Bakalım yarın Murat Abimize bir telefon açalım :)
Printable View
Gecmiş olsun arkadaşım ;)
:icon_tup: hemen ıp değiştirmek lazım :) alsında saçma keşike bizi bulup muhattap olsalar olayı anlasar bizim sıkıntımızı bilseler bağladıkları araca kendileri bile inanamadı bugun bir yunus ekibi vardı o.parkta bunu niye almışlar dedi .çıyla güdlü yazık yaw diye :) olan bizim ayna parasına oldu :) kısmet diilmiş spoon ayna :(
bazı polislerin aracı olan insana garezi nedir anlamış değilim , günlerdir trafik sedece aracı üstümüze almaya uğraşıyoruz.İlk gün verdiğimiz dosya ikinci günün öğleden sonrasında alındı ve adıma vekalet alınıp araca yasa gereği trafik sigortası yapıldıktan sonra ruhsat yaprakları ve diğer belgelerle beraber tekrar aynı şubeye gidilip belgeler verilecek ve ruhsatın çıkması beklenecekti.Dosya geç çıktığı ; kasko-sigorta işiyle uğraştığımız için sigortasını kendimiz kestik ve beylikdüzüne gidip gelmek zorunda kaldığımız için 4:30 da anca şubeye gelebildik ve 10 dakika sandalyesi boş veznede diğer tüm memurlara soru sormamıza ramen cevapsız bi şekilde bekletildik.Sonrasında bitanesi başka bi yere yönlendirdi.İşin buzamana kadarki kısmı standart türkiye bürokrasi ağırlığı , sorun yok.
Ama sonrasında ordaki memur sanki sorgu öncesi bekliyomuşuz gibi birden acayip bi tavır alıp şimdi git yarın geliceksin dedi babama.Baba uyumlu insan , insanlık bekleyip durumunu anlatmaya çalışıyo ama adamın algılamak biyana , muamelesi de aynı tersleme şeklinde devam ediyo ve araba almıyomusun , arabanla gidip geliceksin dedi..((halbuki iki gün boyunca da ikimizden biri otobüs dolmuş gidip gelmek zorunda kaldık hem okulo hem bu iş olduğu için))benim adıma işin rengi değişti tabi.Önce buranın mesaisi kaçta bitiyo dedim 5 dedi , e saat kaç diye sordum 4.40 diyo ,, eee o zaman dedim yarın geliceksin dedi ,, Sonra laf nerden dönüp dolaştıysa ben burda kaç saattir çalışıyorum haberin varmı ya döndü ,,, bende paranı almıyomusun karddeşim , hayrınamı çalışıyosun burda diye çıkıştm iyice ama devreye giriceklerini hissedince susmak zorunda kaldım , çünkü yanımda babam vardı...O an ordaki hiçbişey gözümde deildi ama ne olursa olsun babamın yanında tutuklanma şeklinde bi pozisyona düşmek istemedim.. ,ki kafamdaki elektrikler kesilince ne yaptığımı ne söylediğimi bilen birisi olmamam dolayısıyla işin rengi ona dömnek üzereydi...Bi şekilde bela okuya okuya çıktım ordan.
Karşımdaki insanın 'O an elinden bişey gelmemesi' şeklinde bi söylemi olduğu anda hiç ısrar edip zor duruma düşecek-düşürecek bi insan değilim ama görevini , yetkisini bu kadar insana suçlu muamelesi yaparak , işi zorlaştırmaktan zevk alacak şekilde kullanan hangi mevkide , ne kadar insan varsa allah belasını versin demekten başka bişey gelmiyo elden.Geçmiş olsun sanada.
sanada geçmiş olsun diyelim senin başına gelenler burası Türkiye halleri..sorarım size ehliyetini 3 hafta bekleyip 3 hafta sonunda yanık bir şekilde eline alan biri daha varmıdır acaba....bütün evraklar tamam kalkıp 1 ay sonra gel al dediler dedim noluyoz herkes 2-3 gün içinde alıyo..bizde böyle..araya tanıdık soktuk ancak 1 hafta kısaltabildik durumu..ehliyeti almaya gittim salak kadın pişmiş kelle gibi sırıtıyo karşımda..noldu dedim ya senin kart fazla pişmiş diye kafa kırıyo benle..Allah sizi bildiği gibi yapsın dedim aldım ehliyetimi çıktım..yani burası Türkiye işler böyle
bu ıslerın poku cıktı cok buyuk gecmıs olsun
ya zavallı muamelesi görüyoruz :D resmen adamların karşısında tükkana hırsız girdi şikayete gittim sanki hırsızın hiç suçu yok :D verdiler küsküyü yolladılar ses seda yok...
işini hakkıyla yapan herkeze aldığı her kuruş helal olsun.. işine sadık olmayan hakkına razı olmayan kendi ufak dağların sahibi görenlerede o dağlarda ayı saldırsın inş. :D
arkadas kendı arabanı sankı hırsız gıbı kullanıyorsun sahsen ben oyleyım :D
polıs gordunmu elım ayagım tıtrıyo aha sımdı cevırcek dıye sankı ehlıyetsız gıbı :D
ehlıyetsızken tırsardım aldık sımdıde arabadan sebep tırs :D standart araba kullandınmı ohhh yanlarından kasıla kasıla gecıyorum :D gercı cevırse kıllıkdan onada bırsey bulurlar :D
kesin ya zaten niyet öle çevirme yapmaktaki amaç bu eğer emir ne amaçla geldiyse ona göre davranıyorlar.. misal
full mode egsozt film cant yay body li arabda alkol muaynesine girdiğimi hatırlıyorum orda amaç sadece alkollü adam bulmaktı :) dunde sorun birkaç araç çekilmesi lazımdı yani kanun abiler nederse o :)
yanlış yapılandırılmış bir teşkilattan bahsediyoruz,
olayın komik tarafı ise, taktığımız malların hepsinden gümrüğünden kdvsine kadar vergisinin alınması. yani eğer bunları kullanmak yasak ise, vergilendirilmemesi lazım. eğer vergilendiriliyorsa uygulanması yasal olmalı.
ayrıca her devlet kapısında olduğu gibi bu tip işlerde de tanıdığın bildiğin varsa sıkıntı yok, yoksa en aşşağı seviye muamele var.
bu konunun sonu yok gerçekten. Polislerle ilgili çok şey okudum ama ego konusuna sonuna kadar katılıyorum.
Avcılardan bir abmini civici ile e-5e çıkarken polis çevirdi bize ne dese beğenirseniz ben şok oldum. Benim hiç arabam olmadı, sizin gibileri çevirip bağlamak için polis oldum dedi. ben duyduklarıma inanamadım.
En basit örneğini ben yaşadım. gece 11.30 ben halı saha maçından çıkmışım evime gidiyorum merter yanyolda beni çevirip sorgusuz sualsiz aracımı bağladı aracımda 16 jant 3.5 cm spor yay cam filmi ve egzoz ucu vardı birtek. Cam filmlerini zaten babam yaptırmıştı çünkü saçkıran hastalığı var rahatsız oluyor şuanki aracında bile cam filmi var full stock :) Anlatamadım derdimi daha yeni körpeyim ehliyetim 3 aylık :) Jantlar niye çelik diye soruyor bana ne cevap verirsin buna :) Pazartesş günü aracı almaya gittik babam araya tanıdıklarını soktu bin kere özür dilediler. Siirt müşteşarının şöforü olduğunu söyledi ki o zaman kısa bi süreliğine şoförlük yapmıştı akrabamızdı :) en komiği ise benim HAYATIMI KURTARMIŞLAR !!! ben yarış yapmaya gidiyormuşum :D
uzun lafın kısası görevini layığıyla yapan polise saygımız sonsuz, egzozlu aracı bağlar kimse ses çıkarmıyor zaten ama ya egzoz ucu nedir ki egzoz ucu o kadar paraya işleme yazık günah değil mi ? Teknik değişiklikse bütün hepsini bağlasınlar. Yanında ailesi var diye egzozlu aracı niye bırakırlar ? Garezleri gençlere mi suçumuz genç olmak mı ?
Çok polislede karşılaştım iyi davranan güleryüzlü yaptığımızın yanlış olduğunu düzgün bi şekilde ifade eden. Ama görevini kötüye kullanan polislerin sayısı malesef had safhada...
Normalde şirketin verdiği aracı kullanırken bile polis görünce apışıyorum , galiba bilinç altıma yerleşmiş .
Ama genç olupta konuşmayı bilen adam gibi polislerde var , Honda kullanırken yanıma 25-30 yaşlarında memur geldi içimden tezeği avuçladık dedim :)
Nasıl yaptın ne kadara mak oldu altı vurmuyormu bunun dedi :) Aynı araç kendisindede varmış , kredisi bitince bende bişeyler yapmayı düşünüyorum dedi güle oynaya ayrıldık hatta yanından kalkarken kesiciye soktum :)
Önyargılardan kurtulmak lazım .
4 ay once bızım bıraderıde merter mc te bagladıalr 1,6 corolla otomatık 40 tlık egzost ucundan :D merkezdede kardes kusura bakma bırkere bagladık dedıler... yurdum polısı ne beklıosunuzkı :D