Dou Nickli Üyeden Alıntı
Yüklü değilse (sadece yazılım da kurtarmıyor 163 hp lik motoru) 200 kompresör'ün 320 gibi gidebilme ihtimali sıfır.
Yine aynı motor olan fakat düşük hacimli 240'lardan söz ediyor olsak son derece haklısınız, gerçekten hem gitmiyor, hem gitmediği için yakıyor, hemde boş yere 2600cc vergisi ödüyorsunuz, üstelik aynı gücü sunabilen 200 kompressörler varken.
Evet mercedes'in en çok tutulan modeli 200 kompressörlerdir çünkü çoğu insan sıfır bir araca %87 değerinde ötv ödemeyi ve üstüne üstlük 5.000 tl den fazla vergi ödemeyi göze alamıyor (haklı olarak). Hacimden vergi alınmayan ülkelerde hususi araçta 200 kompressör asla tutulmamaktadır. Bugün bu durum hala devam etmektedir, ben etrafta çok az C350-E350-320 CDI vs.. görüyorum, 200k ların yanında. Sanırım kimse mazoşist değil daha yüksek hacimli bir seçenek varken, yok yere ufağını alsın :)
İkinci elde 200 kompressörler saçma sapan pahalı her modelin, ama 320'ler hacim dezavantajından ötürü 8-10 bin tl kadar daha uygun. Bilmiyorum aradaki vergi farkı, bu 8-10 bin tl yi kaç sene de amorti eder? Satıcı için çok dezavantajlı (ki satmaya çalışan biri olarak bunu söylüyorum), ama alıcı için çok mantıklı araçlardır.
Donanım konusuna gelirsek, genellikle Türkiye paketinde 2 çeşit vardır. Bir de spor paket vardır.
Birincisi E1 paket, Sürücü elektrikli-hafızalı koltuk, çok fonksiyonlu otomatik klima, elektrikli arka perde, elektrikli katlanır yan aynalar, cruise control mevcut. Geri kalanlar standard donanım. Daha temel donanımlar mevcut, Yol bilgisayarı, 6 airbag vs.. standard donanımı hiç saymıyorum zaten.
E2 paketinde deri döşeme, sürücü-yolcu fark etmeksizin elektrikli ve hafızalı koltuklar, elektrikli ve hafızalı direksiyon ayarı, araç telefonu, cd changer, bose ses sistemi, parktronic ön-arka, yağmur sensörü, ve bazı modellerde de ekstra perde hava yastığı-arka hava yastıkları mevcuttur. Bir kaç zımbırtı unutmuş olabilirim ekstra donanım olarak bunda
Yani bu donanımları alabilmek için ille de Avantgarde almaya gerek yoktur. İstenildikten sonra Avantgarde'den çok daha donanımlı E2 paketli Elegance de alabilmek mümkündür.
Koltuk ısıtma-soğutma, sunroof, navigasyon/tv, xenon far + far yıkama gibi opsiyonlar tek tek seçilmektedir. Tabi E2 paketindeki donanımlarda tek tek seçilinebiliniyordu.
Bir de E3 paketi var, o da spor paket.
Kısaca aracın Avantgarde-Elegance-Classic olup olmaması fonksiyon-donanımı belirlemiyor, sadece görünüm farklılığı (tamponlar jantlar vs.), iç mekan görünümünü (ahşap renkleri-döşeme renkleri, konsol renkleri) ve bir kaç dış detayı fark ettiriyor (süspansiyon - araç renk seçenekleri vs.). Ama bu 3'lünün esas donanımlarla (xenon sensör mensör zımbırtılarıyla) bir alakası yok.