User Tag List

Sayfa 1/5 123 ... SonSon
91 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: Amerikada Yaşamak ?

Brs_eg - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Amerikada Yaşamak ?

Aklimiza yer etti 1-2 haftadir yakin bir arkdasimla dusunuyoruz.

3-4 sene oraya yerleşip calişmak ve onemlisi dil ogrenmek amacimiz.burda 2-3 sene ayni konumda calişcagima imkanlar dahilinde gidip 3 sene yaşayip geldigimde kariyerim içinde daha ii olcagini dusunuyorum.hem askerlikte + avantaji.

- Pasaport haricinde vize almamiz cokmu zor illaki bir sifatimizmi olmasi lgzm ogrenci - dil kursu vs. die

- Dil durumumuz basit seviyede bi amaçta geliştirmek bu konumdayken iş olanaklari ne olablir part veya full time.atiorm turk mahallesi gibi bi yer varmidir

- Dovizli askerlk için ne kdr yurt dişinda kalmamiz lgzm ? Kaldigimz surede sigortali olarak ne kdr calişmamiz lgzm vsi ?

Ana fikir ufak bi ev orta bi iş ve 2 arkdas die dusunebilrsiniz.

- İlk etapta ne kdr para geriktirir işlemler vs. için

- Bi sure calişamiycaz dil eksikliginden dolayi ve konamlama vs. masraflari cebimizden gidecek 2 kişinin kalabilcegi bi evin masraflari ne olablir kira vs. olarak.gerekirse sermeya olarak arabamida satabilirim tabi ole bişy istemiorm ama mecbur kalirsa gelecegimz için satariz artk

Amerikadan yaşayan veya daha once yasamiş arkdaslar fikirlerini bekliyorum.

gökan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bende düşünüyorum orda ne gıbı işlerde çalışabılırız 4 yıllık okuldan mezunum
    www.honda-tech.com

çok bildimlik yaparsan çok düşmüşlük yaşarsın,yok derdimlik yaparsan dert görünce saparsın....

Mr.K - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    1095 gun olmasi lazim ve totalde yilda 3aydan fazla mi ne disarda bulunmaman lazim..Tam eim deilim(bende ayni durumdayimda sallamiorum ki )Bu arada eet sigortali olman gerekiyo bu sure zarfi icerisinde.Geri kalan tecil vs islemleriniztn konsolosluktan baska sekilde yapamszin (ogrenci olarak yapabilirsin birde) ama calisma vs.sigorta sart(tecilde).
    - K -

________
    Dr.Ecu

Type-R - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    En isi Amerikadan bi kız bulup geçici nikah kıymak sorunsuz sıkıntısız kalabilirsiniz
    sonra şaka bi yanada o kadar uzun kalabileceğinizi düşünmüyorum malesef
    Haddini bilmez gülüşlerim vardır benim... Dosta keyif, düşmana acı verir...

Ahmet Saraçoğlu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    eniştemin kardeşi meslek yüksek okulu mezunuydu , bitirdikten bi iki sene önce 98 yılında dil bilmeden gitti , hem okudu , aynı zamanda da çok çalıştı şimdi elektirik teknisyenliğinden kendi işine kadar gitti.Orda hayatını düzenini oturttu , bi türkle evlendi.Belli bi hedef beliyşeyip çalıştıktan sonra olmayacak şey yok bence

XoR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    253 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Amerikadan daha mantıklısı Avustralya'ya gitmek olacaktır bence.İş olanakları yaşam standartları ve kalitesi açısından çok çok daha iyi.

İş potansiyeline aç bir ülke nitelikli işgücü olan kişilere oldukça faydalı imkanları var Barış eğer düşünürsen Pm at yarın ararım seni anlatırım çok faydalı bilgiler edindim araştırmalarım sonucu.

Bizden bir yıldız kaydı, yine gökler aldı... Hepimizin başı sağolsun. Huzur içinde yat Alperim |RA|

said_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    birde vize olayında herşeyi açık açık söylerseniz çok daha rahat vize alınıyo eğer çelişen şeyler olursa vermiyolar

elpadre - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    amerıka guzel bır yerdır sahıpsız cocuk gıbı yasarsın benım eskı esım amerıkalıydı arızaydı ama ıyı anlasıyorduk krız bı patlak verdı tam ben oraya yerlesıyım derken ve ayrılmak zorunda kaldık su an hıc bır sey yapmıyorlar bos bos yasıyorlar elınde avucnda olanları satmıs bı tane evı kalmıs kendı dedıgıne gore mantıklı dusunup haraket edın derım
    cok merak edıyorum ve soruyorum ?

sanal alemın kablosuz delıkanlıları klavyenın hangı tusu ates edıyor ? ?

tuned by : gürsel canpolat (16ec813)

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    10 sene fln veya tum omrumu orda geciirmek degil amacim.

