ben senmiyim laf atıyım laf sokmaya çalışayım.
Printable View
bekleme yok çünkü
10 senedir 306 gti biniyorum ilk 106 gti aldim sonra 306 gti ye bindikden sonra onunl aramda duygusal bi bag olustu 33 yasındayim hala 306 gti arabam var. E46ci arabam var 306 gti daha zevkli.benim icin guvenli kaliteli gosterisli 250 lira yakiyo 600 700 yakan 306 larda varmis 250 300 yakiyo benimki sanirim bakimli olmasindna kaynaklaniyodur.sorunlu 306gti bakimsiz alinip satilan bakimlarini yaptiracak parasi olmayipda deli gibide gazlamayi elden bırakmayan kisilerin elinde malesef bicok guzelim 306 veya 106 lar sorunluya cikti adı.sifiri ciksin hic param olmasin kredi ceker yine alirim.
ili olmuş bence de yeni yaptıkları araçların tasarımı çok gay :D
Saçmalamışlardı, GTi adını yok ettiler kendiniside ettiler zaten isabet olmuş tasarımları berbat aşşağılık fransızlar :D
Böyle bişey mümkün değil tabi ki.
güvenlik olarak bazı seviyeleri yakalamanız mecburi, euro 6 normlarına son teknoloji araçlar bile çok zor uyum sağlayacak diye düşünürken 15 20 yıllık vti gti ın hiç şansı yok. geri dönüşümlü olma durumu var, yaya güvenliği var vs arabalar nerdeyse baştan tasarlanmalı o zaman da 900 kg ve ateşli bir motor çıkması çok pahalıya mal olur.
Ancak olasılık hesabı yaparsak yürürken ayağını burkup ölmek milyarda 1 ken 40 la duvara vurup iç kanamadan ölmek binde 1 diebiliriz. aradaki farkıda sölememe gerek yok heralde.
Neyin hesabı zaten ölcez kader bu donanım engellemez :D
Peki ben artık bişey demiyorum.Ben geçen sene 2009 model connect'in en fullü ile arka sağ tekerimin tam üstünden Maraton marka otobüsün vurması üzerine 90 km ile direk şehir içi minibüsünün ortasına kadar girdim.Ortası derken bildiğimiz ortası yani minibüs yüzümün önündeydi o şekilde kaldım.Araçta sadece sol arka dodik ve teker sağlam kaldı diğer hiçbir yeri sağlam değildi.Sadece burnum kanadı oda yüzümü ön cama vurduğum için oldu.Emliyet kemerimde bağlı değildi.
Bu arada geçen belki haberlerde duymuşsunuzdur Hereke tüneli geçtikten sonra Körfez tarafında bir kaza oldu 110 km ile giden bi araç öndekine arkadan vurdu ve savruldu araçta arka koltuktaki bebek camdan dışarı fırladı en sağ şerit bariyerlerini aşıp düştü.Çocuğun tırnağı bile kırılmadı.Hayret çocuk Superman miş meğersem...Babası tohumları sağlam atmış
Fizik kurallarından benimde haberim var ama olasılıklar hiçbir zaman göz ardı edilemez!...Milyarda bi yada 1239842384'te birde olsa bu böyle
Bayılıyorum bu foruma. İnsanlar konuları kuyruk acılarından tut kendi yada arkadaşlarının başından geçen emsal olmayacak konulara kadar farklı yerlere çekiyor. Yok iyi olmuş bilmem ne. Bazılarıda sanırım alkol alıp klavye başına geçiyor.
Hothatch nedir bilir mu bazıları emin değilim. İngiltere, Hollanda gibi ülkelerde çok büyük bir pazar payına sahip ufak yani A yada B segmentindeki araçlara güçlü motorlar koyarak yol tutuşu, sürüş dinamikleri, sportif görünümleri ile ön plana çıkan. Vede GERİ PLANDA olmak zorunda kalan KONFOR, EMİSYON, YAKIT TÜKETİMİ, vede kısmi GÜVENLİK özelliklerine rağmen yüksek satış rakamlarına sahip araçlar bu araçlar. GTI, GT, RS, RC ıvır vızır hepsi böyle. Kıç kadar arabaya öküz kadar motor koymak başka 1500 ton aracın hızlı gitmesi başka. Kimileride bu büyük araçlardan keyif alamıyor. Konfor isteyen başka araç alsın. Donanım felan derdi olanlarda aynı şekilde. Bu segment her zaman aranan sevilen bir segment olucak. Gerçi teknoloji gelişti. Farklı malzemeler ile kiloyu düşük tuturak boyutları büyütmeden hızlı ve güvenli araçlar üretilebilinir ama fiyat faktörü o zaman dez avantaj olucak.
Sabit olsun hareket eden olsun park halinde olsun bir araca vurmak başka bişi. Gidip bir duvara, körpü ayağına yada ağaca vurmak farklı bişi. Vurduğun şeyde sacdan ve metaldan. Onların ezilip büzülüp parçalanması ile üzerinde var olan kinetik enerji absorbe edilerek dağılır ve araç 0 km hıza ulaşıp durduğunda senin vücuduna maruz kalıcak enerji miktarı düşer. Ama gidip en sağlam denilen Amerikanlar ile bir ağaca yada sağlam bir duvara vurursan araca hiçbirşey olmaz ama tüm enerjiyi vücudun emiceğinden iç organların bile parçalanabilir ve çok ama çok büyük bir ihtimalle iç kanamadan vs.vs ölürsün.
Hey gidi güzel Forumum Tech ...