User Tag List

Sayfa 2/2 İlkİlk 12
29 sonuçtan 20 ile 29 arası

Konu: Bor yakıt sistemleri

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Benimde zaten en çok kafamı karıştıran olay karışımı neye göre ayarlıyor. Ortada bir depo var. Başkada bir şey gözükmüyor. Benim ekstra bildiğim karışım bor,su ve katkı malzemesinden oluşuyor ve bu aracı 3000 km. kadar götürüyormuş. Ayar için vanayı kısıp açsada normal giderkenle tam gaz arasında nasıl bir seyir izliyor merak konusu

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı fangio Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Benimde zaten en çok kafamı karıştıran olay karışımı neye göre ayarlıyor. Ortada bir depo var. Başkada bir şey gözükmüyor. Benim ekstra bildiğim karışım bor,su ve katkı malzemesinden oluşuyor ve bu aracı 3000 km. kadar götürüyormuş. Ayar için vanayı kısıp açsada normal giderkenle tam gaz arasında nasıl bir seyir izliyor merak konusu
    SAFC takmışlardır

yavuz364 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    benimde borun hirojen bileşikleri araştırmamdı
    ancak benim anlamadığım boru nereden temin ediyorlar, biz 4-5 sene öncesine kadar boru temin etmek çok zordu, şuanda kolay yolu var mı ???? veya firmalar hazır karışım mı satıyor ?
    borun yakıt ekonomisini düşürdüğü doğrudur, ama ne kadar ? %30 %40 gibi rakamlar için yakıtın %50 si bor olması lazım borun fiyatını hepaplayan var mı acaba ^o)
    Quattro...Torukcars ARGE & Kulvar.info.tr

TaGo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    78 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Boru temin etmek zor değildiki. Ben 2002 yılında bile Gebzede bir firma vardı Toz metalurjisi ile uğraşan, onlarda alıyordum istediğim ölçüde. Ama bor binlerce bileşik yada karışım olarak satılabiliyor. Saflık derecesi ise asla saf olmadığı gibi safıda pek bi işlevselliği yoktur
    www.plasti-dip.com adresimizden tüm yeni ürünleri görebilir ve taksitli alışveriş yapabilirsiniz

aqustic - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    İyi olur bu sistem yayılırsa.Dünyadaki bor rezervlerının yüzde 70 i TR'de ne de olsa.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    mercan otomotivde bir arkadaşım bu sistemi taktırmış, BMW 728 di sanırım, giderken 1 depoyle gittim, dönüşte yarısı bitti dedi..
    ben de ilk başta inanmadım ama görünce gerçekten işe yaradığını , taktırmaya karar verdim
    ve sistemi prof. hocalarımız ile de konuştuk,gerçekten işe yarayacağına karar verdik.. borun hidrojen tutuculuğu çok yüksek olmasından dolayı, bor katkısında çok yüksek miktarda hidrojen bulunuyor, motorda yüksek sıcaklıkta bor dan ayrılan hidrojen yanıyor ve hidrojenli motordaki gibi bir tepki veriyor.. yani bi nevi hidrojeni sıvı depolamış oluyorsunuz.. bor da yağlayıcı olarak katkı gibi kalıyor.. suyla karıştırdığınız için de water injection gibi bir etkisi de oluyor..
    tabii bunun kara düzen yapılması ayrı bir konu çünkü karbüratörlü araba gibi manifolddan direk olarak veriyorlar, aslında ayrı ayrı enjektör flan kullanılsa çok daha verimli ve sağlıklı olur, bu işi biraz daha araştırayım daha ayrıntılı bilgiler yazıcağm
    Alıntı fangio Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    www.mercanotomotiv.com

İzmir li arkadaşlar konuya daha vakıf olabilir. Burada olsa gidip bulduğu sistemin nasıl çalıştığını gözlerimle görmek isterdim.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    78 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Beyler bu iş önemli ben bunu bir araştırayım. İzmirdeyim daha ne takan ne duyan gördüm.
    www.plasti-dip.com adresimizden tüm yeni ürünleri görebilir ve taksitli alışveriş yapabilirsiniz

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    evet, izmirdeyseniz çok iyi olur, birde eğer o yakıttan satın alabilme imkanınız olur ise ben 2 litre almak istiyorum, 2 litresi 30TL imiş..
    laboratuar analizi yaptırıcam, içindeki maddeleri tam olarak bilelim bakalım neymiş..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    78 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Sen iste ben özellikle gider alırım meslektaş nedemek

fatiii - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    cok önemli bi konuymus valla keşke güzel sonuclar elde etsenizde herkez yaralansa bu yakıt sisteminden.

benzin olmus 3.40,tüp deseniz araca neler yaptıgı belli..umarım işe yarar bi sistemdir ve kullanabiliriz.
    remaps.tr & Turbo Zone Garage

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)