Dedigm gibi normalde suan caliştigm yerde 2 sene daha calişip uzun donem askere gitme fiktirm vardi.

Ama suda var 5 sene iş tecburesimi ?
    yoksa 2 sene iş tecrubesi + 3-4 sene amerika veya x bi ulkede yaşamişlk ve onun getirdigi dil bilgisimi ? die dusunuyorum.bana yurt dişi ve dil artk daha once burdaki tecrubem bana daha ii kapilar acarmiş gibi gelio.Bu arada şuan uni terk durumdayim okumusluk olarak.Yurt dişinda kalmişlk ve dil tecrubesi yaninda birde askerlik avantaji gelecek.Askerligin dişinda bana yaratacagi iş firsatlari onemli sonucta hayatimizi gecindirmemiz için belli bi standarta gelmemiz gerekio

Shadow_Dancer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    37 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Valla meslek icabı çok ülke gezdim, ne kadar ötü şartlarımız olursa olsun insanın vatanı gibisi yok.. Geçici bi süre bile olsa biz kendi düzenimize alışmışız..
    Tango-1 never dies.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    en iyisi bitane amerikadan hatun bulup orda yasamak var tabi iş varmıdir bilmem bende gitmek istiyorum buralardan Tech-Turkey ailesi olarak toplanalım gidelim

Göki,ZD - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Shadow_Dancer Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Valla meslek icabı çok ülke gezdim, ne kadar ötü şartlarımız olursa olsun insanın vatanı gibisi yok.. Geçici bi süre bile olsa biz kendi düzenimize alışmışız..
    aynen sıkıntıyı çekiceksem vatanımda çekeyim. hem çalışana her yerde iş var.
    Alıntı B.Aktepe Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Para harcayan geçer, dua ile anca maneviyatınız güçlenir, aracınız güçlenmez.

Shadow_Dancer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    37 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı göki Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bildigim tek şey var kardeşim 'Hiç bi yerde azınlık olma'
    Tango-1 never dies.

Burak Kasim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Brs_eg Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Aklimiza yer etti 1-2 haftadir yakin bir arkdasimla dusunuyoruz.

3-4 sene oraya yerleşip calişmak ve onemlisi dil ogrenmek amacimiz.burda 2-3 sene ayni konumda calişcagima imkanlar dahilinde gidip 3 sene yaşayip geldigimde kariyerim içinde daha ii olcagini dusunuyorum.hem askerlikte + avantaji.

- Pasaport haricinde vize almamiz cokmu zor illaki bir sifatimizmi olmasi lgzm ogrenci - dil kursu vs. die

- Dil durumumuz basit seviyede bi amaçta geliştirmek bu konumdayken iş olanaklari ne olablir part veya full time.atiorm turk mahallesi gibi bi yer varmidir

- Dovizli askerlk için ne kdr yurt dişinda kalmamiz lgzm ? Kaldigimz surede sigortali olarak ne kdr calişmamiz lgzm vsi ?

Ana fikir ufak bi ev orta bi iş ve 2 arkdas die dusunebilrsiniz.

- İlk etapta ne kdr para geriktirir işlemler vs. için

- Bi sure calişamiycaz dil eksikliginden dolayi ve konamlama vs. masraflari cebimizden gidecek 2 kişinin kalabilcegi bi evin masraflari ne olablir kira vs. olarak.gerekirse sermeya olarak arabamida satabilirim tabi ole bişy istemiorm ama mecbur kalirsa gelecegimz için satariz artk

Amerikadan yaşayan veya daha once yasamiş arkdaslar fikirlerini bekliyorum.
    Vize almak icin bakilan seyler ilk once para amerika icin, bankada bi miktar para gostermek zorundasiniz ki adamlara guvence olsun gelip burda okulun masraflarini odeyebilmen icin, ikincisi kesinlikle caliscam falandie gelmeye calsima direk reddi yersin daha bu yaz vizemi uzattim 5 sene daha onumde 4 kisi calismadan red yedi

Konaklmaya gelirsek nereye gelmek istiosun ilk once bunu secmen lazim sehir cok onemli.

Ben St.Louisde oturdum 3 sene 1 oda bi salona $770 parkim dahil oturuodum.

Suan San Franciscoda $2550+$200(Park) sekilde oturuorum New Yorktada bildigim kadariyla rakamlar baya bi yuksek.

Askerlik icinde bence o isi unuttun onu yapmak o kadar kolay diil o kadar sene icerinde, bi kere ogrenciyle sigortali full time nasil caliscaksin, yasak anca ekonomik durumum ktou diyerek izin veriolar onun bi ton proseduru war, arkadaslarim yapti ordan biliorum.

