forwett Nickli Üyeden Alıntı
Türkiye'de İngilizce biliyorum diyenlerin yüzde 80'i maalesef İngilizce bilmiyor. Asgari ücret ile işe başlanmaz demiyorum beni yanlış anlamayın. Demek istediğim asgari ücret nedir? Adı üzerinde bir kişiye asgari verebileceğin ücrettir. Peki asgari ücret mantıken kime verilir? Vasıfsız elemana verilir. Yabancı dil, üniversite, tuhaf da gelecek olsa aktif sürücülük(şirket arabasına eşek muamelesi yapmayan çalışan + puanlıdır benim gözümde) buna ek olarak psikoteknik ve src belgesi. Bunların hepsi insana değer katan şeyler. Bu değerlerin bedeli asgari ücret olmamalı. Düzgün bir iş bulmak çok zaman gerektiren bir şey mülakat süreçlerinin 6 aya ulaştığı yerler var. Zamanı olmayan, çaresiz, cebine bir an önce üç beş kuruş koymak isteyen insanlar maalesef bu tür işletmelerde çalışıyor. Bu işletmelerin çoğunda da çalışanlar devamlı başka iş arayışında oluyor çünkü adam hak ettiği değeri görmediğini düşünüyor. Lafım sadece eleman arayan arkadaşa değil, Bu şekilde çalışan binlerce firma var ve bu firmalar hep küçük firmalar. Bu zihniyetle de büyüyemeyecekler maalesef. Çünkü eleman yetiştirip piyasaya yetişmiş eleman sağlıyorlar. Devamlı Avrupa'ya genç futbolcu sağlayan kulüpler gibi düşünün, tüm yıldızlar onların altyapısında yetişir ama takımın bir başarısı olmaz.