antalya gittim çok güzeldi...
Printable View
antalya gittim çok güzeldi...
ağrı-antalya arası kırmızı e36 kasa bir 318 im vardı:D
pek uzak değil ama orlando dan miami ye gittim ... klimanız bozuk ise sıcak havada 3.5 saatlik yol çekilmiyor ... havlar sıcaksa kesinlikle klimanızı yaptırın :)
Şimdiye kadar 1 araçla yaptığım en uzun yolculuk Mersin - Samsun arasıydı.. Mersin - Izmir yaptık bide.. :)
1 haftada istanbul ankara üzerinden sivas tokat sivas kayseri kayseri mersin mersin adana adana ankara ankara istanbul 5500 km yaptım ortalama..1 depo 780 km 2006 freelander td4 ile.
Hey maşallah neler var boyle..Tır şöförleri gibi seyehat etmişler var helal olsun:) Benim en uzak mesafem İstanbul dan Marmaris oldu yalnız birde şöyle bir hadise oldu satın almak için araba bakmaya karar verdik arkadaşla ve istanbuldan kocaeli yaptık sonrasında Zonguldağa geçtik Karadenizereğlisine ordan da Ankara Ostime kırmızı 3G prelude vardı onu görmeye ve 1 gün sonrasında da İzmire gittim mavi integrayı görmeye:) istanbula geldiğmde saat 5.00 dı ve G.Osmanpaşa da Beyaz Vtec Integra vardı onun yanına gittim ve aldım aracı böylelikle yolculuk sona ermiş oldu:)
kaç kilometre yol yaptığımı tam bilmiyorum ama 3 depo mazot tükettim araç 2003 mondeo TDCI GHİA..
01 corollayla kütahya-denizli-antalya-adana yapmıştım sonra scenic rx4 le kütahya-çanakkale-ayvalık-izmir-uşak- tekrar kütahya-eğridir-konya-adana yapmıştım :D kendi rekorum tık nefes yani 1 oturuşta 1000km gittim toplamda yani gezi boyunca 2500 - 3000km gördük arabayla :D
Kırgisistan-Kazakistan- Rusiya-Kafkazlar-Artvin-Bursa,
Hayatın en zor yolculığu bu ulkererden geçmek bayada zor şey her adımda polislerle uğraşmak gümrüklerde arabanın benzin deposundan stepneye kadar boşaltmalar kontrol amaciyle yollar zaten nalet baya bir macara.
İş gereği bütün Türkiyeyi gezmiştim 2.5 boyunca accent era ile :) ayda 15K km yapıyordum en azından. Erzurumdan bingöl-elazığ-malatya-kayseri-konya-uşak'tan geçerek manisa'ya ulaşmıştı :) Bir ara uşakta önüme kamyon çıkıyordu frene basınca kayboluyordu :D Allahtan tek şöför değildim de arkadaşı uyandırıp sağ koltuğa kurulmuştum :D
yazın Cidde-İstanbul yapıcam kısmetse 4000km :D
Urdun'e gecince cok guzel oluyor.Dunyaya doneceksin...
izmirden en uzak kendı kulanımla İzmit'e geldım 19 temmuzda draglara
ama arabayla en uzun yolum İstanbuldan Diyarbakır diyarbakırdan Van ordan dıyarbakır ve ıstanbul ıstanbula 2kısı bırakıp ızmır. :)
x5 yenı cıkmıstı ozaman harıkaydı cok eglenmıstım boyumda kısaydı arkada oturmama ragmen konforluydu
Guzel...Sana adres telefon vermeye gerek yokmus....Yakisir...
İstabul Amman(Ürdün) geldim bende Suriyeye girerken depon boş gir birde Suriye için sigortanı Hatay dan yaptır yaptırabılırsen ( ben ılk defada bılmedıgım ıcın yaptıramadım) yoksa Suriye biraz rüşvet alıyo ki zaten ssigorta haricinde 85usd ayak basti parasi var :D ama Cilvegözünden çıktıkdan sonra çok basit Ürdün yani Hudud-u Cabir (Suriye-Ürdün) sınırı gayet resmidir herseyin fıyatı bellıdır rüşvet falan olmaz ordan sonrası da 2 yada 3 tane Suudi siniri var hangisine gircegine göre karar verirsin :)
konya-elazığ arası her yaz ortası ve kış ortası mutlaka 3-4 defa
ist-elazığ arası okulun açılma zamanı ve tatil zamanları.
en kötü uzun yol tecrübem tata telcoline ile konyadan tunceli ye gitmiştim.900 km civarı.bidaha da tata ya binmem :)
he birde eger geri donuceksen sıgortanı 3 yada 6 aylık yaptır ne kadar kalıcagına gore cunku 15 gunlukle 1 aylık arasında 10 dolar falan 1 aylıkla 3 aylık arasında da 10 dolar fark vardı yanı donus ıcınde o sıgortaları kullanırsın :)