Ramleri sadece siyah slotlara yada sadece kırmızı slotlara takarak dene yan yana 3 slota takma yani ...
Printable View
Ramleri sadece siyah slotlara yada sadece kırmızı slotlara takarak dene yan yana 3 slota takma yani ...
o ramler ozel seri voltaj ayari istiyo ben hala o gorusteyim :D
Şimdi son durum şu şekilde.
Öncelikle hepsini kırmızı slotlara takıyorum..Her remi teker teker her slotta denedim,her birini tek iken görüyor PC. Ramler 1.65 Volt , yani low voltage türünden..
Hepsini takınca 4GB görüyor yine.. En azından her ramin çalıştıgına eminim :D
2 Ram bıraktım 4GB .. 3 Ram yine 4GB.. Tek o ram 2 GB..çözemedim.
Anakartın spec :
Socket Türü: Socket 1366
Vga Türü: PCIExp
Ram Türü: DDR3
Çipset: Intel X58
PCI Slot Sayısı: 2
Maximum Bellek: 24 GB, DDR3: 2000(O.C.)*/1866(O.C.)*/1800(O.C.)*/1600(O.C.)/1333 Mhz
Bellek Yuvası Sayısı: 6, Dual/3 channel memory architecture
FSB: 4.8GT/s / 6.4GT/s
DMA modu: 133
USB Port Sayısı: 12 USB 2.0 port
Onoard Raid: SATA RAID 0/1/5/10/JBOD
Onboard Ses: Realtek ALC889A 8-kanal ses kodlayıcı
Onboard LAN: 1 x Realtek 8111D (10/100/1000 Mbit)
Onboard SATA: 7x SATA 3Gb/s + 1x eSATA
IEEE 1394: 2 x IEEE 1394a
Garanti Süresi: 24 Ay
Acaba 4GB max mı dicem de yok öle bişi galiba :D
anakartının desteklediği listedemi ramler ?
birde bios update yaptınmı en güncel bios mu var üzerinde ?
en güncel versyonu P6T SE 0603 BIOS yazılımı ...
http://www.asus.com/product.aspx?P_I...Q9E&templete=2
Bu adreste anakartın için bios update tool ve güncel bios yazılımlarını bulabilirsin ...
Download bölümünde :D
acı yok rocky başarabilirsin :D
OC için sistemini testten geçirerek en sağlıklı OC'u gerçekleştiren yazlımlar var.. Hatta bu anakart cdsindende orjinal bir şekilde Asus markasından çıkması gerekli diye hatırlıyorum (Tabi anakartının modeli için geçerlimi bilmiyorum. Ancak diğer mevcut olan modellerdeki programı kullanabilirsinde)
Nitekim bu sorununu çözebileceği kanısındayım.. Ancak tabi buradan yardım riskli.. Birebir görecek birine götürüp gerekli işlemi yapabilirsin..
Belki zamanın yoktur diye fikir olması açısından söyledim.. ;)
Ula ne sacma bişi yahu.. Hep bir Ram eksik... 3 slot dolu iken Usuable memory size : 4088MB. 2 slot dolu iken : 2048MB . Tek slot dolu iken yine 2048MB ama bu sefer 1066MHz diyor , 2 slot ile 1866 mhz. :F
3. ram i çalıştıramıyor :D
basitçe ayar lazım okadar çalışır korkulacak bi durum değil :D
Bir de şöyle bir sorun çıktı offf...Windowsda yaklaşık 3-5 dakika bekledikten sonra restart atıyor otomatik...Bluescreen cıkıyor , dump of physical memory gibi birşey söyleyip reset atıyor...Açıldıgında tekrar şunları söylüyor:
Windows beklenmeyen bir kapatmadan kurtarıldı.
Sorunlu Olay Adı: BlueScreen
Buğra abi'ye yardımlarından dolayı çok çok teşekkür ederim,süper bir PC oldu,LCD de almış oldum sayesinde görüntü on numara :)