Peki sizce söylediklerinize ters düşmüyor mu? Bir japon aracına gaddırıgubbak marka angeleye'lı mercekli bir far takmak:D
Printable View
evt rpf1 jantlarım link yok yüklerim
aynen öyle.. dolayısıyla jdm civic, jdm honda, jdm accord gibi tanımlamalar yanlış.
"aracımda jdm style far var", "jdm style panjur var", "jdm style spoiler var" demek daha doğru.
JDM sticker ların yapıştırılış amacı da aracın jdm olması için değil, jdm tarzını sevdiği için bir sembolik bir işaret.. Aynen I LOVE JDM plakalık gibi..
yoksa kim biliyor ki wakaba neymiş kahara neymiş diye.
son olarak modifiye ile JDM olmaz,
JDM JDM dir zaten.. sıfır alırken o JDM olarak yapılmıştır.
JDM style dır yapılanlar, ve benim de yaptığım..
güzel tanımlama :D
o resim eski resimler şu anda.. üye araçları bölümünde son halini görebilirsiniz aracımın..
Ben Japon bir arabaya ancak ve ancak JDM stilinde modifikasyon yapılır diye bir beyanda bulunmuyorum. JDM aracım var diye de atıp tutmuyorum.. JDM ile JDM Style hala karıştırılıyor sanırım :)
Fark burada sanırım
JDM ----------> JDM Style (Taklit/Çakma/İmitasyon) :D
Zaten JDM'in tırnağı olunamaz :heyoo: Sebep şu en başta o pazarın içinde olmak gerek (Japonya)
Sonra Sağdan direksiyonlu olmalı :)
Japonların kullandığı aldığımız aracın kasasında bulunan motorlar yer almalı :D
Bu böööööööööööööyle uzaaaaaaarr gideeeeeeeerrr :D :hahaha:
Bir de şu var, sarı sinyallere JDM deniliyor. Ben neden hiç görmedim sarı sinyalli JDM bir otomobil ? hepsinde clear sinyal var.
Sonra, her farlarının zeminini siyaha boyatan "aracım JDM oldu" diyor. İnsanları soğutuyorlar bu kelimeden yemin ediyorum. Farlarının zeminini, koyu bir renge boyatan, bir de yetmiyormuş gibi led koyup, spec listesine "JDM Far" diye eklemiyorlar mı ? Yazık valla, JDM kültürü yozlaşıyor ülkemizde bence :D.
JDM olmak için yapmam gerekenler :
Direksiyonu sağa çevirmek
Kırmızı paspasları almak
Kırmızı recaro koltukları almak
Arkaya UK bayrağı almak
E pekte birşey kalmamış :)
hepsinde clear sinyal yok.. karartılmış far konusunda da farklı düşünüyorum ben..
japonyadaki honda sitelerinde de dolaşıyorum, 199x model hondalarda özellikle karartılmış far ve sarı sinyal sözkonusu
Sarı sinyal Avrupa'da aktif olarak kullanılıyor. Bir kural gibi görebiliriz :)
Zemin siyaha boyatılması fabrikalar tarafından da kullanılan bir işlem örnek: Fiat'ın bir çok aracının farı orjinal olarak siyah zeminli, şimdi o adama kalkıp sen jdm yaptın demek doğru mu :D
Neyse konu çok uzadı geçen sene no fear çıkartması yapıştıran adam bugün jdm far diye Audi markasından (Ne kadar Alman bir üretici olsa da :D) Japon menşeili aracının farının altına kullanılan güvenlik ledlerini takmakta sakınca görmeyip, JDM far yaptım diye dolanırsa ben birşey diyemem :hahaha:
Güzel ülkemin güzel insanı hayırlı işler :D
herkese iyi günler.. istediğiniz kadar sündürebilirsiniz muhabbeti :)
JDM çoğu kişi için far karartma ile sinyal ile sticker ile takip edilen ucuz bir moda oldu.
Daha 1 sene önce büyük kesim jdm nedir bilmezken belki 1sene sonra jdm unutulcak bşaka bir moda yerleşcek.
Herkes kendi tarzını yaratsın...
Yakıştırsın yaptığını arabasına, ama yaptığını önce kendi beğensin kafi :icon_tup: