziman konusunu ise Yektalar halleder, en iyi sekilde. M tech konusuna gelince ise; standart bir coupeyi M paketli bir coupe yapmak icin 2 tampon bi koltukla olmaz. Viraj demirinden, bakalitlere gore farklidir. Icinde keza oyledir. Illaki M tech (body kit ozellikle) yapmak zorunda degilsiniz. Farkli tarzlarda modifiyeler ve markalar kullanabilirsiniz bu arabalarda. Biraz daha genelin disina cikmak iyidir. Ornegin Alpina markasi BMW'in anlasmali modifiye firmasidir ki cok guzel urunleri vardir. Onlardan parcalar kullanabilirsiniz ama pahali gelirse standart haliyle de cok cok guzel bir coupe yaratabilirsiniz. Tamamen yaraticilik ve zevk ile iliskili kisacasi.
318is class II sedan olmadiktan sonra almanin geregi yok bence. Gorunumunden dolayi. 6 silindirin zevki cok baska. Ayrica, yalnizca 1 ve 2. vites degil 3-4 e kadar gucunu hissettirir bakimli bir 320ci. Kronik arizalari yazilmis zaten. Motor konusu ise tamamen gecmisiyle alakalidir. Benim tavsiyem 95 ve oncesi almaniz. Dokum celik blok yani M50 (vanossuz) veya M50TU (tek vanoslu) motorlar cok saglikli ve dayanikli motorlardir aluminyum blok ve cift vanoslu modellere gore. Eger asiri beslemeye girmek istiyorsaniz zaten vanossuz motor bu is icin bicilmis kaftandir (bkz: ege tuning e21 M50B25 vanossuz 325 motoru ;)). Donanim olarak daha zayif oluyor ama en azindan mekanigi daha guzel araclar. Ayrica, butceniz dahilinde bu modellerde temiz arac bulma sansiniz daha cok. Donanim isini sonradan ufak ufak kendiniz halledersiniz artik ne aradiginiza bagli. Hiz sabitleyiciden, park sensorune, Hi-Fi ses sistemine kadar...vs..vs uzar gider.
Surus zevki acisindan, ic-dis tasarim olarak, zamanlarinin ilerisinde ve siniflarinda oncu araclar bence. Bana kullanirken bu kadar keyif veren, mest eden arabalara cok fazla rastlamadim. Bakimli, hor kullanilmamis, mekanigi saglam bir 6 silindirli e36 106'dan sonra bambaska gelicektir. Hele ki cuope olursa zaten cercevesiz kapisi yok mu camlar inikken, sunroof kalkik yere basikken ki goruntusu bile her seye deger. Gitmesin dursun o hali bile bana yetiyor :)