User Tag List

Sayfa 2/2 İlkİlk 12
38 sonuçtan 20 ile 38 arası

Konu: Zıpkın Yardım...

BoraRS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Abi kara avcılığı bende de var. Ancak tüfeğin ruhsatının süresi doldu. Bütün işlemleri yeniden başlatacağım. 1 ay önce domuza gittik Kırıkkaleye 3 tane indirdik. İkisi azılıydı. 2 tane de yaralı kaçtı. Bakalım tüfeği de yenileyeceğim. Benimki eskidi artık.

Balık henüz kıyılamadı. Görüş fena değildi. 90 lık Pathosa fazla fazla yetecek bir görüş vardı. Su hala sıcak. 16 derecelerde. Levrek sabah çok erken saatlerde 5 - 6 metrelere çıkıyor ama sonra güneş çıkınca tekrar 15 metrelere inip oradan geçiyor. Sular şöyle 14 derece ve altına inerse zaten 1 aya kalmaz büyük akın başlar. O zaman işte Silivri Kumburgazda ve de tabii ki Sarozda balığı kırarlar.

Kamera için sana haber veririm tekrar. Bak modeli de bu;

http://www.amazon.com/gp/product/B00...pf_rd_i=507846

Bu da yanında 89 Dolara satılan Hosuing Pack;

http://www.amazon.com/Sony-Waterproo...=1LLBXCZRU1J5Y

YALIM - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Cressi Geronimo Pro kullanıyorum, memnunum.. Çok konforlu bir tüfek.
    Normal zamanda su altında 90 sn. nefes tutuyorum demek, agaşonda da 90 sn. nefes tutacaksın anlamına gelmez.
    1,5 dk.'lık agaşon ciddi bir apnea süresidir ve 10mt'nin üzerinde belli bir birikim ve tecrübe neticesinde elde edilebilir.
    Başlangıç aşamasında, 0-10mt arası derinliklerde max 1-1,15'lik agaşonları yapabiliyor olmak bile güzeldir, başarıdır.
    Daha derinde daha fazla nefes tutabiliyor olsanız bile denemeyiniz, yeni bir senkop vakası yaşanmasın..
    Ne usta dalıcılar patır patır gitti bu senkop belası yüzünden... Limitlerinizi bilin, asla üzerine çıkmaya çalışmayın, limitinize yaklaştığınızı hissettiğiniz anda yukarı palet vurmaya başlayın.

Zıpkınla balık avcılığı sanıldığı kadar kolay olmayan, ciddi hayati riskler içeren, çok ciddi bir spordur...

daha fazlası için: www.zipkinci.com

elpadre - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı miniks Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    moruk ben bu aralar avcılaga merak saldım
    dalışı biraz aksattım
    kumburgaz tarafında da levrek bol muş habrini alıyorum

görüş nasıldı

balık bol ise kıyıdaydın heralde

kamera sistemine gelince olabilir kamera dahil bu dedigin rakam bedava
    bende isterim gitmene 15 gün kala tekrar bir özel mesaj ile bana haber verirsen sevinirim
    su an kumburgazda lufere cıkıyourm tekneyle guzel oluyor zarganayla tutuyurm ama buruna gelıyor levrekler yemlenmeye ordada dalıs yapılır
    cok merak edıyorum ve soruyorum ?

sanal alemın kablosuz delıkanlıları klavyenın hangı tusu ates edıyor ? ?

tuned by : gürsel canpolat (16ec813)

Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı BoraRS Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    O olay malesef elbiseyi nasıl daha ucuza imal ederim diye dizliklerinden ve göğüslüğünden feragat eden üreticilerden kaynaklanıyor. Bu işin en kolay çözüm yolu ki ben de elbiselerimden birinde böyle yapmıştım, elbise satan yerlerden birinden 15 veya 20cm x 20cm bir neopren al ve onu neopren yapıştırıcısı ile elbisenin göğsüne dıştan güzelce yapıştır. Ya da kalın ama elsatik kauçuk türü bir malzeme alıp onu da yapıştırabilirsin.

