bogazici koprusu 1970de baslanmis 1973de hizmete acilmis. FSM koprusu ise 85de baslanip 1988de hizmete acilmis. peki 1973 yilindan once istanbulda karayolu ulasimi nasildi asya ve avrupa kitalarinda ?
bogazici koprusu 1970de baslanmis 1973de hizmete acilmis. FSM koprusu ise 85de baslanip 1988de hizmete acilmis. peki 1973 yilindan once istanbulda karayolu ulasimi nasildi asya ve avrupa kitalarinda ?
merak ettiğim konu benim kendi Tahminim,
Arabalı Vapurla yapılıyordur başka türlü olma şansı yok gibi
Biz Kaybettik, Cennet Kazandı. Seni Çok Özlüyoruz Kubilay YILDIZ
Arabalı vapur Harem - Sirkeci arası
Bizden bir yıldız kaydı, yine gökler aldı... Hepimizin başı sağolsun. Huzur içinde yat Alperim |RA|
konuyu acmadan once acarken ve actikdan sonra aramalarima devam ettim ve buldum. 1973den once yilda 113milyon insan ve 5milyon arac gecisi yasanan istanbulda ulasim vapurlarla saglaniyormus. koprunun acilmasi ile 1974 yilinda bu rakamlar yolcularda %4 artarak 118milyona araclarda ise %200 artarak 14milyona cikmis yillik gecis rakamlari.
aksaraydan arabalı vapurlarla geçilirdi..iğrenç bir trafik olurdu zamanla kaldırdırlar.
Fedakarlık yoksa zaferde yoktur.
73 yilinda genellikle 124 special, haci murat ,ford ,anadol ve cherolet tarzi amerikan araclari gozdeydi.
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)