30/1-b den yedim 130 lira..2010 cezsı ama :D:D:D
Printable View
meraktan çeviren o kadar ekip varki....
adamlar birde bilmiyor bu egzoz abart diyor ben abart bir tek fiat araçlarında mevcut benkim fabrikada opsiyon paket olarak satılan HKS Hi power diyorum he o zaman doğrudur diyor.Ferrrariyi nasıl birşey diyemiyorsan bunada birşey diyemiyorsun.Arkada stikerları gösteriyorum 95,96 ralli şampiyonu olmuş diyorum tamam git diyor....
Geçen veliefendinin orada yunuslar durdurdu.Fotoğraf çekilip gittiler :D:D:D
DB olaynın ne kadar olduğunu bilmiyorum yönetmelikte yazıyor .....
valla biz avşada bar ve disco ların db ornlarını ölçüyorduk 80 db üstü ceza yiyordu mekanlar ayrıca ses kıstırılıyordu :D
Yuh artık devlet insanlardan nasıl para toplucanı şaşırdı.
yanlış hatırlamıyorsam yerleşim alanları içerisinde 68db den daha yukarısı cezai yaptırıma sebebiyet verir.
ayrıca akşam saatlerinde yasal limitten 5db gece saatlerinde 10db daha az olması zorunludur.
egzoz ölçümü sırasında kullanılacak db ölçerinde belirli mesafede tutulması zorunludur ama bu mesafeyi ben bilmiyorum.belki bilen biri çıkar.
eğzosdan hiç ceza yemedim direk bağladılar :)
normalde egzost muaynesi cezası cidden 1000 üzeri cokdan beri hemde yeni değil,yalnız uygulamada hiç ceza keseni görmedim heb duusk bendlerden cezalar kesiliyo.
bizim arabalar baya yere yakın, diyelimki arabayı bağladılar nasıl çekiciye yüklenecek tamponunu, dodiğini falan kırmadan ona baya kafam takılıyo benimde.
bak bunu öğrendiğim iyi oldu sağolasın kardeşim
modifiyeyi bitirmek icin ellerinden gelenleri yapiyolar inanirim bu cezaya valla
Siz mi ölçüyordunuz kama ???
Eğer polisin yazdığı cezanın içine gürültü kirliliği girerse o zaman Çevre Orman bakanlığından (belediyelerden yetki alındı) ekipler çağırarak db ölçümü yapması lazım ki ben daha ne duydum nede gördüm. Normalde her abart egzoza da ceza yazamaz her motor hacmi için belli db aralıkları belirlenmiştir kanunlarda. Ama nasıl olsa geçer diye ve bizim de yasaları tam bilmememizden dolayı adamlar sadece egzoz kafası görse bile bağlıyorlar maalesef...
hurafe bunlar :D
Sanmıyorum o kadar yükselteceklerini...
yazmıyoruz deselerde bi bakıyorsun eve geliyor mahkemeye vericez diye düşünürken bi bakmışın faize kalmış