Başka bir yöntem de, belindeki ağırlık kemerinin önündeki tokasına tüfeğin kabzasını daya ve sığ suda ayağın yere basıyorken tüfeğini kur. Yeni elbise almanın dışında bundan başka çözümü yok gibi
    abım bede 3 takım elbıse var bırı kısa fermuarlı dıgerı uzun fermuarlı tuplu dalıs ıcın dıgerı serbest dalıs ıcın ama ıste ***** elbıseye gıyemıyorum benım sorunum ondan dolayı yazma geregı duydum

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    elbiseye girememe nedenin kiloların ise ona bişey diyemem ancak bol şampuanlı su ile çok rahat girersin. Ben bazen şampuanı abartıyorum o zaman da sanki suya atladığımda elbise üzerimden çıkacakmış gibi oluyor

miniks - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı elpadre Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    su an kumburgazda lufere cıkıyourm tekneyle guzel oluyor zarganayla tutuyurm ama buruna gelıyor levrekler yemlenmeye ordada dalıs yapılır
    bebekligimden beri güselceliym bende
    çok lüfer almışımdır kumburgaz 3 burundan

canlı zarganaya cevab cok fazladır ben yaprak yemle denemedim hiç

kendi oltamı ve takımımı kendim yaparım bu konuda biraz usta sayılırım

levrek içn ise sana önerbilicegim bi su üstü oltası var aynı lüfer oltası gibi yapabilirsin

40 beden bir fırdöndü 10 kulaç 30 beden sonra sadece yapay yem 8 mm mavi sırt rapala yem
    veyahut bulabilceginizi zannetmiyorum gene 8mm mavi sırt esnek kauçuk yem raglusa ydı heralde markası su an aklımda degil evde bakar yazarım

hızınız zargana hızı olursa kumburgaz kıyılarda yagmur sonrası hemen gezerseniz cok balık alırsınız
    Call for prayer
    http://m.youtube.com/watch?v=7na5Zm0vwtI
    insanlar en akıllı varlıklardır, hüküm edemedikleri yaradılış ve ölümdür
    Instagram hesabımız
    miniksracing - humidorturkiye

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı YALIM Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Normal zamanda su altında 90 sn. nefes tutuyorum demek, agaşonda da 90 sn. nefes tutacaksın anlamına gelmez.
    1,5 dk.'lık agaşon ciddi bir apnea süresidir ve 10mt'nin üzerinde belli bir birikim ve tecrübe neticesinde elde edilebilir.
    Başlangıç aşamasında, 0-10mt arası derinliklerde max 1-1,15'lik agaşonları yapabiliyor olmak bile güzeldir, başarıdır.
    Daha derinde daha fazla nefes tutabiliyor olsanız bile denemeyiniz, yeni bir senkop vakası yaşanmasın..
    Ne usta dalıcılar patır patır gitti bu senkop belası yüzünden... Limitlerinizi bilin, asla üzerine çıkmaya çalışmayın, limitinize yaklaştığınızı hissettiğiniz anda yukarı palet vurmaya başlayın.

Zıpkınla balık avcılığı sanıldığı kadar kolay olmayan, ciddi hayati riskler içeren, çok ciddi bir spordur...

yazdıklarına sonuna kadar katılıyorum

btün yeni başlıyanların zıpkıncı com dan SENKOP (sıg su bayılması) hakkında gerekli herşeyi okumasını tavsiye ederimçok önemli bir husus

balık canımızdan daha önemli degil hiç bir zaman limitleri zorlamamak lazım
    Call for prayer
    Instagram hesabımız

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı BoraRS Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Abi kara avcılığı bende de var. Ancak tüfeğin ruhsatının süresi doldu. Bütün işlemleri yeniden başlatacağım. 1 ay önce domuza gittik Kırıkkaleye 3 tane indirdik. İkisi azılıydı. 2 tane de yaralı kaçtı. Bakalım tüfeği de yenileyeceğim. Benimki eskidi artık.

