hocam saolasında ben vazcaydım tırstımda acıkcası.. ben 5800 mla ıyıyım mutluyum guzelım :D
Printable View
eheh korkcak hiçbirşey yok ya çok kısa ve kolay
fotolu açıklamalarda ki şeyleri tek tek yapınca 5-10dakika arası sürüyor
özgür 15 adımlık kısım varya sadece orayımı uyguluyoruz ? Garanti konusunda bir problem yaşanırmı ? birde tel için güncelleme cıkınca nasıl oluyor ?
Telefon için güncelleme çıkınca 5800 için olan güncelleme yükleniyormuş.
Garanti kısmını bilmiyorum , onu artık lazım olunca düşünücem:D
Bu adımları tek tek takip ediceksiniz ama dediğim gibi oviyi,cable driverı falan silin
win7 64bit kullanıyorsanız uyumluluk modunda çalıştırın jaf emulatoru
Alıntı:
Orijinalden alıntı: f@tih
SADECE C6 iÇiN RESiMLi JAF KURULUM ve ANLATIMI
ilk olarak;
indirmiş olduğunuz 148 mb dosyayı kesinlikle
C:\Program Files\Common Files\Nokia\DataPackage\Products\RM-356 içine atmayınız.
Örneğin ; C:\RM-356 klasörü içine taşıyın.Herhangi bir yer olabilir.
Hafıza kartınızı formatlayıp kapatmış olduğunuz telinize yerleştirin.Teli PC ye usb kablonuz ile bağlayın.
JAF ı ogm_emulator.exe ile açın.
http://img838.imageshack.us/img838/3039/jaf01.jpg
http://img841.imageshack.us/img841/5788/jaf02.jpg
BB5 tıklayın ve OFFLiNE seçin. sıraası ile Dead usb - Manual Flash - Normal mode - Factory set seçtikten sonra ; hemen
ardından MCU ya tıklayıp adını C0r olarak değiştirdiğiniz dosyayı seçin.(RM-356_51.0.006_prd.core.C00 ==> RM-
356_51.0.006_prd.core.C0r) .
http://img576.imageshack.us/img576/8511/jaf001.jpg
şimdi PPM ye tıklayıp RM-356_51.0.006_prd.rofs2.V01 seçin.
http://img838.imageshack.us/img838/9168/jaf002.jpg
Şimdi de Ape Variant tıklayıp RM-356_51.0.006_026_000_U01.uda.fpsx seçin.
http://img840.imageshack.us/img840/5429/jaf003.jpg
Eğer JaF ekranınız aşağıdaki gibi gözüküyorsa FLASH'a basacaksınız ve çıkan uyarıya EVET diyip hemen ardından telin
açma tuşuna hafifçe dokunup yükleme işlemini başlatacaksınız.
http://img594.imageshack.us/img594/3200/jaf004.jpg
Arkanıza yaslanın sabırlı olun ve tel piN sorana kadar bekleyin.Artık usb kablonuzu PC den ayırabilirsiniz.
Bisi dicrm bi yaZlm icin bukdr nden ugrasiosunuz?
birazdan deniyeceğim :D N97 arayüzü cok seviyordum zaten :)
özgür bir soru daha programları hangi arayüze göre ariycam peki N97 ye göremi yoksa 5800 a göremi :D
Tema gbi birsey herhalde bu a hizi nasl degisio orasini anlamadm bana mumkun gelmior nasl oluorsa artk
RM 356 kalsörünün olduğu link multiupload linkimidir ? ben acamıyorumda bir türlü o linki :S
O telefpn yakinds coker:) cokerse bana solemeyi unutmayn.gerci garantiden yapilir kimse anlamaz byle bisi yaptginizi
Ya ne kadar bos beles konusuyorsun. C6 telefonun birebir yazilimini tema saniyorsun sonra da yok coker yok bisey olur teknoloji uzmani kesiliyosun. Yukleme kardesim sen, golge de etme. Telefon bugun hic dusmedi elden, ne bi yavaslama ne bir kitlenme...Hatta bu mesaj bile cepten yaziyorum ayni anda msn, fbook ve radyo da acik...5800 ile alakasi yok C6nin. Burada insanlara denedigimiz, memnun oldugumuz seyler oneriyoruz. Insanlarin telini yakmaya ugrasmiyoruz.
kadri imlana çok takıldım söylemeden çıkamayacağım konudan ..
