sehir içinde neden sis ?
Printable View
sehir içinde neden sis ?
Caddebostan sahilde arkadasin evlilik teklifi icin bi plan yaptik ve migrosu biraz gecince arkadasin arabasinin onunu, arkasinda BENIMLE EVLENIRMISIN yazan 3 araba ile kestik, gunlerden pazar oldugu icin biraz trafigi pert etmisiz:) neyse arkadas arabadan inip evlenme teklifini yapti derken 2 tane yunus polisinin saldirisina maruz kaldik:( adamlar resmen arabalarimizi tekmeledi bizi tartakladi nitekim hepimiz ceza icin trafigi beklerken muhabbeti yumusattik yunuslarla, bi sure sonra yunusun biri FARKLI BISEY YAPINDA HAYVANAT BAHCESINDE FALAN TEKLIF EDIN ARKADAS demesiyle icimizdeki firlamalardan birinin YUNUSTA BI HAYVANDIR ABI NITEKIM demesi ve polisin FIRSAT VERSEK ONUDA GETIRIRDINIZ buraya demesi bize hala malzeme yaratir:D ustunden 2 sene falan gecti hala gulerim hahaha:D yazarken koptum bi daha:D
Şehirler arası olmasıda birşeyi değiştirmiyor sis farları sisli havada açmak için var arkadakinide öndekinide çok rahatsız ediyor..
Bu forumda böyle şeylerin konuşulması yasak Kakus.. Ben sadece arkadaşın yazdığına istinaden yazmıştım bulduğum şey benim değildi arabamda öyle alkol uyuşturucu vs. bulunması herhangi bir rutin kontrolde bile başımın büyük belaya girmesi, sınırdışı edilmem ve hatta hapis cezası demektir ki zaten o zaman ne ehliyetim vardı ne arabanın sigortası..
arka sislerimi yagmursuz ve sissiz havada acmıyorum.ön sislerde cok karanlık yolda yol cizgilerini gormek ıcın actım.poliste ceza yazıyordu ben itiraz ettim yoldan gecen ekip arabasıda sislerini yakmıstı onu gosterdım o sekılde ceza yazmaktan vazgectı polis.vallaha benım gozumu almıyor sis farı xenon olmadıktan sonra.arka sisler eminim herkesın gozunu rahatsız edıyordur.ayrıca şehirler arası olması farketmez dıyorsunuz ama ben aracıma bınmeden kanunlarda bi madde varmıs dedım ısıksız aydınlatmasız karayollarında sis farından cezai ıslem yapılamıyormus bu dogrumu dedim trafik polisi olan bi akrabamız soylemıstı.evet beyfendi dedi böyle bi kanun var biz sizi sadece uyarmak ıcın vs durdurduk olayına cevirdi normalde.ben ıtıraz etmesem 72 tl ceza yazıyordu.
Polis konusunda ben çok şanslıyım son zamanlarda , adam çeviriyor sisleri kapat diyor abi kusura bakma umutmusum diyorum devam ediyorum :D
polisten polise farkedıyor kuzenım egsozdan ceza yedı polis dedıkı kardesım ben cok sevıyorum bu araba ıslerını egsoz falanda cok sevıyorum arabam olsa bende takacam ama ceza yazmam lazım kural boyle denetlıyorlar bızı falan ben ceza yazım sana muayneden sonra gene takarsın dıyor :)
Rütbesini bilmiyorum ama bigün çınar sitesi yakınlarında benzer bi olay başıma geldi.Liseye yeni başlamıştım 98 model bi toyotamız vardı sitenin çocuklarını arabaya doldurdum ve garajdan çıktım,çıkar çıkmaz bizim sokağa giren jandarma minibüsünü gördüm ve çocukluğun verdiği korkuyla hemen geri vitese takıp kaldırıma yanaştım.Sonra hepimiz kafaları yere indirdik bende elime bi bez alıp torpidonun altını silmeye başladım,bikaç sanıye sonra transit yanımıza yanaştı ve komutan gelip "göğüsü de sil bak oralar tozlu kalmış dedi" sonra arabanın arkasında korkudan ağlayan 13-14 yaşındaki gençleri ve yüzümdeki korkunç ifadeyi görünce tüm askerler gülme krizine girdi.Komutan "eviniz nerde sizin?" dedi arkadaki apartmanı gösterince pis pis bi sırıttı sonra çabuk git bi daha görmeyeyim dedi hemen arabayı (neredeyse yolun ortasında) kilitleyip eve girdik :D:D:D 2 yıl sonra lise 2 de seyir cafenin önünde aynı arabayla aynı komutan yakaladı ben seni bi daha görmiyim demedim mi? dedi bende evet dedim yürü karakola gidiyoruz dedi yapma etme derken yarım saat yalvarıştan sonra tamam lan tamam yürü git dedi,bikaç ay sonra ümitköy jandarmadan polise geçti ve o adamın korkusuyla trafikte gezmekten kurtuldum :D
Normal havada sis açanlara ayar olurum bide bazısı var farları kapatıp sadece sisle gezıyo ıste gıdıp onlara patlatasım gelıyor hayır benım anlamadıgım şangay keraneleri gibi gezince ne anlıyosunuz?
