Bir forumda okudum kirli filtreler afr nin fakire yonlenmesine yol acar yaziyordu fikirlerinizi almak istedim. Sizce karisimi zengine mi fakire mi ceker ve neden?
Bir forumda okudum kirli filtreler afr nin fakire yonlenmesine yol acar yaziyordu fikirlerinizi almak istedim. Sizce karisimi zengine mi fakire mi ceker ve neden?
Bence de zengine kaçar.
Zaten ondan önce yapılan ayar saçmalar. Ama üstadlar daha iyi bilgi verecektir.
19051919-23041920-30081922-01111922-29101923
iki tarafada gidebilir, mafli veya mapli olmasina gore de degisebilir. atmosferik turbo olmasina gore degisebilir. yani cok net bir sey soylenemiyebilir. misal turbo bir mafli arabada full boost veya load goruyorsa zengine gider, eger tam basamiyorsa fakire gider.
Guc;
Bilgi ve Tecrubedir.
Ayenen korhanın dediği gibi maflı bir sr20de direk zengine gidiyordu .
[SIGPIC]http://i1106.hizliresim.com/2011/6/24/7826.png[/SIGPIC]
maf lı araba kesinlikle zengine gider filtre tıkalı olduğudan araç hava alamaz yanma odasında yakıtın karşılaştığı oksijen az olduğundan ortam yakıt ağırlıklı olucağından anlaşılır tabiri ile zengin karışım olucaktır...
..::PASSATURBO1::..
benim başıma geliytor sık sık , kuru tip aem filtre kulnaıyorum ,
s13 de normalde %100 throttle da 5000dd civarı afr 12-12.5 arası değişiyor , filtre kirlendiği zaman 11 lere kadqar düşüyor filtreyi temizliyorum yine 12 lere geliyor geri
Peki bu zengin fakir olayını bana tam manasıla açıklayacak biri varmı? Coopera en son chip yaptığımızda fakire çekmişsinizdir falan diyolardı?arabanın ön tarafının titremesi durmuştu resmen dahada hızlanmıştı daha ideal yakıyodu ne fakiriydi bu?
Vorsprung Durch Technik
hint fakiriydi utku
Fakir = hava çok gelir benzin az gelir
Zengin = hava az gelir benzin çok gelir
Viraja Gİrdiğinde Korkmuyorsan, Yavaşsın Demektir. ///M
Dr. Ecu
benzin yakıt karışımı arasındaki oran aslında fakir zengin kısmı , eray ın da dediği gibi fakir hava nın az gelmesi zengin ise benzinin fazla gelmesi dir.. birimler ile konuşursak ;
A/F. R göstergesinde gözüken sayılar (aem için 10-17 arası ) eğer göstergede 10 gözüküyorsa 1 birim yakıta 10 birim hava geliyordur ki bu zengin karışım anlamına gelir ,
17 gözüküyorsa 1 birim yakıta 17 birim hava geliyordur . bu da fakir demektir.. arabadan arbaya göre değişse de , normal olarak olması gereken rölantide afr değeri 1/15 dir (eğitim kitaplarında böyle yazar).
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)