Dou Nickli Üyeden Alıntı
Bu biraz önyargılı bir yaklaşım olmamış mı?
M54 serileri genel olarak aynı teknik alt yapıyı taşır, eski M52'lerde ve M50'lerde ara motor sınıfı dediğiniz gibi problemliydi ama M54 te technical update yapma gereği bile görmediler bu da problemsiz olduğunun aslında öncü göstergesiydi.
325-525 lerde gayet sağlamdır, Genel olmayan farklılık ise (yukarıda kalın şekilde vurguladığım) strok-krank-eksantrik + sıkıştırma ve yazılım farkı var m54b30'ların aksine. Ama baktığınız zaman temel olarak aynı alt yapıyı taşır 330 ile 325. Ama pratikte çok fark vardır tabiki.
Benim anlatmaya çalıştığım 330ci ile 325ci arasındaki farklar değil, 325ci ile 320ci arasındaki farklar ama..
Ben kendim, aynı vergi diliminde daha güçlü bir motoru tercih ederdim. 320ci alacağıma 325ci almak daha mantıklı bana göre çünkü iki araçta aynı vergi kategorisinde. 320ci tercih edeceğime 318ci tercih ederim ayrıca, çok daha az yakan ve vergi dilimi daha iyi durumda olan bir motor. Nasıl olsa 320ci de eşşek, 318ci de eşşek ikisi de yürümüyor bari az yaksın vergisi az olsun, değil mi?
Kısaca illa "ara motor" diye bir ayrım yapılması gerekiyorsa, 2.0 litrelik seçeneğin (318ci) yanında, bana göre 2.2 litre gibi garip bir hacim diliminde kalan, ve ülkemize göre bakıldığında vergilendirme koşullarını da göz önüne alırsak aynı koşullarda 2.5 litre gibi daha yüksek hacim-tork bandı ve beygir gücü sunabilen bir türevi varken, 320ci'ler "ara motor" kalıyor.