yaya olarka geziyorum, ekip aracı yanımda geçerken suratımda bandana, polislere baktım tip tip ve bunlar mı bizi çevircek diye kinayeli bi şekilde bağırdım onlara doğru. tabi yanımda kankim var :D 3 5 metre daha gittikden sonra durdu, geri vitese taktı yarım debriyajla (garçççç etti :D ) geldi geri sonra kimlikleri istedi nerde oturuyorsnz fln sorular sordu. kafayı içeri soktum hayırdrrr ddm kalın ses tonuyla. el frenini çektiği gibi indi arabadan geldi direkt üstümüzü aradı ve cevabı şu " burda soruları biz sorarız" demesiyle biz kptuk :D o an hala aklımda :D
bi keresindede bakkala girdim, o zamanlar 106 vardı altımda. polis amca geldi senin ehliyetin varmı ddi, yok dedim. niye dedi, yaşım tutmuyo belki ondandır ddm güldüm. artistlik yapma, bi artistliğine rastlarsam bağlarım arabanı ddi :D güler yüzlü iyi niyetli bi amcaydı :D
6 sene önce,iki araba 10 kişi lapsekiden-çanakkaleye halı sahaya gitmiştik. dönüşte ikinci araba 88 volvo ne yaptık ne ettıysek çalışmadı. gece 12 oldu o arabayı orda bırakıp benım arabamla donmek zorundaydık benım arabada 2005 chevrolet spark :) pandızotu söküp arka koltukları yatırıp öyle böyle sıgdık 10 kişi, Yavas yavas gidiyorduk.Tam lapsekının girişinde çevirme varmış, mecbur girdim. Polis el fenerıyle sağa cek diye gosterdı. bende bıraz ılerde sağa çektim bilerek.Polıs bana ehliyeti, ruhsatı getır diye bagırd,ı bende kaptım, gıttım yanlarına. Radara 150 le gırmıssın dedı. Bende ımkanı yok amirim dedim. Oda Neden bu araba o kadar yapmıyormu yoksa diye sordu ? Yapıyor yapmasına da şey dedim kaldım.(tabı 10 kısıyız arabada nasıl nasıl gidicem 150 ile dıyemıyorum ) polıs ehliyetımı ruhsatımı sorgularken ıcerde daracık arabada sıkılanlar tek tek inmeye başladı 2 kısı,4 kısı,5 kısı, oldu hala ınıyorlar ben o heyecanla inmeyın lan diye bağırdım. Diger polıs bana kaç kısı var lan araba dıye sordu. ben 5 kısı abi dedım. oda bana hadı lan ınen zaten sen dahil altı kısı, daha arabanın ıcınde kafalar var dedı. Ve onlarıda cıkardı ben dahıl 10 kişi bındıgımızı görunce nasıl sıgdınız olm buraya dıye sordu bızde anlattık olayı. durumu gören polıs arabada benım ehlıyet ruhsatı sorgulayan polısı cagırarak gel bak bak dedı, bayagı bır dalga gectıler bızımle. radar olayı şakaydı dikkatli gidin bak dediler saldılar bızı ama o gun ne korkmustum daha 2 aylık ehlıyet gıdecek dıye :)