1 gün herkes 1 0 6 cı olacak!!ne yakarsa yaksın..
Printable View
1 gün herkes 1 0 6 cı olacak!!ne yakarsa yaksın..
öyle değil
bir gün herkes iflas edicek 106 yüzünden
stock bindinmi sorun olmaz kurcalamaya başla o zaman görürsün 106 nasıl adamın ocağına incir ağacı dikiyor :)
http://img4.imageshack.us/img4/9527/big13651199jzi.jpg
Suanda arkadasıma ait 2. sahibi oldugumuz 106 gti in ilk sahibinden aldıgımız faturası arac 98 yılının 7. ayında alınmış 3800 tl ye..(anahtar teslim fiyatı) ;)
ben hep 20-30-40-50-Full benzin aldigimda dikkatli kullanarak ne kadar yaktigina baktim .. ayni sekilde keyfi gaz , normal modda kullanarak nasil yaktigina baktim .. Merak ediyordum hep .. Mubarek sefa senin araca atikeri ne zaman taktin oglum .. degerlere bak :D kiskanmak degilde 2 sene once mi yakiyordun bunlari ahahh .. Ki sanzimandan bahsediyoruz lale .. Ben diyorum cami bogazi , sen diyosun yandi ..tumun agzi :D:D:D
hiç bişeyinle oynamasan bile kıçı başı oynuyor 106 nın helde bide kurcaladın mı adamın ocağına incir ağacı dikiyor ben bunu diyorum bi süre sonra tekerinin diyosun 106 sevgisinin diyosun ben diyorum şahsen:)
vlla alakası yok nie elletmiceksinki ? angel takıyosan kaliteli takacaksın stop takıyosan kalıtelı takacaksın...ellenmemesi gereken şeyler bnm için ön arma iptalidir bagaj kapagı arma ıptalıdır gogusu delıp garıp garıp ıbreler takmaktır bunlardır ellenmemesı gereken şeyler...yoksa bi chıp yap ince bi conta tak guzel bi filtre vs bunlar arabayı harika yapan şeyler...
edit: yakıt olarak ta şu anki benzin fiyatıyla tahmınımce 270bın falan yakar hiç bi zmnda 20 lıradan fazla benzın almadım agırlık yapmasın dıye de pompayı bozduk agırlık yuzunden..roll gecelerinde de maxımum 350 lıra yakıyo gıbı hesapladım tabi tam gaz diyebilirz ama rolluyosun sonra cekıyosun yavaş yavaş gıdıyosun falan filan hepsı karışık
logo iptaline bende uyuz oluyorum ama aldıgımdan beri öyle logosuz az daha gec alsaydım adam bagaj armasınıda iptal edecekti :):).. valla fardada stoptada fazla bi secenek alternatif yok bizim için kalite diye bişey yani yaa sonar yada junyan alacaksın,benım demek istediğim malın kalitesi değil önemli olan 106nın sagıyla soluyla fazla oynamamak oynayan arkadaşlarımı cok gördüm cok ugrastılar..adam yok direk fan yaptırdı fan sürekli calısıyor neymiş motor sürekli soguk kalsın şimdide eski haline geri ceviremiyorlar zamanlaması promlem yaratıyor,sürekli calıştıgı içinde sigorta eritiyor vs vs.. yani bunlar zamanında basımıza geldi gördüm ve o nedenlede ugrasmamak en iyisi..hee cok iddan yoksa eksoz+filtre chip yapıp bineceksin..conta monta faydasız geliyor bana..gecen ay cok yakın arkadasımın saxosuna ince conta + kapak taslama yaptırdık araba yarım boy + ya gecmedi..
sıkıştırma 10.5 dan 12 lere dogru gelince avans vurmus olabılır.....bi safc alın takın bilen biri ayar yapsın bak bakalım neler oluyo...ayrıca moretta fk markalar da var 106nın 106 oldugu zmnda morettalar cıktıgında zengın 106cıyla fakır 106cı yarışı gibi bişi vardı ***** hala farın fıyatı 600 700 lerde..junyanı alıp mercegını deiştirceksin ondan sonra deyme keyfine...stop zaten ledliler guzel siyah in pro da guzel aslında deişik deişik takılabılır bn öyle yapıyodum şahsen..tamponu kestırmede guzel bı eksoz takılabilir...ama dedııgm gibi kesınlıkle sonradan deri yok sunroof açtım da yok ön tamponu deiştirdim de böyle şeyler 106 yı bozan şeyler..
edit: ayrıca o fan olayınıda yapan arkadaşın arabası klımasız versıonudur buyuk olaslıkla...cunku bi insan niye fan takar arabası hararet yapıyodur o yuzden fan ı ele aldırmak 20 ytl yken radyatoru ve komple takımını deiştirmek daha pahalıya mâl olacaktı...klimasız sa eger yanına bi fan daha takmak varken nıye ele aldırma geregı duyuluyo cunku paradan kacmak bşka bişey deil :)
yakıt konusunda rolle cıkmadan 50 lira alıyorum ortalama 100 km roll yolu oluyor otobanda tabi bu 100 km nin hepsi tapa gaz değil trafik duruyor yavaş gidiyoruz trafik acılana kadar zaten bayagı bi yol gitmiş oluyoruz.yani toplamda 50 km si tapa gaz olsa..100 km de 50 liraya yakın yakıyorum..chipten sonra 50 lira..chipten önce 40 lira yetiyordu ;)
:icon_tup::icon_tup::icon_tup::icon_tup::icon_tup:
ben bunu anlatamıyorum millete işte..arakadaşlar sanroofsuz 106 alıyor mesela olm neden sanroofsuz aldın diyorum yaa ne olcak kanka 500e actırırız diyorlar,yaa olum o kadar para verdin neden derilisini almadın diyorum yaa kanka ne olcak 750 ye deri yapıyorlar,bende diyorumki olm orjınal derileri 4 kafalık ve o kafalıkların yatık haldeki şekli bitiriyor benii..anlatamıyorsun sonradan çakma 106cılara..Ayrıva contayıca ii bi 106cıya taktırdık ilk deil adam için ama olmadı.kopm ölctük 12..benım araba strandart conta var ona ragmen 12,5 basıyor her piston
o zmn snde de kapak taşlama var cunku 106 gti fabrıka cıkısı sıkıştırma oranı 10.5 dur bunu geçemez hadi 10.7 olsun bunun ustune 11.2 11.5 bunların hepsı kapak taşlı arabalardır..illaki bugune kadar 1 kere hararet yapmıştır veya subap deişmiştir bişeler olmştr o zmnda kapakcı guzel bı pulanya atmıştır 1 1.5 mm alsa ztn sıkıştırman gayet guzel bi sekılde artar su an soyledıgın degerlere gelebılır..
işte o biras once bahsettıgın sanrufçu arkdaşlar falan bnce şahini sattı 106 aldı...o yuzden o kadar insan 106 ya çakal arabası gozuyle bakıyo :)
:D:D:D
sana şöyle söyliyim ben arabamın 3. sahibiyim benden önceki sahiplerini eveliyatını biliyorum hararet felan görmedi daha önce..sadece ben gecen ay subap lastiklerini değiştim o arada contayıda değiştik yine orjınal conta kullandım ve 12,5 bar bastı contayı değişmeden öncede yani orjınal contasıyla ölçmüştük o zamanda 12,0 bar bastı..
vlla o zmn dicek bişeyim yok ama mutlaka gozden kaçan bişeyler vardır :) fabrika cıkısı bu araba 10.5 sıkıştırma 150 ye denk bişey gelir..