User Tag List

Sayfa 1/2 12 SonSon
24 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: soğuk havalarda elektronik eşya testi.

Ddrome - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

soğuk havalarda elektronik eşya testi.

rigada genelde hava sıcaklıkları -20 lerde geziyor. Geçtiğimiz günlerde 2 günlük süreyle Finlandiyaya gittik ispanyol bir arkadaşla. Donmuş nehirlerin üzerinde yürüyen insanlara bakarken ve donan baltık denizinde araba kullanan insanların hikayelerini dinlerken aklıma bir fikir geldi Yanımda bulunan cihazlara soğuk hava testi yaptım bakın neler oldu

(testi 1 saat kadar açıkta bırakarak uguladık sadece yağan kardan etkilenmesin diye üstlerinde ince muşamba vardı.)
    Nokia n95 cep telefonu: -15 den sonra ekranı oldukça yavaşlıyor bir saniye kadar sizi geriden takip ediyor görüntü. -43 derece gördüğümüz (finlandiyada) gece ekran gecikmesi 5 saniye gibi bir süreye kadar tırmandı, ayrıca gelen aramaları bildirmedi, kamera tepki vermedi.

lg cep telefonu: -20 li riga gecelerine hiç bir olumsuz tepki vermeyen lg -43 gecesi hiç açılmadı.

sony dcr-tvr14 el kamerası (kasetli tip) -20 ye olumsuz tepki vermedi -43 de yeni şarj edilmiş iyi durumdaki batarya dayanma süresi 5 dakikaya düşerken bu süre içinde herhangi bir şekilde kayıt alamadık. Lcd ekranı oldukça yavaş tepki veriyordu.

Apple ipod video 30gb : Hiç beklemediğim bir durum apple'a bu konuda mail atmayı düşünüyorum -20 derecede 30 dakika bekledikten sonra system hatası verdi oda sıcaklığına alana kadar hiç bir şekilde tepki vermedi. (sanırım sorun bataryadan) -43de denemedim bile.

Vestel dizüstü bilgisayar: İşte türkün gücü -20 dereceye kesinlikle olumsuz tepki vermedi. -43 de bataryasını tamamen boşalttı ancak içeri alıp adaptörle çalıştırınca ufak ekran hataları ve hardiskin yavaş çalışması dışında olumsuz tepki vermedi 2 dakika gibi bir sürede kendini toparladı.

Hp compact dizüstü: -20 derecede olumsuz bir tepki yok - 43 derecede 10 dakika boyunca tepki alamadık makineden sadece ışıklarını yakıp söndürmekle yetindi.

( ahh ahh acer'ı da denyecektimde finlandiyaya geçerken almadım yanıma )

Çin yapımı çakma ipod mp3 player : -43 den sonra birdaha asla açılmadı. Batarya ile alakalı olduğunu düşünüyoruz.

Ayrıca denemelerimiz sırasında bir casio elektronik saat ve bir adet elektronik sözlük mefta olmuştur. Saate anlam veremedik ama sözlükün pilleri içine sıkıştığı için eğer söküp yeni pil takarsak hayata döndürebileceğimize inanıyoruz.
    [SIGPIC][/SIGPIC]

"Diamond Star Motor" vehicles

M.A.D - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    vay be güzel test olmuş tebrik ederim fakat bu ürünleri türkiyeden mi götürdünüz oradanmı aldınız? kanımca orada satılan ürünler ordaki şartlara uygun üretilmiştir...
    Mehmet Ali DİNÇ

M.A.D Custom Stickers

Berkan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    152 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    cep telefonları ipod falan pek Türkiye için üretilmiş değildir heralde
    değişik denemeler tebrikler
    1881 - 193

Boost Up - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı berkanokan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    cep telefonları ipod falan pek Türkiye için üretilmiş değildir heralde
    değişik denemeler tebrikler
    TR Special Edition
    Alıntı Eray Yümsel Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    kemik sesleri eşliğinde gideri var beyler, olur olur bethoven ın 8. senfonisi bile çalınır bunla

M.A.D - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    türkiyeye özel üretilmiş demedim zaten, belki soğuk ülkeler için farklı bi üretim yapıyor olabilirler diye dedim
    Mehmet Ali DİNÇ

