User Tag List

Sayfa 1/11 123 ... SonSon
207 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: Modifiye suçtur!!!

Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Modifiye suçtur!!!

yazı tamamen alıntıdır, son gunlerde pespese acılan sıkayet konularına ıthafen dusunulmesı gereken bır yazıdır...

Modifiye suç değildir yaşam biçimidir diyorlarda, işin aslı modifiye SUÇTUR

Bu kanunda böyledir, arabanıza egzost takmak, cam filmi çektirmek istersiniz ama bu SUÇ, bunun ufff'u puff'u yok

Kanunumuzda arabanın tasviri yapılır, emisyonundan, çıkaracagı sese, ön-arka görüş açıklıgından, farların yan aynaların yerden azami yüksekliğine göre yapılır yol arabaları

Distribüterlerde arabaları ithal ederken bu asaları takip ederek, ülkelere özel seçilde değiştirilmiş araba üretir, mesala japonyada emisyon kuralları daha esnek, motorların hem CR leri hemde benzin sistemleri daha gelişmiş genelde

Bir diğer kıstas ise, evinizin bile tapusu var, ev benim dersiniz, ama istimlak diye birşeyde var

Malın mülkün orjinali devlettir, herşey devletin, mülk yani gayrimenkul tapu ile koruma altında ama onu bile istimlak ile elinden alabilirler zaruri durumda

Arabada buna bile gerek yok, arabalar aslen devletindir, size verilen ruhsatın anlamı aslında arabanın size kullanmanız için verildiğidir

Ruhsata boşuna ruhsat denmiyor başka ne ruhsatı var ? Silah ruhsatı, silahlar kimin ? Silahınızı elinizden kim alır ? Arabanızı bile altınızdan alırlar bunun adıda: sefer görev emri

Arabanızı, eşeğinizi, sizi, silahınızı, bu şekilde geri çağırırlar, kısacası aslında sen bile devletin malısın

Devlet malında tadilat yaptırmaz, yarın gidin valinin arabasını alın 2 kat koyu film çektirin

Araba senin değilki oynuyorsun araba ile, bırak trafik yasaklarını senin olmayan malı değiştiriyorsun

II. bir olayda egzost ses yapar milletin kafasını agrıtır, "ben basmıyorum" basmıcaksan alma zaten, bal gibi basıcaksın seste çıkıcak "ben insan olan yerde basmıyorum", bu da büyük yalan istanbulda insan olmayan yer mi var ?

Cam filmi konusunda, cam filmi çekilince arabaya arkadaki şöför öndeki arabayı göremez, araba duvar gibi olur, diğer taraftanda asayiş adına tehlikeli

"Ben açık çektirdim", Hakim bey biliyorum tecavüz suç ama ben sadece sürttürdüm, var mı böyle birşey?

Son bahane "Sen bunu ithal ettiriyorsun, vergisini alıyorsun, bende takarım", OFF-ROAD USE ONLY, yani yol dışı kullanımlıktır ibaresi var aldıgınız çoğu üründe, buda şu demek bu ürünü yolda kullanamazsınız, devlet bunu size pist arabanıza takın diye veriyor günlük aracınıza değil

3-5 senedirde "Modifiye Yasallaşsın" diyorlar, da modifiye zaten yasal, durumuda: YASAK bu kadar bunun sağı solu yok beyler yasak bu

Şimdi bugun modifiye camiası kadar erkek bulsam, toplasam, bize tecavüzcüyüz lan, bu yasallaşsın, yapmadan duramıyoruz diyen kalabalık toplim ben size

Olur mu böyle ? Olmaz, yasak mı ? YASAK, yapıcak bişi yok

Ayrıca boşunada yasak değil, ha nedir yasal modifiye ürünü kullan, nedir ? T1r Dolphin tip 95db egzost TR ye maliyeti 2.000 dolar sessiz, kime söylediysem "Neden alim ben be" diyor, en çok güç veren egzostlardan biride budur bu arada

Siz dua edin, yollarda istediğiniz lastik ile dolaşıyorsunuz, millet drag radial, r-compound ile yola çıkıyor birşey olmuyor, bunun farkına varsalar var ya bildiğin lastik yola tecavüz ediyor

Kısacası, bende yaptım yapıcam, işin içinde en hardcore batanlardan biriyim 135dB egzost ile gezdim, şimdi tekrar s2000 alsam düz boru çekerim, susturucusuz gezerim, ama polis çevirdiğinde bağlasa bile kardır

Normalde ABD'de çoğu eyalette "3 strike" yasası vardır, avrupada ise gelişmiş sicil takibi vardır, burada arabanı bağlasınlar sen çözdür arabanı bağlasınlar sen çözdür birşey diyen yok

Bunu ABD de Avrupada, tekrar tekrar, yap ehlietini alırlar, tekil olarak oradada büyük suç değil ama hafif suçun tekrarında adamı yatırırlar bile, alın paris hilton o bile yattı neden yattı, alkollü araba kullanmanın tekrarından

Birde bu işin anavatanı, Japonya, böyle bizim karting buluşmasına, rollinglere gelirler, tabiri caiz basarlar, arabaları tıra yükler götürürler, egozstuna el koyarlar, sen orjinal egzostun ile gidersin, arabana takarsın, modifiye egzost orada kalır, sen evine dönersin

