06 mayıs sonrası vsa'lı
vsa gereksiz buton her zaman diyorum
Printable View
06 mayıs sonrası vsa'lı
vsa gereksiz buton her zaman diyorum
Ben de s2000 almak için araştırdığım dönemlerde kullanan arkadaşlar yağmurlarda yokuşlardan çıkarken vsa sızların sorun olacağını söylemişlerdi birebir vsa sız denemdim ama bende en azından vsa lı alıp bir düğmeyle kapatın derim.en azından yağmurlu havalarda dikkatsizliğe yer vermemiş olursunuz.
lutfen bu kadar abartmayin vsasiz olayini, yokus cikamaz falan... lastikler kotuyse vsalida cikartamaz! zaten gazi ayarlayamayip yokus cikartamicak kadar tecrubesizseniz s2000 almayin, yokus cikamamaktan cok daha buyuk tehlikeler sizi bekliyor demektir!
vsasiz s2000 sadece dalginliga gelmez, hata affetmez!
ya işte agzı olan konusuyor böyle bişey hacı önden çekerde olsan araba gaza basınca normal olarak yokusta patınaj ceker :)) insan gibi basarsan bişey olmaz
Bi araba 5 sene boyunca vsa'lı üretilmemişse,vsa'ya gerek yoktur bence.Ayrıca herkes bilir vsa,esp gibi sistemler sportif kullanımda herkes tarafından kapatılır..En basitinden mniyle bile esp açıksa 100 beygirden farklı hissetmiyorum,s2000 vsa ile çok basitlecektir..He derseniz gece gündüz yaz kış biniyorum güveliğe önem veririm vsa olsun tabi..Amaçta o.
bırakın vsa yı . s2000 e bınen adamın ne ısı olur vsa ıle ? zaten vsa kullanacaksan hıc alma s2000 ı arabayada yazık olmasın altınızda ..
Vsa olayı abartılıyor bence s2000 kullanan adamın ne işi var vsa ile asr ile ebv ile :) yok rampa çıkarken zorlanırmış vay bee görende 500HP lik bir makinadan bahsediyorlar sanacak..önden çeker 350HP lik civic bile bebek rampasını rahat çıkıyorda S2000 mi çıkmayacak.Andersondan masallar.Kendine güvenmeyen almasın binmesinde bence arablarında reklamını kötü yapıyorlar sonra S2000 binen adam işi bilen adamdır Her koşulda o arabayı kontrol etme kabiliyetinde bir adamdır öyle olmak zorunda dır yoksa Ortaköydeki Ferrari gibi çıkarsın kaldırıma reklam olursun :)
bi S2000 im olsun da veseası meseası önemli diil :D :D
VSA sız bir dünya istiyoruz :)
araba dediğin rahatsız olcak beklenmedik tepkiler vercek,sürekli şöförü kontra yaptırmaya iticek,tedirgin olacaksın s2000 nin zevkide bence bu..
Stock alınıcaksa eğer coilower şart...
birincisi benimde tavsiyem kesinlikle VSA sız model tercih etmen ve hatta 1 cusco kilit takman işte ozaman tam anlamıyla S2000 kullanmış olursun ve her bindiğinde çok fazla zevk alırsın kilit sayesinde araba saçman sapan hareketler yapmamış olur ikincisi sürekli yağ kontrolü yapman gerekli ücüncüsü 280-480 arası yakıt tüketimi vardır ve bence gayet iyidir.
ben memnunum yakıtından
vsa'lı s2k'da bir düğmeye basarak vsa'yı iptal edersin ya da vsa'sız alır gaza basarken hep dikkat edersin ben vsa iptal ettiğim zaman izmir altınyolda veya karşıyaka sahilde kıçı başı tutmakla uğraşıyordum ama düzgün asfaltta rahat olabilirsin ama izmir gibi asfaltı berbat bi yerde esp'siz güçlü bi araçla başın her zaman derde girer :)
Ve vsa'sız olanla olmayan arasında 10-15 bin lira fark olsa anlıcam ama daha geçen ay 50-55'e 2007 vsa'lı satıldı.
