User Tag List

Sayfa 1/2 12 SonSon
35 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: Otopark ücreti tuzağına düşmeyin!

Post Thanks / Like
    Mentioned
    28 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Otopark ücreti tuzağına düşmeyin!

Alışveriş merkezleri Danıştay ve İBB'nin UKOME kararlarına uymayarak otopark girişlerinde de herhangi bir tabela bulundurmadan vatandaştan ücret talep ediyorlar

İstanbul'da dev alışveriş merkezleri, Danıştay ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin aldığı kararlara uymamaya devam ediyor.

Danıştay, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi'nin (UKOME) aldığı, alışveriş merkezlerinin (AVM) otoparklarının ilk üç saat ücretsiz olması yönündeki kararı haklı bularak İstanbul 2. İdare Mahkemesi'nin aleyhteki kararını oybirliğiyle bozmuştu. Ancak alışveriş merkezleri ne Danıştay'ın kararını ne de İBB'nin almış olduğu UKOME kararlarının hiçbirini dikkate almayarak, kanunları çiğneyerek vatandaşlardan otopark ücreti alıyorlar.

İBB'nin aldığı UKOME kararlarına göre, ilk üç saat içerisinde hiçbir şekilde otoparktan yararlanan kişilerden ücret talep edilemeyeceği belirtiliyor. Danıştay'ın da bu kararı doğru bulmasına rağmen AVM otoparkları belli bir miktarda alışveriş yapmış olmak kaydıyla ilk üç saatlik otopark ücretini müşteriden talep etmiyor. Bu tutar ise 15 ile 40 TL arasında değişebiliyor. Aracınızı otoparka parkedip 15 dakika sonra otoparktan çıkmak isterseniz ya otopark tarifesini ödeyip çıkacasınız ya da AVM'lerine göre değişen alışveriş miktarında faturayı ödeme merkezine ibraz etmeniz gerekiyor.

Ülkemizde sosyalleşme alanı olarak da kullanılan AVM'lerindeki bu sorun oldukça yoğun olan İstanbul trafiğini daha da çekilmez hale getirecek. AVM etrafındaki cadde ve sokaklarda araç parkları daha sık görünecek. AVM'lerinin yapmış olduğu bu uygulama yakın zamanda AVM ziyaret oranlarındaki düşüşlerle beraber ciro kayıplarına neden olabilecek. Çünkü sıkışık trafikte kaybedilen zaman ve otopark ücretini hesaplayan kişiler daha küçük çaplı işletmelerden alışverişe yönelecek.

Bazı alışveriş merkezleri UKOME'nin aldığı kararları uyguluyorlardı. Ancak son günlerde UKOME kararlarına uymayarak, otopark girişlerindeki eski tabelaları kaldırmayıp vatandaşları adeta tuzağa düşürerek ödeme noktasında otopark ücreti talep ediyorlar.

http://www.haberturk.com/ekonomi/hab...-dusmeyin.aspx

Konuyla ilgili daha önce açtığım konu
    http://www.techturkey.com/forum/sohbet/44884-alisveris_merkezlerinin_otoparklari_ucretsiz_.html

Saro-Ş - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Capacıtye para vermek istemiyorum adamların otoparkının 2katı hep boş halen para alıyolar

luckdove - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bu kurala uymayıp para cezasını ödüyorlar. Çünkü elde ettikleri park geliri ödedikleri cezadan daha yüksek maalesef.

JumboAli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    alla allah :S Izmırde hıc boyle bısı yok allah kolaylık versın ıstanbullulara

Gökhan Biraltın - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    gercekten izmirde hic böyle bir sıkıntı yok,allahta yasatmasın :S
    peki ödemeyeceğim vs dediğinizde,yasal islem yapamıyorlar dimi? yada hangi yola başvuruyorlar o zaman?
    otopark mafyası gibi bisey mi? nedir yani değnekçisi falan mı var AVM otoparkının?
    barkod'lu timer'lı fiş falan mı kesiyorlar ? :S
    yasal değilse ödemezseniz bişey yapamazlar düsüncesindeyim :S neler yasanıyor hic görmedigim bilmedigim icin kısaca anlatırmısınız biraz?

BaDCaT - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    2 Thread(s)
    Bugün carrousel'deydim park parası vermemek için alışveriş yaptım migrostan adamlar bedava yapmıyor..işin aslını öğreniyim de ona göre gidip bir daha para ödemeden geçiyim..

