User Tag List

Sayfa 1/2 12 SonSon
30 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: Önce İnsan!

Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Önce İnsan!

Bugün 3 Aralık Dünya Engelliler Günü... Eminimki bizim sitemizde bile bu günden haberi olmayan bir çok insan vardır. Ama bir o kadarda eminimki onlar bu konu hakkinda da cok duyarlılar. Evet biz 3 Aralık'ı kutlamıyoruz.

Onların sorunları bir gün değil hergün hatırlanmalı... Engelsiz yaşam her gün, her dakika herkesin hakkı.

Onları anlamanın en basit örneği; Karanlık bir gecede elektrikler kesildiği zamandır veya acil yetişmeniz gereken bir yere koşmanız gerektiği zaman veya çivi çakmaya çalıştığınız zaman.

Bizim güzel ülkemizde engelliler icin yapılan asansorler calısmazken bizimde hatırlamamamız pekte abes değil aslında...

www.engellerikaldir.com

Sevgiler.
    KA Style

mgnPower - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    hayata engel degil hic birsey... Allah yardimcilari olsun demekden oteye bizlerde onlara biraz olsun destek olabilirsek ne mutlu bize.

SOMEONESPECIAL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Allah her zaman yardımcıları olsun...
    Bizlerde elimizden geldiği kadar desteğimizi esirgememiz lazım ama ama ama
    2 gün önce okuduğum şu haber içimi çok burktu

Bakırköy rehabilitasyon merkezinde engellilere işkence

İstanbul Bakırköy'deki rehabilitasyon merkezinde işkence skandalı ortaya çıktı.

İstanbul Bakırköy'deki rehabilitasyon merkezinde yapılan işkenceyi, bir temizlik işçisi cep telefonuyla çekti. Görüntülerde, bakıcılar engelli hastaları acımasızca dövüyor, sırtlarında sigara söndürüyor. Sabah gazetesinde yer alan habere göre, bakıcıların hastalara yaptığı işkence, bir temizlik görevlisi tarafından cep telefonuyla görüntülendi. Hastaların sırtlarında sigara söndüren ve acımasızca döven vicdansızlar, şoke etti. Başbakanlık müfettişleri, soruşturma başlatırken, 6 görevli hakkında "Eziyet etme" suçundan 32'şer yıl hapis cezası isteniyor.

Ağır hakaretlerle başlıyor

Başbakanlık Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu'na bağlı 80. Yıl Bakırköy Özürlüler Bakım ve Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi "işkence skandalı" ile çalkalanıyor. Skandal, temizlik elemanı İ.E'nin 6 Ocak 2009 tarihinde İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü'ne verdiği şikâyet dilekçesiyle patlak verdi. Son aylarda şiddet olaylarının arttığına dikkat çeken görevli, cep telefonuyla çektiği işkence görüntü ve fotoğrafları da delil olarak sundu. Özel hizmet alma yoluyla Efe Sosyal Hizmetler Limited Şirketi adına rehabilitasyon merkezine gelen bakıcıların vahşeti, ağır hakaretlerle başlıyor, sırtta sigara söndürmeyle bitiyor! Çıplak halde üzerlerine soğuk su püskürtülen engellilerin, "Kurtarın bizi" dercesine bakışı ise yürekleri parçalıyor.

Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu Genel Müdürlüğü, skandal üzerine soruşturma başlattı. Rehabilitasyon merkezinde 12 Ocak 2009-25 Şubat 2009 tarihleri arasında yapılan incelemenin ardından 17 sayfalık rapor hazırlandı. Bu rapor, vahşeti tüm çıplaklığı ile gözler önüne serdi. Kurum müdürü Şevket Kalkan, personel ve taşeron bakıcıların ifadeleri doğrultusunda işkence gördükleri saptanan Ahmet B. (39), Cumali A. (16), Volkan D. (24) ve Yusuf B. (28) adlı hastalar, Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Adlı Tıp, Ahmet B.'nin sırtında 13, Yusuf B.'nin sırtında 10, Volkan D.'nin sırtında 3, Cumali A.'nın sırtı ve vücudunun çeşitli yerlerinde 9 kez sigara söndürüldüğünü tespit etti.

32'şer yıl hapis isteniyor

Başbakanlık müfettişlerinin raporlarını inceleyen Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı, iddianame hazırladı. İddianamede taşeron şirketin bakım elemanları Ramazan B. (28), Temur D. (30), Seyfullah Serkan K. (27), Selim A. (29), Ergun K. (49) ve Gani G.'nin (26) "Çocuğa beden veya ruh bakımından kendisini savunamayacak durumda bulunan kişiye eziyet etmek" suçundan toplam 32'şer yıl hapsi istendi. Mağdurların özürlü olduğu için kendilerini ifade edemediklerine dikkat çekilen iddianamede, şüphelilerin sistematik şekilde mağdurlara insan onuruyla bağdaşmayan ve bedensel veya ruhsal yönden acı çekmesine, aşağılanmasına yol açtıkları belirtildi.

Uyardım dışlandım

İşkence görüntülerini çeken görevli İ.E. ifadesinde, hastalara şiddet uygulandığı için rahatsızlık duyduğunu ve bunun için dışlandığını belirterek, "Personel arasında gruplaşmalar var. Ben 'Çocuklara şiddet uygulamayın' diye uyardığım için dışlandım. Özürlü çocukların burada şiddete maruz kalmasına vicdanım elvermediği için bu şikâyeti yaptım. Ergun Kanal'ın özürlü Cumali'ye tokat attığını ve çimdiklediğini gördüm, Temur'un da Cumali'ye sandalye ile vurduğunu telefonla çektim" dedi.