Vsa (esp) istemeyen bi düğmeye basar kapatır ama ona ihtiyacı olacağı çok zaman olucak her zaman direksiyonu 2 elle tutmuyorsun her zaman gaza basarken biraz sonra kaygan zemin olup olmadığını bilmiyorsun ......
ahk vsa kapalı dıyelım yanlıosun 1 de 2 ye aldın asfaltın bır bolumu bozukmusss oraya denk geldi spin attın vsanın ne anlamı kaldı :) bnm anlatmak istedigimde zaten o arabaya sahip olamıosan satın alıp binmesinler tamam guclu araba dıye her asfaltta yagmurda 6500 de kaldırıp debriyaj tokatlayıp yanmı gıtmek gerekıyor :)
hacım paran neye yetıosa s2000nı temızı makbuldur vsa vsasıs teferruat :)
ama denilenlere göre sadece VSA farkı yok, gaz kelebeği de farklı. biri elektronik biri telli.. elektronik olan tercih edilmez..
şimdi olay şöyle ben sadece emin olduğum bölgede vsa kapatıyordum. Yani pistte veya roll yaparken otobanda veya canım sıkıldı düşük hızlarda (50-70'e kadar) kapatıyordum sıkıntım bitti mi kapatıyordum.
Bana burda s2k soran arkadaşlarıma ilk tavsiyem vsa'lı alın oluyor. Bu benim nacizane fikrim sen benden çok çok daha usta iyi araba kullanıyo olabilirsin ama ben her zaman dikkatimi toplayarak araba kullanamıyorum. Ha bu arada 220-240 olayını paşaoğlu serviste zamanında (2000-2005 yılındaki ölçümler) stock olan vsa'sızların dyno'su ile vsa'lıların dynoları mevcut.
s 2000 zevkı bencede vsasız olarak cıkıyor.ama iş butun kullanımlara dondugu zaman arabada vsa şart oluyor.benı her donuste sevke getırebılıcek bı arac ama bu her s 2000 sahibi için böyle olmayabılır.
vsa iyidir s2000 le kaza yapmayan rahat söyler farketmez falan diye ama bir kaldırım görsün ayağı gaza gitmez daha
telli gaz kelebeginin yerini hic bisi tutmaz . benim aracimda elektronik bazi anlarda cidden gaza abandiginda veya ayagini cektiginde 1 saniyelik gecikmeyi hissedebiliyorsunuz . kontrolun sizde olmadigini biliyor zevk alamiyorsunuz . birde okudugum ve arastirdigim kadariyla en makul kasa 04 ve 05 diye biliyorum . yanlissam duzeltin , 04 e kadar arka diff problemi mevcut 05 de ap2 ye gecildi ( ? ) ve 2.200cc oldu ( amerika icin konusuyorum ) . birde orjinal motorun komprasyon testinde cikaracagi degerler nelerdir bilen birisi yazabilir mi ?
s2k eğer ki vsa lı ve vsa sız modeller arasında sadece bu ekipman farkı olsaydı o zaman durum farklı olurdu
vsa istiyorsanız elektronik gaz kelebeği geliyor , istediğinizde vsa yı kapatabiliyorsunuz ama gaz halen elektronik.. mesele burada aslında...
vsa sız versiyon telli gaz kelebeği sayesinde çok daha canlı-tepkili...
sonuçta ister vsa lı ister düz versiyo olsun , s2k her şekilde "tecrübeli sürücü" ister...
vsa ya güvenmek bana da pek iç rahatlatıcı gelmiyor...
işe yaramıyor mu? elbette ki yarıyor...
ama bahsettiğimiz araç arkadan itişli bir roadster...
yani "dikkatsiz olabilirim , dalgın olabilirim , kontrol edemeyebilirim" diyeceksek hiç s2k almamak en mantıklısı bence...
:)
aslında bu durumlar sadece s2k için değil , tüm otomobiller için tehlike yaratmıyor mu zaten?
:)
Muharrem Derdin nedir ?
Uzun yıllar hep modlu arabalar kullandım Integra, Civic Si hatta TR de ilk kısa koyanda benim Si a sonra kılasik geçiş Vti hb sonra bi cabrio sevdası 328 cabrio.
Ama S2000 bi başka hem cabrio hem dünya rekortmeni bir araç 9 yıl boyunca.