M.A.D Custom Stickers

slowmotion - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    doruk nelerle uğraşıyorsun ya
    AmcaGolf 7,5 1,6 tdi

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    aslında komik bir durum çünkü nokianın üstünde made in finland yazıyor Sanırım bataryası olumsuz tepki vermeyen tek cihaz olmasının nedeni bu olsa gerek Bu durumda size şöyle bir şey söyleyebilirim eğer kayak falan gibi karlar arasında bulunacağnız bir yere gidiyorsanız yanınıza nokia cep telefonu alın. Çünkü hernekadar -43 derecede 1 saat bekledikten sonra gelen aramaları bildirmese bile siz arama yapabiliyorsunuz ayrıca batarya kendini bırakmıyor ve şarj süresi büyük etkilenme göstermiyor. Aklıma şu helikopter kazası geldi hani bir kurtulan vardıda cep telefonunun şarjı bittiği için görüşmeyi sürdüremediler. ( hayal meyal aklımda konu) Acaba ne marka telefon kullanıyordu :S
    [SIGPIC][/SIGPIC]

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    -43 derecede dizel arabalar çalışabiliyor mu?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı 207rc Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    doruk nelerle uğraşıyorsun ya
    Ah ah bileydim yanıma 3-5 bişey daha alırdım. Napayım abi ya 3 aydır toplamda araba kullandığım gün sayısı 3 Canım bişiler yapmak istiyor Yaratıcılığımızı kullanıyoruz
    [SIGPIC][/SIGPIC]

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı SONE-R Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    -43 derecede dizel arabalar çalışabiliyor mu?
    benzinli arabalar dizel gibi , dizeller traktör gibi çalışıyor. Gece kapalı garaja alıyorlar, taksi şöforleride genelde gece arabaları çalışır vaziyette tutuyorlar. Hükümetin herhangi bir politikası varmı taksi şöforlerine bilmiyorum ama benzin fiyatı ortalama 2,5 tl civarında zaten. burda 92,95,98 ve 100 oktan benzin satılıyor, dizel ve gaz heryerde satılmıyor. Dizel bir arabaya bindim kız çalıştırdıktan sonra yaklaşık 40 saniye falan yağlama ışığı sönmedi , pek sallamıyorlar budurumu zaten sanırım o yüzden yağ yakan porshe 911 s sürme şansını elde edebildim
    [SIGPIC][/SIGPIC]

kv661 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Çok güzel denemeler gerçekten firmaların ürünleri ile ilgili olarak güzel bir geri bildirim olmuş sizin açınızdan.

Ancak şunu da belirtmeliyimki -43 derecede 1 saat beklettikten sonra açtığınız zaman cihazı bütün elektronik devreleri buz tutmuş olacaktır (nemden)

siz bunu açarak ısıttıpınız için o buz suya dönüşecektir. Yani çalışan cihazlar gerçekten sağlam cihazlarmış diye düşünüyorum.

Bildiğimiz üzere su en büyük düşmanı elektronik aletlerin. Ve arkadaşımız bildiğin suyun içinde çalıştırmımş bir nevi :

Tebrikler tebrikler tebrikler.

Bu da benden bir anektod.

Gece aracını dışarıda bırakanlar için sabah ilk bindiğinizde müzik sistemlerinize asla yüklenmeyin. Taa ki aracınızın içini ısıtana kadar. Önemli olan sizin ısınmanız değil anfilerin ısınarak içlerinde nemleri fanları yardımı ile dışarı atmalarıdır
    Kula bela gelmez hak yazmayınca
    Hak bela yazmaz kul azmayınca

onursumer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    65 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    iyi test olmuş uludağa çıkıldığındada birçok telefonn ekranı garip garip tepkiler vermeye başlıyor

psn&Live id: onursumer
    135
    ├┼┼╕
    246R

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı kv661 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Çok güzel denemeler gerçekten firmaların ürünleri ile ilgili olarak güzel bir geri bildirim olmuş sizin açınızdan.

Ancak şunu da belirtmeliyimki -43 derecede 1 saat beklettikten sonra açtığınız zaman cihazı bütün elektronik devreleri buz tutmuş olacaktır (nemden)

siz bunu açarak ısıttıpınız için o buz suya dönüşecektir. Yani çalışan cihazlar gerçekten sağlam cihazlarmış diye düşünüyorum.