Ben yaptım bunu şimdi deli gibi eskıye cevırmeye calısıyorum.Ben şahsen alısamadım ve hiçte hızlı gelmedi aksıne yavasladı ve sarz 1 gün gitmiyo.Çok kullanışsız oldu.Açıkcası sapıtıo telefon.
hımm sendekı farklı bı sorun sanırım. garantıye gotur ılerlerse yada cok huzursuzsan.
ben garantıden verdım cızgıler cıkmıstı ekranda. alt kısmında serıt serıt. yaptılar yenı ekran koydular ama yenı ekranın parlaklıgı yok bole sankı kontrast ayarı ısteyen ekranlar gıbı. tam parlak deıl seklınde fılan. o yuzden dedım senın ıcınde olemı dıe !
lethaldoze 30 agustosta guncellenen rm dosyasini denedin mi? Benim sarjim cok daha uzun gidiyor arti hiz bariz farkli.
arkadaslar bu arada 58 ın yenı surumu v.51.06 mı ne varya gecen haftalarda cıkan. o yuklenmıs garantıdeyken tel.
aldıktan sonra 2. kez bu gun sarj ettım normalde 2 saatı gormezdı tam bos bataryayı doldurması. bu gun rahaat bı 5 saat sarj ettı. kıllandım acıkcası sızce ne olmus olabılır ? yasayanınız varmı ?
flash atıcam,tuşa bas yazısını gördükten sonra
Searching for phone...Not found!!! diyor?
Aynı sorunu bende yaşadım ve şöyle çözdüm
İnternet bağlantısını kestikten sonra sorunum çözüldü
Alıntı:
Aynı sorunu ben de yaşamıştım. Telefon bulununca işletim sistemi Nokia usb rom driverını windows update üzerinden bulup yüklemeye çalışıyordu. Bu da telefonun tanınma süresini uzattığı için jaf telefonu bulamıyor. Windows driverı bulana kadar telefon geri kapanıyor ve telefonu tanıma işlemi başarısız oluyor. Driver yüklerken windows update üzerinden aramayı atlayın ve hatta internet bağlantısını kesip ondan sonra başlayın flashlama işlemine. Yine de bulunamazsa açma tuşuna biraz daha uzun süre basın, 2 saniye gibi. Ayrıca windows 7 de ilk flashlama işleminde yaşadığım bir sorunu anlatayım, firmware yükleme işlemi bittikten sonra polling phone kısmında yine driver yükleme işleminin geç olması yüzünden takılı kalmıştı bende, telefon da local mode da bir süre açık kalmıştı. 1-2 dakika bekledikten sonra telefonu bilgisayardan çıkardım ve tam bataryayı çıkarıp tekrar takmayı düşünürken telefon kendi kendine kapandı. Telefonu açtığımda herşey normaldi, yani bu durum ciddi bir soruna neden olmadı. Eğer siz de aynı sorunla karşılaşırsanız endişelenmenize gerek yok.
Sonuç olarak ilk flashlama deneyimim bu şekilde oldu. Sonraki flashlama işlemlerinde herhangi bir sorunla karşılaşmadım. Flashlama işleminden önce ovi suite'i kurmayı unutmayın. Ovi suite'i kurduktan sonra ayrıca driver kurulumu ya da system32/driver klasörüne driver dosyalarını atma gibi işlemleri yapmanıza gerek kalmıyor.
Not: Flashlama işlemi süresince ovi suite'i kapalı tutmalısınız, ayrıca jafı kurarken usb driver kurulumunu atlayın.
hala devam ediyor :S
Nokia cable driver sildin mi?
evet sildim,hala aynı sorun var. Pc'den çıkan ses donanımı tanımama sesi gibi bir ses..
5800 telefon uzerinden yazılım guncelleme yapmıyormuydu ?
Nokia USB ROM bulundu diyo faka teli görmüyorr...çıldırcam :D
tüm dosyalar tamam ama henüz baslamadım yapmaya yarın sakin kafayla yapayım su işi :D