Bmw çok kaliteli bir araba gezerken zevk duyduğum bir araba idi cabrio kullananlar bilir karada tekneyle geziyomuş hissi hüthiş.
Cobrio da canın sıkılınca çıkıp hava alırsın kendine gelirsin müthiştir.
Ama S2000 onunla kendinden geçersin.
Anlatmakla olmaz
Yaşamak lazım.
achmed , ben vsalı s2000 ilk olarak izmit körfezde sürmüştüm. Arabanın tepkisi ne olur bilmediğimden pisti komple vsa devredeyken zaman kasarak dönmüştüm. Inan düzlüğe çıkan S virajlara kadar hep arabayı çizgisine itti ama daha da hızlı sürmeye teşvik ederek. Yani gaz kesmedi , kaymaya meyilli yere karşılık ufak frenlerle arabayı gayet pist aracı şeklinde yönetti . Son virajlarda ise artık iyice kesti , birde sadece 1den 2ye atarken kesti. Açıkçası ben çok daha katı , bmw nin dsc si , mercedes in esp si gibi taviz vermeyen bir yoltutuş sistemi bekliyordum ve şaşırdım :)
Hatta bir akşam bizim tarafta bulduğumuz bir yuvarlakta dönüyorduk. Yerler yağmış yağmurdan sonra kuruyan asfalt modeliydi ama düz yolda belli bir kısım ıslaktı . Yuvarlaktan düzlüğe yan şekilde çıkıp devam ettik ama bir anda arkadaş 2yi bitirince 3e atmadı , ve vsa yı açıp tekrar 3te oturdu. Inan yer kuru görünüyordu ama arabanın kafası 3ü bitirirken birden sağa döndü 30-40 derece gibi bir açıyla ve vsa çok net bir şekilde arabayı düzeltti. O kadar ani ve saçma bir anda oldu ki yani arkadaşın içine doğmamış olsa belki ben bu satırları burada yazamaz olurdum ki 140la falan ağaçlara dalacaktık . O yüzden s2000 vsa lı alınması gereken bir araç. Köşe başı yanlarken vsa kapatılır eyvallah ama 2 bittiğinde vsa devreye girmesi gerekir diye düşünüyorum :)
Bu arada vsa lı yok vsa sız sen temiz bir S2000 bulda vsa önemli değil.
3. vitesinin tehlikeli olduğunu duymuştum vsa sız modellerdeydi yanlış hatırlamıyorsam...2 bitimi ile 3 e geçmesiyle ( seri kullanımda ) salabiliyormuş arkasını...genel olarak gerçeken binilesi,güzel ötesi bir araç,hayırlısı olsun...
eğer turbo yapılacaksa vsa yine gereksiz mi? turbo vsa ile turbo vsa'sız arasında fark yok mu? s2k'da vsa'ya gerek yok diyen arkadaşlara söylüyorum :)
service manualde yazana gore 228psi olmali :icon_tup:
edit:
hatta sole yapalim :)
http://img684.imageshack.us/img684/5945/compw.png
amma vır vır etmişsiniz arkadaş vsa lı çocuk arabası bilmemne. yok herkes keichi zaten memlekette. bileğine güvenmeye direksiyona güvenmeyen vır vır vır... s2k nın arkası bmw gibi ılık ılık gelmiyor. turbo araba gibi aniden geliyor. ayrıca burası türkiye, asfaltın ne olduğu belli. adamlar viraj içinde sulama yapıyorlar. benim başka dbw li arabalarım oldu. vsa yı kapattığın vakit bunda telmi var dbw mi anlamak mümkün değil. her arabanın dbw yazılımı şusu busu farklı. bir tutmayın. bu asfalt kalitesinde biraz gazlı gitmek istersen sürekli diken üstünde olacaksın ya da asıl vsa n yoksa daha çok sağdan sağdan gideceksin. vsa sana daha genelen tempolu kullanabilme yani gaza basabilme imkanı veriyor.
ayrıca kürşat abinin dediği gibi hiçte öyle gaz tepkisi pasif kalmıyor, gayette seri.
Neymiş bu vsa yaw biz ölelim o zaman :D Bi hidrolik direksiyon birde iki camım elektirikli %100 kilitle dolanıoz yağmurda güneşte. Mala bağlamadıkca bişe olmuyor