Sırtımı açıp sigara bastı

Çocukların sırtlarının sigara ile yakıldığına şahit olan Dr. Volkan Kaplan ise ifadesinde, "Nöbetimden sonra eve gittim. Daha sonra acil çağrı üzerine hemen yurda gittim. Müdürle çocukların sırtını kontrol ettik. Yusuf B.'nin sırtındaki yara 1- 2 günlük gibi tazeydi ve bende sigara yanığı izlenimi uyandırdı. Diğer üç çocuğun yaraları daha eskiydi. Aynı gün içinde odama gelen Yusuf B. 'Ben uyumak için odama gittiğimde Temur Demirci benim sırtımı açıp sigara basıp gitti' dedi" diye konuştu.

Oğlumu copla dövmüşler

Mağdur engellilerin yakınları da şikâyetçi olarak davaya katılmak istedi. Oğlu Volkan D.'nin kendini ifade edemeyecek durumda olduğunu söyleyen Hülya D., "Volkan'ı her ziyarete gittiğimde kafasında yaralar bereler görüyordum. Bir ara oğlum, bir hafta süre ile bana gösterilmedi. Gösterildiğinde kulağının zarar gördüğünü öğrendim" şeklinde konuştu. Mağdur engelli Cumali A.'nın annesi Züleyha A. ise, "Oğlum Cumali sanıklar tarafından eziyet edilerek dövülmüştü. Ayrıca copla vurmuşlardı" ifadesini kullandı.

Şimdi insan kendi kendine soruyor; Sarah Ferguson gerçekten haksız mı ?

Eyüp - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hatırlattıgın iyi olmus , onlarınki gercekten cok zor bir durum.

mgnPower - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    kerem bu tur haberler guzel Turkiye'mizin guzelligine golge dusuren hep olacakdir. Dana kacti diye kurban edecegi dananin canli canli dizlerinden kesip koparip saatlerce oyle birakan hayvan bile olmayi beceremeyen ama senin benim gibi konusup nefes alan canlilarla ayni dunyada yasiyoruz. Bu engelli insanlara boylesine hayvani muamele yapan hayvanatlara ise Allah buyuk elbet bi sekilde bi yerlerinden fitil fitil cikacaktir masumun hakki asla havada asili kalmaz. Siddetle kiniyor sinirden kendimi yemege devam ediyorum boyle hayvanatlardan dolayi.

sinan-s - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Allah yardımcıları olsun..
    2003 BMW E46 330 Cİ Topassss
    2006 BMW E46 318 Cİ SİYAH (SOLD)
    ]2001 PEUGEOT 106 GTI SARI SOLD)
    1998 DOĞAN SLX 1.6.İE BORDO (SOLD)
    2008 PORSCHE 911 TURBO S SiYAH (SOLD)

Eriador - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    26 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Allah yardımcıları olsun . Bizimde ailemizde 2 engellimiz var gerçekten çok zor ...
    ...::: Çirkin kadın yoktur , az Votka vardır derler... Geçiniz ! Çirkin kadın vardır, midesiz erkekte çoktur. Votkaya *** atip durmayalim onunda bir suçu yoktur :::...

Ahmet_28 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    yakın akrabası yada kendisi engelli olmayan o insanları gerçekten çok zor anlar.Allah'a şükür etmemiz lazım her zaman.allah yardım etsin dermansız dert vermesin
    barnak bassam olurmu ?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Serencebey Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bugün 3 Aralık Dünya Engelliler Günü... Eminimki bizim sitemizde bile bu günden haberi olmayan bir çok insan vardır. Ama bir o kadarda eminimki onlar bu konu hakkinda da cok duyarlılar. Evet biz 3 Aralık'ı kutlamıyoruz.

Onların sorunları bir gün değil hergün hatırlanmalı... Engelsiz yaşam her gün, her dakika herkesin hakkı.

Onları anlamanın en basit örneği; Karanlık bir gecede elektrikler kesildiği zamandır veya acil yetişmeniz gereken bir yere koşmanız gerektiği zaman veya çivi çakmaya çalıştığınız zaman.

Bizim güzel ülkemizde engelliler icin yapılan asansorler calısmazken bizimde hatırlamamamız pekte abes değil aslında...

www.engellerikaldir.com

Sevgiler.

Bu duyarlılıgın için takdir ediyorum seni.

Evet böyle bir gün de engelli arkadaslarımızı unutmamak lazım.

Allah hepsinin yardımcısı olsun.

Buğra A. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    12 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Eyüp Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Hatırlattıgın iyi olmus , onlarınki gercekten cok zor bir durum.
    +1903 Gerçekten durumları zor.Allah,yardımcıları olsun inşallah.

erhann - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    her insan bir engelli adayidir

SOMEONESPECIAL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı erhann Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    her insan bir engelli adayidir
    Bu çok doğru bir cümle

imhotep - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    rabbim yardımcıları olsun tabi bizede cok iş dusuyor , elimizden ne geliyorsa yapmamız lazım.. tesekkurler Burak

SULTANOGLU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    78 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    allah yardımcıları olsun

UĞUR YUMAK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ülkemizde 12 milyondan fazla engelli var.
    Onları hala gözardı ediyoruz.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Seviyorum bu Çarşı Grubunu

KA Style

mehzent - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    16 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    cidden cok buyuk bır sınavdan geciyorlar Allah yardımcıları olsun oyle bir durumda olup ısyan etmeden yasamayı bılmek takdiir edilecek bır hareket..Bizlerde elimizden ne geliyorsa yapmalıyız bir gün değil ama hergün...
    Alıntı mami_makinen Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Maşallah ne söylenebilirki altı üstü atmosferik araba ama yaptıkları atmosfere sığmıyo

elpadre - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    allah yardıcıları olsun zor bır duum halımıze sukretmek lazım

yagizs - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Halimize şükretmek lazım..

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)