son kısımı okurken tüylerim diken diken oldu..
Printable View
son kısımı okurken tüylerim diken diken oldu..
Okurken tüylerim diken diken oldu.Keşke bu insanlar kadar bilen bizim insanlarımızda olsa çok daha güzel olur.Umarım biz gelecek nesillere bunları anlatıp onları aydınlatıcaz.
Birde şöyle birşey var kendi tarafını savunmak icin en iyi yontem karsı tarafıda en az kendi tarafın kadar iyi tanımak ve bilgi sahibi olmaktır.
Ama çok iyi bilmeleri gurur verici..
Gerçekleri gören bir insan gerçekten tebrik etmek lazım onu Türkiye'de TT olarak ağırlayalım :D
Bu topraklarda doğup geçmişini bilmeyen ATATÜRK'ü tanıyamayan zihiniyetler sadece etrafına bakıyor ama göremiyor...bakmakla görmek malesef çok farklı işte..elin amerikalısı görüyor ama insanımız bakıyor bön bön...Eğitim şart..Araştırma merakı ve duygusu aşılanmalı insanımıza..en azından insan geçmişini araştırır...
Benim CT new haven adult edi. de eğitim aldığım ingilizce hocasıda aynı anlattığın gibiydi Türk ve osmanlı tarihiyle bozmuş Trye 7-8 defa gelmiş
onun harici tanıştığım bir kızın babası kızla tanıştıktan sonra kız beni akşam yemeğine davet etti babası yıllarca adanada askerlik yapmış oralı olduğumuda söyliyince saatlerce sohbet etmiştik adam duygulanmıştı oda türkleri çok seviyordu.
Allından öpseydin ...
İşte boşuna dememişler cahil dostun olacagına okumuş düşmanın olsun. ;)
bizdeki bazı insanlarda uyusunlar ...
Kimler bılıyor bızım elımızdekılerın kıymetını ama bu ulkeden bı cok seyı kazanıp edıp rahatca yasayan bır suru serefsız ATATURK u tanımamazlıktan gelıyor..
Yazık cok yazık....
keşke herkez bu şekilde bilse, kendi insanımızı geçtim artık, yurtdışında bizi çok farklı tanıyorlar.
İran gibi sanıyorlar bizi :(
Amerika;da yasayanlar,yasamis olanlar yada birsekilde gelmis olanlar bilirler ne kadar cahil millet olduklarini...Ama cahillikleri kendilerinedir ve kimseye hicbirsekilde zararlari olmaz memleketimizdeki gibi..Daha gecenlerde Tr'de domates buradaki yerdemi yetisiyor yoksa agactami diyen,TR'yi Meksikaya komsu sanan, Tr;de orman varmi,uzum agaci varmi hatta toplu tasima araci varmi diyen Amerikalilardan sonra tanistigim bu kisi cidden inanilmaz bilgiliydi..Telefon nosunu aldim en kisa zamanda uzun uzun gorusecegiz bakalim daha neler biliyormus...
Akıllı oldugu kadar güzelmiydi bari ? :)
40 a merdiven dayamis bir ablaydi:D
Kaan'dan sonra bu tecrube de iyi geldi, gavur meleketlerde bu tip insanlarin var oldugunu duymak sevindirici..
süper bir olay. İnsanın içi bir hoş oluyor helal olsun kıza.
maşallah gerçekden ukranyalıya yanlız ben bişey,i merak ettim gecenin ilerleyen saatleride oldumu :D:D
vaybe gerçekten şaşırtıcı...tabiki bole insanlar var ama amerikada bu tarzda şeyler yaşamak gerçekten çok çok güç...
Sevindim açıkcası senin adına.Çok keyifli bir gece olmuş eminim...
benimde iş arkadaşlarım ordayken Türkiyenin yerini bırakın, denizi sahili varmı diye soranlar vardı...Bide tabi bu insanlar bırakın Türkiye'yi kendi ülkeleri hakkında pek birşey bilmiyorlar.