rigada genelde hava sıcaklıkları -20 lerde geziyor. Geçtiğimiz günlerde 2 günlük süreyle Finlandiyaya gittik ispanyol bir arkadaşla. Donmuş nehirlerin üzerinde yürüyen insanlara bakarken ve donan baltık denizinde araba kullanan insanların hikayelerini dinlerken aklıma bir fikir geldiYanımda bulunan cihazlara soğuk hava testi yaptım bakın neler oldu
(testi 1 saat kadar açıkta bırakarak uguladık sadece yağan kardan etkilenmesin diye üstlerinde ince muşamba vardı.)
Nokia n95 cep telefonu: -15 den sonra ekranı oldukça yavaşlıyor bir saniye kadar sizi geriden takip ediyor görüntü. -43 derece gördüğümüz (finlandiyada) gece ekran gecikmesi 5 saniye gibi bir süreye kadar tırmandı, ayrıca gelen aramaları bildirmedi, kamera tepki vermedi.
lg cep telefonu: -20 li riga gecelerine hiç bir olumsuz tepki vermeyen lg -43 gecesi hiç açılmadı.
sony dcr-tvr14 el kamerası (kasetli tip) -20 ye olumsuz tepki vermedi -43 de yeni şarj edilmiş iyi durumdaki batarya dayanma süresi 5 dakikaya düşerken bu süre içinde herhangi bir şekilde kayıt alamadık. Lcd ekranı oldukça yavaş tepki veriyordu.
Apple ipod video 30gb : Hiç beklemediğim bir durum apple'a bu konuda mail atmayı düşünüyorum -20 derecede 30 dakika bekledikten sonra system hatası verdi oda sıcaklığına alana kadar hiç bir şekilde tepki vermedi. (sanırım sorun bataryadan) -43de denemedim bile.
Vestel dizüstü bilgisayar: İşte türkün gücü-20 dereceye kesinlikle olumsuz tepki vermedi. -43 de bataryasını tamamen boşalttı ancak içeri alıp adaptörle çalıştırınca ufak ekran hataları ve hardiskin yavaş çalışması dışında olumsuz tepki vermedi 2 dakika gibi bir sürede kendini toparladı.
Hp compact dizüstü: -20 derecede olumsuz bir tepki yok - 43 derecede 10 dakika boyunca tepki alamadık makineden sadece ışıklarını yakıp söndürmekle yetindi.
( ahh ahh acer'ı da denyecektimde finlandiyaya geçerken almadım yanıma)
Çin yapımı çakma ipod mp3 player : -43 den sonra birdaha asla açılmadı. Batarya ile alakalı olduğunu düşünüyoruz.
Ayrıca denemelerimiz sırasında bir casio elektronik saat ve bir adet elektronik sözlük mefta olmuştur. Saate anlam veremedik ama sözlükün pilleri içine sıkıştığı için eğer söküp yeni pil takarsak hayata döndürebileceğimize inanıyoruz.![]()