Balık henüz kıyılamadı. Görüş fena değildi. 90 lık Pathosa fazla fazla yetecek bir görüş vardı. Su hala sıcak. 16 derecelerde. Levrek sabah çok erken saatlerde 5 - 6 metrelere çıkıyor ama sonra güneş çıkınca tekrar 15 metrelere inip oradan geçiyor. Sular şöyle 14 derece ve altına inerse zaten 1 aya kalmaz büyük akın başlar. O zaman işte Silivri Kumburgazda ve de tabii ki Sarozda balığı kırarlar.

Kamera için sana haber veririm tekrar. Bak modeli de bu;

http://www.amazon.com/gp/product/B00...pf_rd_i=507846

Bu da yanında 89 Dolara satılan Hosuing Pack;

http://www.amazon.com/Sony-Waterproo...=1LLBXCZRU1J5Y
    Tertibat güsel gerçekten begendim alıcam inşallah gitmeden dedigim gibi haber ver bana

bende yeni tüfek aldım daha yeni oldugum için otomatik aldım ruhsatım da bu hafta vericekler tüfekle beraber teslim alıcam avcılık belgesi içinde bütün evraklar tamam bir ruhsat fotokopisi kaldı ona da hemen başvurucam

gelecek yılda inşallah bir tane super poze alıcam

bu pazar çulluga gittik 4 tane kaldırdık ama alamadık cok güsel videolar cektim ferma ların videoları var ama kuşun kalktıgını göremedim cünkü cok sık meşe ormanındaydık

onları upload edince atarım buraya
    Call for prayer
    Instagram hesabımız

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

En son İlhan kayıp oldu ya zaten. Adamdan 3 haftadır haber alınamıyor. Tesadüf İlhanın Sarozda daldığı gün biz de ekiple orada kamptaydık. Cumartesi hava süt limanken pazar günü sabah kalktığımızda çadırlar neredeyse uçacaktı fırtınadan. Deniz çok kabardığı için tekneyi suya indirmedik bile. Ama İlhan ve ekibi dinlemeden direk girdiler suya. Keşke girmeselerdi

Senkop gerçekten çok tehlikeli ve bir o kadar da dikkat edilmesi gereken bir husus. Eğer merada balık varsa her halukarda sizin çıkardığınız seslere merakla yanınıza gelecektir. Yoksa çok derinde çok uzun kalmak daha çok balık vurmanız anlamına gelmez. Zira derine indiğiniz zaman beyin ilk "yukarı çık" sinyalini yaklaşık 15. saniyelerden itibaren gönderir. Onu dikkate almayıp ikinci 15. saniyeyi bekleyebilirsiniz. Eğer zaten ilk 30 ila 45 saniye içerisinde balık yok ise hiç riske girmeye değmez. Eğer ki bulunduğunuz derinlik 10 metre ve altı ise bu süreyi daha fazla uzatmamak en doğrusu olacaktır.

Herşey beyinde biter, ciğerde değil İrade çok önemlidir.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Nedense hep usta dalıcılar gidiyor bu Senkop yüzünden.. Son zamanlarda yaşanan senkop vakalarının hepsi 20 mt ve üzerinde ciddi apnea sürelerine sahip dalıcıların başına geldi...

Dediğin gibi herşey beyinde bitiyor ve kendine fazla güvenmemek lazım..

İlhan Görgü'nün akıbeti gerçekten meçhul, sağ kurtulacağına dair ümidim zaten 3. günden itibaren kalmamıştı ancak bedeninin bulunması da ailesi için çok önemli..