Bildiğimiz üzere su en büyük düşmanı elektronik aletlerin. Ve arkadaşımız bildiğin suyun içinde çalıştırmımş bir nevi :

Tebrikler tebrikler tebrikler.

Bu da benden bir anektod.

Gece aracını dışarıda bırakanlar için sabah ilk bindiğinizde müzik sistemlerinize asla yüklenmeyin. Taa ki aracınızın içini ısıtana kadar. Önemli olan sizin ısınmanız değil anfilerin ısınarak içlerinde nemleri fanları yardımı ile dışarı atmalarıdır
    Hakikaten sağlam bir noktaya parmak bastın be üstadım. Hiiç aklıma gelmemişti Letonyada, Finlandiya'da nemli memleket hani Hehe bu saati açıklıyor sanırım. Diğer aletlere gelince hiç birinin sıkıntısı yok sağlam çalışıyorlar şuanda . Kameranın bataryası dışında . O da öldü sanırım .

Bu arada burda bi pazar var dışarda araba teypleri satıyorlar . Almayı düşünmüştüm ama vazgeçtim bak şimdi
    [SIGPIC][/SIGPIC]

TarikS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    60 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ilginc deneme olmus, paylasim icin tesekkurler

Tech Moderator Schumi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    51 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Pil teknolojisi o sıcaklıklarda gerçekten zor durumlar yaşar. Ayrıca sıvı kristal içeren LCD ekranlarında soğukta kötü tepki verdiği bilinen bir gerçek. Ama elektronik entegrelerin soğuk ile sorunu olmaz genelde ama nem yüzünden sorun olabilir. Misal overclock denemeleri yapılan bilgisayarlarda işlemciler -43 derecelerden bile daha soğukta çalışıyor. Sadece anakart genelde mumlama yada silikonlama ile terlemeye ve diğer nem olaylarına karşı önlem aldırıyor.
    Schumi.Projects

106 GTI | 206 RC | 2008 SUV 1.2 PureTech EAT8 | 3008 SUV 1.6 HDi EAT6 | Citroen AX GTI
    Never drive faster than your guardian angel can fly
    106 RC - 106 GTI with 2 liter engine

initial-D - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    nem kaç acaba orda bilgin varmı?

ben tekirdağda bi gece balkonda unuttum panasonic gd92 yiekranı acayip yavaşlamıştı
    2011 E90 320d & 2006 FJR 1300 & 2006 ZZR 1400

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    nem kaç inanınki bilgim yok ama sahil kenti riga mesela üstelik nerdeyse istanbul boğazının 3te 2 si büyüklüğünde nehir geçiyor tam ortasından yani nem var epeyce . Ve eve üstadım gerçektende en büyük sıkntı soğukla ilgili pil durumu lcd ekranlar gene bir ölçü ısınınca kendilerine geliyorlar ama kullandığımız cihazların yarısındaki pilleri kaybettik tamamen yineliyorum nokia finlandiya malı olduğu için aşmış bu durumu. pilleri kesinlikle çok sağlam soğuk hava şartlarına karşı. Adanaya dönünce ilk işim apple 'a bir mesaj atmak olacak bu soğuk durumlarıyla ilgil. Daha sonra bir nokia cep telefonu alıp deneyebileceğim en sıcak ortamda deneyecem (hamam yada sahuna olabilir), Acaba sıcak ortamlara tepkisi nasıl merak ediyorum.
    [SIGPIC][/SIGPIC]

TheAce - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    nokia finlandia markası utanmamamış mı çalışmayınca

elpadre - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bundan 5 sene once nokıa telefonlarının pıllerını doldurmustum 5 adet pıl uludagda cekım yapıcaktım kamera cekımı piler full dolu her neyse ılk cekımı yaptım pılım bıttı sonra gıttım dıger pıllerı aldım araba tabı buz gıbı pıllerı taktım hıc bırı calısmadı dedım soguk etkılıyormus olan yıne bıze oldu cekım yarım kaldı
    cok merak edıyorum ve soruyorum ?

sanal alemın kablosuz delıkanlıları klavyenın hangı tusu ates edıyor ? ?

tuned by : gürsel canpolat (16ec813)

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)