Ayrica gercekten dil ogrenmek istiosan turklerin olduklari yelere fazla gelme bence hic bisi ogrenemiceksin takilmakan

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı göki Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Kanka tabiki ole ztn komple cekip gitmiycez

Kişisel gelicemde onemli dedigm gibi bi yere gelebilmek için.Bu gelişmin yaninda yurt dişinin illaki insana katacagi cok şey vardir.Zorluklari illaki olacak tek başima demiorm o yuzden yakin bi arkdasimla dusunuyoruz hem masraf 2ye bolunecek hemde hiç deilse guvenilcek biri olacak yanimda

Göki,ZD - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Brs_eg Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Kanka tabiki ole ztn komple cekip gitmiycez

Kişisel gelicemde onemli dedigm gibi bi yere gelebilmek için.Bu gelişmin yaninda yurt dişinin illaki insana katacagi cok şey vardir.Zorluklari illaki olacak tek başima demiorm o yuzden yakin bi arkdasimla dusunuyoruz hem masraf 2ye bolunecek hemde hiç deilse guvenilcek biri olacak yanimda
    seni zenciler kapar benim tek korkum o
    Alıntı B.Aktepe Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Para harcayan geçer, dua ile anca maneviyatınız güçlenir, aracınız güçlenmez.

kop42 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    hiç o kadar kolay değil benim vizem başka sorunlardan dolayı 2 sefer döndü alamadım bankada uzerıne kayıtlı en az 10 bin usd olması lazım veya burda uzerıne kayıtlı bır mal varlıgın olması lazım güvence istiyorlar 100 usd amerıkan sefaretinden randevu parası yatırıyorsun görüşme için görüşme esnasında vericeğin cevaplar çok önemli deli çeldirici sorular soruyorlar daha önce yurt dısına cıkmıs olman avantajdır eğerki çıkmadıysan yurtdısına amerikaya vize almak için benc zorlama ilk deneyımın vize için amerika ise çok zor başka ülkerlerde alacagın vize çok kolay ama amerika için farklı ilerliyor.

olduki aldın vizeyi çalısıcagın yerler bellidir türklere pek fazla iş olanagı sunulmuyor benzınlıkde pompacı olabılırsın supermarketlerde temızlık görevlısı olabılırsın buyuk restıorantlarda bulasıkcı olabılırsın giden 3 5 arkdasım var en fazla dayandıkları süre 8 ay 8 ay sonra lanet gitsin deyıp hepsı geri döndü güzel para kazanabılırsın gidiceğin yerde çok önemlı
    et giren yere dert girmez.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Redpunk Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Vize almak icin bakilan seyler ilk once para amerika icin, bankada bi miktar para gostermek zorundasiniz ki adamlara guvence olsun gelip burda okulun masraflarini odeyebilmen icin, ikincisi kesinlikle caliscam falandie gelmeye calsima direk reddi yersin daha bu yaz vizemi uzattim 5 sene daha onumde 4 kisi calismadan red yedi

Konaklmaya gelirsek nereye gelmek istiosun ilk once bunu secmen lazim sehir cok onemli.

Ben St.Louisde oturdum 3 sene 1 oda bi salona $770 parkim dahil oturuodum.

Suan San Franciscoda $2550+$200(Park) sekilde oturuorum New Yorktada bildigim kadariyla rakamlar baya bi yuksek.

Askerlik icinde bence o isi unuttun onu yapmak o kadar kolay diil o kadar sene icerinde, bi kere ogrenciyle sigortali full time nasil caliscaksin, yasak anca ekonomik durumum ktou diyerek izin veriolar onun bi ton proseduru war, arkadaslarim yapti ordan biliorum.

Ayrica gercekten dil ogrenmek istiosan turklerin olduklari yelere fazla gelme bence hic bisi ogrenemiceksin takilmakan
    Vize için gosterilmesi gerek para onemli degil onu gosteririm.

Bilmiyorum işte kocaman bi ulke bnm amacimdaki biri için hangi şehir uygun vs.

2mizinde ailesi bi miktar para gonderecektir yardim olarak.tabi bizde surekli gezme posizyonunda olmiycaz orda bi iş yapilmasi lgzm.turk mah. derken tabiki oralara gelip surekli turkce konustuktan sora cok bi anlam ifade etmez ama sonuctata bildign birilerinin olmasinda fayda var die soledim.

VeNoM_35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    turistik vizeyle zaten çalışma izni yok bildiğim kadarıyla. hatta öğrenci vizesine de yok da, redpunk belirtmiş zor durumdayım vs diyince anca alabiliyorsun izni. buyuzden orda çalışma hayalleri çok zor oluyor. greencard'a başvuru da loto gibi tutarsa hesabı. avusturalya yada kanada ihtimali biraz daha yüksek. en güzeli evlenmek

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)