Deniz kendine ait olmayanı içinde tutmaz biryerlerden çıkar diye düşünüyorsun ama 3 hafta be... Çok kuvvetli bir ihtimal olarak, dalış yerine yakın biryerlerde taş altında sıkıştı kaldı ama bir türlü sakinlemeyen hava yüzünden çok detaylı arama yapılamıyor, görülemiyor...

Gerçi boş alanda zıpkınının atılmış olarak bulunması bu ihtimali zayıflatıyor ama üzerinde kamuflaj varken dipte nasıl kalırsın abicim? İlhan gibi tecrübeli bir dalgıç, başına birşey geleceğini anladığı anda kemerini çözer zaten...

Senkop desen, bir şekilde bulunurdu, bilmemkaç tane scubacı arama yaptı..

Cidden çok merak ediyorum ne olduğunu..

kop42 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bunu size en ıyı borars nıklı arkdasımız acıklıycaktır kendısı denız ve tekne uzmanı pm yoluyla ıletısıme gecebılırsınız
    et giren yere dert girmez.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Nedense hep usta dalıcılar gidiyor bu Senkop yüzünden.. Son zamanlarda yaşanan senkop vakalarının hepsi 20 mt ve üzerinde ciddi apnea sürelerine sahip dalıcıların başına geldi...

Dediğin gibi herşey beyinde bitiyor ve kendine fazla güvenmemek lazım..

İlhan Görgü'nün akıbeti gerçekten meçhul, sağ kurtulacağına dair ümidim zaten 3. günden itibaren kalmamıştı ancak bedeninin bulunması da ailesi için çok önemli..

Deniz kendine ait olmayanı içinde tutmaz biryerlerden çıkar diye düşünüyorsun ama 3 hafta be... Çok kuvvetli bir ihtimal olarak, dalış yerine yakın biryerlerde taş altında sıkıştı kaldı ama bir türlü sakinlemeyen hava yüzünden çok detaylı arama yapılamıyor, görülemiyor...

Gerçi boş alanda zıpkınının atılmış olarak bulunması bu ihtimali zayıflatıyor ama üzerinde kamuflaj varken dipte nasıl kalırsın abicim? İlhan gibi tecrübeli bir dalgıç, başına birşey geleceğini anladığı anda kemerini çözer zaten...

Senkop desen, bir şekilde bulunurdu, bilmemkaç tane scubacı arama yaptı..

Cidden çok merak ediyorum ne olduğunu..
    O mera bildiğiniz gibi dev kayalıkların, mağaraların ve büyük balık yuvalarının olduğu geniş bir bölge. Benim tahminimce sular soğuk olduğu için 5mm elbise ile yaklaşık 12kg ağırlıkla daldı. Belindeki kemeri atamadıysa 12 kg ağırlık 5metreden sonra elbisenin kaldırma gücünü de elimine ediyor. Yani adamı derine basıyor.

Zira o gün İlhanı arama çalışmalarında çok iri balıklara denk gelmişler. Tahminim o iri balıklardan birinin peşine giderken ki bilirsiniz sinarit ve özellikle de orfoz dalgıçla resmen oyun oynar ve adamı derinlere çeker, bu da çok iri bir sinarit veya orfozun peşinde derinliğin ve zamanın farkına varmadı ve senkop oldu ve tahminimce 40 metre gibi bir derinlikte dipte bir mağaranın veya yuvanın biryerine takıldı kaldı ve belindeki ağırlıklarla o akıntıda sürüklenip gitti.

Kaldı ki o gün dediğim gibi ben de oradaydım tekneyle ve deniz çok kabarık ve aşırı akıntılıydı.

Aklıma başka bir senaryo gelmiyor malesef. Çok acı bir durum.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    İlhan gibi usta bir dalıcı Küçük kemikli'de beline 12 kg takıp da 20 metrelerde avlanmaz, karakıyı yapmıyor ki bu adam..
    Derin dalış için max. 6-7 Kg takmıştır ki dediğin gibi bu ağırlık da derinde dipte tutmaya yeter..
    Zıpkının boşalmış olmasının da verdiği fikir doğrultusunda, büyük balık peşinde derinde başa gelen bir senkop ve akabinde çok kuvvetli akıntı neticesinde derinlere sürüklenme en mantıklı senaryo, doğru söylüyorsun...