Japonyada modifiye resmen serviste yapılır, Sard, Feel, Mugen, Rally-Art gibi firmalar boşuna yok, bunları tak, modifiyenin yasallaşmışı bu işte, sessiz mugen egzost, deli pahalı parçalar, verimlilik düşük, cat iptali yok, yasallaşırsada yapacagınız olay bu, verirsin mutluhana 30.000 ytl sana egzostlu filtreli catalizörlü araba verirler

Ama japonyadada var, otobanları var wangan turuna çıkıyorlar 5-6dk araba 300+km yapıyor, hem aletler deli hem olay tehlikeli, ama yakalandınmı sonu GG emin olun bizdeki gibi bağlamazlar arabaları

Son olarak "Test Pipe" ne demek ? "Test Borusu" demetir, yani catalizör iptali her yerde yasak bütün dünya buna "Test Pipe" der, neden ? Test ederken takasın diye yapılmış birşeyde ondan, off-road use only bile değil, bugun millet f1 de hybrid araba ile çıkıyor emisyonları düzenleniyor sen yolda katlet doğayı

O yüzden modifiye için CENNET gibi ülkeniz var, hiç homurdanmayın, araba bağlatmak angarya iş ama başınıza gelebiliceklerin en ufağı

3. şahış gibi yazdım ama kendimede yazdım, sadece okurken etkilenin diye, yoksa bende sütten çıkmış ak kaşık değilim, bu yolun yolcusuyum :d

s2000turkiye.com forumundan "drahte1905" nickli üyenin yazısıdır...istenirse kaldırabilirim...

OmerRS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    16 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Katılıyorum. Bu işin denetimi yok çünkü. Biri modifiye diye arabasını daha güvenli daha temiz daha güzel yaparbilirken diğeri modifiye diye trafikte tehlike yaratablecek işlemler yapabilir. Yurtdışında bu işler çok sıkı kontrol ediliyor herhangi bir risk oluşturabilecek şeylere kesinlikle izin yok.
    Azim Oto Özel Ford Servisi
    http://www.azimfordservisi.com/

Eray Yümsel - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    yazmış be konu sabitlensin bidahada şikayet konusu acılmasın
    Viraja Gİrdiğinde Korkmuyorsan, Yavaşsın Demektir. ///M
    Dr. Ecu

Orhan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    kesinlikle haklı
    Biz daha iyisini alana kadar en iyisi bu

TolgaEsentepe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    doğru söylemiş

TechTurkey M_PROJECT - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

yukardaki yaziyi okumaya usenenler icin ozeti
    Straights are for fast cars, but turns are for fast drivers!

yiit - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    o zaman hepimiz suç işliyoruz geçmiş olsun

Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı M_PROJECT Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

yukardaki yaziyi okumaya usenenler icin ozeti
    ben aslında asagılara soyle bır mesaj beklıyorum..."ne modıfıye suc mu nıyeymıs?bırı acıklasın beyler".....

Low-Rider - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    50 Post(s)
    Tagged
    3 Thread(s)
    Güzel yazmış ve doğru.

Sıkıldım hergün yeni bir ceza konusu açılmasından.

TechTurkey M_PROJECT - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    vala kimilerinin duymak istemedigi gercek , yok appden yok filmden yok egzozdan , sona polislere saymadik laf kalmio , kimiside Allaha havala edio , neyi ediosun ki okusun herkes sonada hayiflanmasin basina gelince .
    Straights are for fast cars, but turns are for fast drivers!

ST - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    doğru hemde çok doğru.. (:
    Serdar TURGUT

Selman - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Çok doğru yazmış gerçekler bunlar.
    SongürGarage

USPeformance
    by UtkuSelamoğlu

gry86 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    tamamen doğrudur ülkemizde malesef güvenlik çevre kirliliği gürültü kirliliği vb gibi değerler asla düşünülmüyor istenilen şey direk saçmada olsa sağlıksızda olsa araca uygulanıyor gerisi ise sadece polisten korkmak bağlanırmıyım acaba diye başka hiçbir sorun yokmuş gibi..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yazı güzel ve doğru ve hiçbir zaman suç değildir demedim ama kendi adıma konuşayım dert yanmamız gördüğümüz çifte standarttandır. A kişisinin arabası cam filminden baglanıyorsa B kişinin de bağlanacak C kişinin de... Ayrım yapılmayacak. He bu seferde araba baglanmaz ama yok işte A kişisine yarımcı olunuyor da B kişisine olunmuyor diye uzaaaar gider... Sonu yok yani , bir yerlerde her zaman eşitsizlik olacaktır , kimse önüne geçemez.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    drahte1905 e koruma telep etsek mı ? gerceklerı tokat gıbı adamın yuzune vurmus

Vtec_2 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Güzel yazmıs ama suc olan bısı neden satılıyor o zaman...

Ferhat_V - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Murat çok doğru yazmışş çokkk

Orhan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı Vtec_2 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Güzel yazmıs ama suc olan bısı neden satılıyor o zaman...
    açıklamış off road kullanım için pist içn demiş yazının tamamını oku
    Biz daha iyisini alana kadar en iyisi bu

cem06 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    off-road kullanım denmıste daha gecen hafta antareste ralli araclarını bagladılar odamı suc!

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)