Göki,ZD - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ziktir çekemedeiniz mi mevzu çıkartwsaydınız
    Alıntı B.Aktepe Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Para harcayan geçer, dua ile anca maneviyatınız güçlenir, aracınız güçlenmez.

powERS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    izmirde boyle bi uygulama yok iyikide yok...

cok eskıden ykm de vardı ama ya 5 tl gibi bi rakam veriyordun yada alısverıs yapıp fisini gosteriyordun. ama artık ykm de otopark ta yok en son yoktu yanı gıtmeyelı bı 4 5 sene oldu heralde

allah kıpalara agoraya fılan zeval vermesın

Gökhan Biraltın - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı powERS Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    izmirde boyle bi uygulama yok iyikide yok...

cok eskıden ykm de vardı ama ya 5 tl gibi bi rakam veriyordun yada alısverıs yapıp fisini gosteriyordun. ama artık ykm de otopark ta yok en son yoktu yanı gıtmeyelı bı 4 5 sene oldu heralde

allah kıpalara agoraya fılan zeval vermesın
    forumu falan yaparlrasa düsünemiyorum,otobanda ksk tünele kadar park eder bizim izmirliler

S.Özeren - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    hafta içi zaten ilk 3 saat almıyolar hafta sonu konudaki gibi

sinan-s - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    soyguncu bunlar..
    2003 BMW E46 330 Cİ Topassss
    2006 BMW E46 318 Cİ SİYAH (SOLD)
    ]2001 PEUGEOT 106 GTI SARI SOLD)
    1998 DOĞAN SLX 1.6.İE BORDO (SOLD)
    2008 PORSCHE 911 TURBO S SiYAH (SOLD)

Post Thanks / Like
    Mentioned
    28 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    vermesen bile çıkamıyorsun ki parkyerinden

otomatla fiş aldıktan sonra bariyerin kalkması ile içeri giriyorsun,

içeride işin bitip otoparka indikten sonra para ile birlikte girişte otomattan aldığın bileti veriyorsun, (ince kartondan bir kart) karta birşeyler yüküyor tekrar sana veriyor (bazı yerler çıkış kartı veriyor)

çıkışta da o kartı yine otomata sokuyorsun, bariyer açılıyor gidiyorsun

öyle kaçma durumu falan sözkonusu değil yani

ha hummer ın vardır, ya da suv aracında dev gibi tamponların vardır kırıp geçersin orası ayrı

Cimmeria - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    15 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    astoriada paralı, kanyonda paralı

AllTerrain
    Misafir
    istinye park beles valla zaten millet anasinin yeri gibi istedigi yere koyuyo labirent spec

dragonflydesing - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bence ispark yeterince hortumluyodu,alışveriş merkezlerindede almasınlar artık

despe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bursa da da serbest
    MTM-PROSTOCK GARAGE
    Alıntı Maxiboost Nickli Üyeden Alıntı
    oynama olm arabayla oyuncak gibi turbo yap dedik garip garip ecu lar bağlıosun

despe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ya zaten istanbullu arkadaşlar alınmasın ama, istanbul bana göre yaşanılası bir yer değil gerçekten. tamam ortam çok güzel imkanlar vs. çok daha fazla diğer illere göre ama çok kalabalık yaw. geçen sene tekstil fuarından dönerken iş çıkışında köprü trafiğine bi takıldım 2 saatte o köprüyü geçemedim yaw, biz burada 10 dk. lık bi sıkışıklığa tahammül edemiyoruz istanbul un trafiği benim için ölüm

yine bu yaz patronla geldik istanbula, arabayı nereye koysan cadde sokak hemen elinde biri makinayla gelip park fişi kesiyo
    MTM-PROSTOCK GARAGE
    Alıntı Maxiboost Nickli Üyeden Alıntı
    oynama olm arabayla oyuncak gibi turbo yap dedik garip garip ecu lar bağlıosun

Post Thanks / Like
    Mentioned
    28 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı despe Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ya zaten istanbullu arkadaşlar alınmasın ama, istanbul bana göre yaşanılası bir yer değil gerçekten. tamam ortam çok güzel imkanlar vs. çok daha fazla diğer illere göre ama çok kalabalık yaw. geçen sene tekstil fuarından dönerken iş çıkışında köprü trafiğine bi takıldım 2 saatte o köprüyü geçemedim yaw, biz burada 10 dk. lık bi sıkışıklığa tahammül edemiyoruz istanbul un trafiği benim için ölüm

yine bu yaz patronla geldik istanbula, arabayı nereye koysan cadde sokak hemen elinde biri makinayla gelip park fişi kesiyo
    neden alınalım yahu haklısın

dragonflydesing - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı despe Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

kesinlikle haklısın,en deli olduğum şeydir zaten park yeri meselesi,İstanbul'da bi yerde bi gösteri bi organizasyon olsun park yeri bulmak çölde su bulmak gibidir,zaten normal zamanda arabayı bi yere koymaya kalksan ya isparkçılar çıkar ya sahte otoparkçı dayılar çıkar yada dükkan sahibi çıkar,2dk arabayı bi yere koyup gidemessin.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)