Aynen 3 kazamıda yavaşken dalgınlıktan yaptım hızlıyken bütün dikkatim yolda oluyor..:icon_tup:
Printable View
bende 2 kazamı da yavaşken yaptım 1-2. viteslerde :D
arabanın sticker yaptıracağım DEHB die millet birşey sanar herkes yapmaya başlar yavaş yavaş.. :D
aynen bende hemfikirim, geçen yaz dikili-evreşe seferimizde, çanakkaleden lapsekiye kadar 160-170 gittim arada kasisler varmış yolda tam yüklü 3 kişi + yay; tabi zıpır zıpır gidiyoduk en sonunda annem dayanamadı yavaşla dedi zıplıyoruz diye :D
160 la gidiyorum 6-7lt arası anlık gösteriyo ne güzel bişey :D
Şimdi hızlı araba kullanmak ile makasın alakası yok bence önce bunu ayırmak lazım. Ayrıca makas atmak var ve atmak var. Kimse kusura bakmasın çevreyolu ve otobanda sağ şerit 50 orta şerit 80 ve sol şerit 90 olarak gidilen bir ülkedeysen makas atmaktan farklı bir seçeneğin olmuyor. (sakın sol şeritteki arkadaştan yol iste demeyin. Denendi sonuçsuz) Yani bazı çeşit insanlara karşı yönelinen araştırmalarda (örnekte hızlı kullanan) yönelinmeyen tipteki insanların ruhsal ve sağlıksal durumları gözardı ediliyor.
Arkadaşlar gayet ciddi bir durum var ortada ama herkes işin makarasında... Gece'nin bir yarısı ya da sabah'ın erken saatinde bomboş yolda,başka insanların hayatını tehlikeye atmayacak şekilde hızlı araç kullanmanın bence sağlık problemi olduğunu düşünmüyorum aksine bence sağlıklı olanı bu. Ama yoğun ve ya akıcı trafikte bilinçsizce atılan makaslar ve ya araçların dibine kadar girilip selektörle taciz edilmesi bence sağlıksız bir durum...(ACİL DURUMLAR HARİÇ)
Ya arkadaşlar yok yavaş gidiyorken kaza yaptım hızlı gidiyorken yapmıyorum fln...bunun garantisini verebilir misiniz?? Oldu ki birine çarptınız ve zarar verdiginiz ya da ölümcül bir kazaya karıştınız bunun vicdan azabıyla yaşamaya değer mi?? İnsan hayatı bu kadar ucuz olmamalı..Hepimiz arabalarımızı seviyoruz hızlı gitmeyi herkes sever ama yeri ve zamanı çok önemli.Tamam belki kendi tutkularımızı tatmin edeceğimiz bir pistimiz kalmadı ama yok diye de yolları yarış pistine çevirmemiz mi gerekiyor???Bence kendinizi haklı çıkarmaya çalışıcağınıza durumu kabullenip ona göre önlem almanızda fayda var.
RaceR 2. paragrafına da yorum getireyim, ben normalde insancıl kullanırım, şehir içinde acaip sakinimdir kolay kolay sinirlenmem falan fistan, ama yer-zaman-müsaitlik üçlemini yakalarsam biraz eğlenirim deşarj olmak için hızlanırım yani, çkale-lapseki arası duble yol ve inan o gün öğlen saatleriydi 3-4 araç vardı sadece lapsekiye gelene kadar canım sıkıldı hızlandım dolayısıyla, yavaşken yaptım kazayı şehir içinde birinde hareket ettim elimde milkshake 2. viteste 30 civarı hızlaydım otobüs yüzünden trafik aniden durdu ben boşluğa kaçtım ama kurtaramadım dokundum öndekine, uzun yolda su bile içicek olduğumda mümkün olduğunca yavaşlayan birisiyimdir, diğer kazamda dikkatsizlikti ;) yavaşım nasılsa görürüm diye beyin odaklayınca kendini görünürler görünmez oluyor bazen demek istenilen o. yoksa çıkıpta en yoğun trafikte yengeç dansı yapmıyoruz ;)
sartlar elverişli ise yavaş gitmek olmaz :D
cinsel sorunlarım var ve bu yüzden yatakta gösteremediğim hayvanlığı trafikte atıyorum:D
diyen tiplerde vardır muhakkak eminim.hızlı araba kullanmak erkeklik göstergesi ya sonuçta.
borbetli şahiniyle 150 yapan adam evosuyla 150 yapandan çok daha erkek mesela-tabi olmadık yerlerde yapılıyosa bu hız
ben bi noktadan bi noktaya daha hızlı gitme peşindeyim.kavgam kendimle.1 saatte gidiyosam bidahaki sefere 59 dk da gitmemek için beni tutan hiçbişey yok.çok kasarım böyle ama sonra bi kaza tehlikesi atlatınca resetlerim.sonra gene devam...bugüne kadar 100,000kmden fazla yol yapmışlığıma rağmen ezdiğim 1 tavuk ve 1 kedi haricinde birilerinin canını tehlikeye atmamışımdır diye düşünüyorum:)
yaw insanlık snırlarını aşmadan gecenin ilerleyen saatlerinde veya otobanda kimsenin önune kırmadan arka sisleri yakmadan gazlanabilir ben gazlıyorum sahsen cokda rahatım.
istisnalar kaideyi bozmaz ;)
Konu dışına çıkmadan,bence bu anketten vardıkları sonuç apaçilerin davranış biçimidir.Çoluk çocuk yüklenmiş adam hyundai accentiyle otobanda 150-160 makas atmaya çalışıyor falan ,işin kötü yanı beceremiyorda önüne kırıyor sinirlerim hopluyor resmen..
DEHB rahatsızlığı olanlar bu şekilde davranır diyor,hızlı kullananlara DEHB denmiyor.Kaldı ki psikiyatride 16 sayfa tanı var,her insanda az veya çok belirtileri görülebilir.Rahatsız denilebilmesi için bir sürü kriter var.
Hayır benim anlayamadığım nokta dikkat eksikliği ve konstrasyon bozukluğu olan bir insan kendi aracı ile saatte 200km/h ile giderken napıyor sağa sola mı bakıyormuş onu da ım araştırmışlar?
Bence süratli araç kullananlar tehlikeye başka insanı atmadığı sürece aşırı dikkatli insanlardır. Zaten 1 defaya mahsus dikkat dağılma şansımız var onda da belki kurtulabiliyorsunuz?
Meydana gelen kazalarda hiç mi yolların suçu yokmuş?Ancak insanı araştırıyorlar bir de yollara bakılsın onları ruh hali,psikolojik durumu acaba ARAÇ KALDIRMAYA YETERLİ MİYMİŞ?