Hangi balık hayatımızdan daha değerli olabilir ki.. yazık...
    Çok dikkatli olmak lazım, deniz şakaya gelmez.. 2 metrede dahi senkop riski var, anlık birşey çünkü...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bebekligimden beri güselceliym bende
    çok lüfer almışımdır kumburgaz 3 burundan

canlı zarganaya cevab cok fazladır ben yaprak yemle denemedim hiç

kendi oltamı ve takımımı kendim yaparım bu konuda biraz usta sayılırım

levrek içn ise sana önerbilicegim bi su üstü oltası var aynı lüfer oltası gibi yapabilirsin

40 beden bir fırdöndü 10 kulaç 30 beden sonra sadece yapay yem 8 mm mavi sırt rapala yem
    veyahut bulabilceginizi zannetmiyorum gene 8mm mavi sırt esnek kauçuk yem raglusa ydı heralde markası su an aklımda degil evde bakar yazarım

hızınız zargana hızı olursa kumburgaz kıyılarda yagmur sonrası hemen gezerseniz cok balık alırsınız

teknemızı cektık aynen dedıgın gıbıyapıyourm zaten ısı bılen arkadaslarımda var yaz kıs denızdeler zaten senı goruyordum seyranda genelde ama tanımıyordum
    ama bır daha gordugum zaman slm verımm hatta ayarı verıır lufere bıle cıkarız artık seneye dıyelım

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    teknemızı cektık aynen dedıgın gıbıyapıyourm zaten ısı bılen arkadaslarımda var yaz kıs denızdeler zaten senı goruyordum seyranda genelde ama tanımıyordum
    ama bır daha gordugum zaman slm verımm hatta ayarı verıır lufere bıle cıkarız artık seneye dıyelım
    ah be abi yazlıgı satmak zorunda kaldım 27 yıldır yaşadıgım yerden ayrıldım anlıyacagın ama sürekli gelip gidiyorum

inşallah gelcek yıl ölmezde sag kalırsan güsel bir sabah suyu yaparız erkende önce zargana sonra levrek sonra lüfere canlı yem

agustos ortası başlar zaten balık
    Call for prayer
    Instagram hesabımız

Eriador - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    26 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    model olarak bilmiyorumda cressi sub dan çok kez zıpkın aldım her zaman parasının karşılığını verdi onu tavsiye ederim
    ...::: Çirkin kadın yoktur , az Votka vardır derler... Geçiniz ! Çirkin kadın vardır, midesiz erkekte çoktur. Votkaya *** atip durmayalim onunda bir suçu yoktur :::...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ah be abi yazlıgı satmak zorunda kaldım 27 yıldır yaşadıgım yerden ayrıldım anlıyacagın ama sürekli gelip gidiyorum

inşallah gelcek yıl ölmezde sag kalırsan güsel bir sabah suyu yaparız erkende önce zargana sonra levrek sonra lüfere canlı yem

agustos ortası başlar zaten balık
    yazlıktan bol ne var kıı kafan rahat olsun o konuda yeterkı bızım dede gelmesın bır hafta sonuu bı apacı organızyasyonu yaparız

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    yazlıktan bol ne var kıı kafan rahat olsun o konuda yeterkı bızım dede gelmesın bır hafta sonuu bı apacı organızyasyonu yaparız
    hahahhaahaaa eywallah anlaşılan senin dede de bizim ki gibi kuma havlu serip yatmayı sevenlerden
    Call for prayer
    Instagram hesabımız

Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    kum olsa yıne ıyı yalı aldı kendıne takılıyor orda kendı ozel plajı var celalıyede

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)