Dun gece isten ciktim bir barda oturup birseyler iceyim dedim...Biryer buldum ve oturdum yanimda bir bayan...Merhaba merhaba basladik muhabbete..Ukraynalimisin yoksa Yunanlimi dedi.Dedim hicbiri ama yakin...Yoksa Turkmusun dedi dedim evet..Ondan sonra basladi zaten olay..
Turk ve Osmanli tarihine cok merakliyim cok enteresan bir tarih ve ulke dedi ve basladi anlatmaya..Asya yakasini seyredip Avrupa yakasinda cay icmekten,Bogaz koprusunden,ekonomiden,Topkapi sarayindan,bizanstan,padisahlardan,bilmemne camisinden,istanbul nufusu yasam tarzi,baskent,ege akdeniz ve diger ulkelere bakis acisi...Herseyi en az bir turk kadar biliyordu ve inanilmaz sasirdim.Dedim kac sene Tr de yasadin? Sadece kitaplardan,internetten arastirdim dedi ve ben dumur.
Ayrica TR;nin asla diger islam ulkeleri gibi olmadigindan kara carsafla ilgili syelerde soyledi...E madem buk adar sey biliyorsun ATATURK kimdir deidm? He Ataturk mu O dunyann en buyuk lideri dedi ve basladi yaptigi reformlari anlatmaya,Kilik kiyafet,harf inkilabi vs...neler neler.O anlattikca agzim acik dinledim ve 3seneden beri nihayetinde akli basinda biri ile tanismanin mutlulugunu yasadim..
Bunun icin de konu acilirmi demeyin dun geceki tecrube gercekten inanilmaz keyifliydi ve paylasmak istedim.