askerlik onunde ciddi bir engel olmasa daha ii olurdu ama su an sartlarinda hicbirsey bahne degil hakkimizda hayirlisi olsun hepimizin
Printable View
askerlik onunde ciddi bir engel olmasa daha ii olurdu ama su an sartlarinda hicbirsey bahne degil hakkimizda hayirlisi olsun hepimizin
bence artık işe gırmek torpıl olmus torpılı olan işe gırıyor su zamanda
Karamsarlık her alanda mevcut bakıyorumda..Arkadaşlar ekmek aslanın midesinde.Piyasa şartları malumm öyle he demeye iş bulamazsınız tabiki.kendinizi iş verenenin yerine koyun ve birde onların gözüyle bakmaya çalışın..Köyden kente göçü durduramadığımız sürece bu işşizlik her zaman için problem olur,İş aslında var ama amele sınıfında olanlara var yetişmiş elemana ihtiyac çok az..KPSS yaklaşıyor bu sınava bu sene başvuru sayısı 2'ye katlanmış KPSS kursları bile bu kadar talep beklemiyorduk diyor yani buda şunu gösteriyorki dışarda o kadar diplomalı işşiz gurubu varki tahminlerin bile üstünde malesef:rolleyes:
aslında birkaç iş bulma yolu var :=) büyük firmada işe girmek istiyorsanız insan kaynaklarında çalışan kızlardan birini tavlayın eğer ufak firmaysa patronun sekreterini kafalayın veya para teklif edin işe alınma karşılığında. eğer arkadaşlarınızın size iş bulmasını istiyorsanız sadece iş aradığınızı sölemeniz yetmez iş bulma karşılığında para teklif edin miktarı sizin gücünüze kalmış.. bu şekilde işe giren arkadaşlarım var biraz ağzınız iyi laf yapsın gerisi çok kolay.
Barış sen bilgisayardan anlıyodun dimi satışcıydın?
bence şirketlere gidip tek tek kendi cv formlarını doldurup bırakın yanınızda pro bir cv nizde olsun sizin hazırladığınız ikisini iliştirip o şekilde bırakın ik larına. düzgün hiçbir firma o cvleri es geçmez bunu asla unutmayın uygun pozisyonlardaiseniz kesinlikle olumlu vyea olumsuz geçse bile sizi çağırılar. buda kendini gerçek ve real karşı tarafa anlatma olanığı tanımlar. ben iş ararken uygulamıştım bunu ve baya işe yaramıştı.
bizim insan kaynakları müdüresi de pek boş değil o da yemez :)
http://www.tav.jobs/form_tr_1.2.asp?...cation=GEORGIA
http://www.doco.com/turkey/index_jobs_turkey.htm
havalimanında TGS die bir firma var orasıda sürekli personel alıyor, birde orayı ziyaret et,
bence havalimanına bir gününü ayır tüm firmaları dolaş, ama takım elbise ve saç sakal düzgün traş ol arkadaşım,
okumuş insan kıla tüye takmaz ama kapısında bekleyen sekreteri yada güvenlik görevlisi keçi sakalada uzun saçada küpeyede takar onları geçemedikten sonra sakalında küpeninde bir anlamıda yok zaten.
işe alınmanda yardımcı olamam ama ramazan sonrasında gelirsen öglen yemegi ısmarlarım. referansta yazabilirsin beni 10 yıldır oralardayım ;)
işsizligi askerden geldigimde 2 sene boyunca tattım, para sıkıntısı yoktu ama babama senin oglan ne iş yapıyor diye soruldumu yıkılıyordum, allah yardımcın olsun.
dip not: ilk girişte asgari ücret +ssk+yemektir. 3 ay 5 ay yada 1 sene sonra degişir hepsi senin çalışmana dürüstlüğüne baglıdır diyecem ama yalan :) yalakalığına baglı, sabah yarım saat önce geleceksin, akşamda en son çıkacaksın, yemegini yarım saate yiyip işinin başına döneceksin. bakınız ben :)
vallah arkadaşlar bu konu ılgılı bende bır zaman once konu acmıstım.hatırlayanlarınız olur belkı.ben ıstanbuldan umıde kestım antalyada ıs buldum ay sonu gıdıyorum hayırlısı ıle.istanbul bıtmıs abı bıtmıs yalana baglamıs.torpılın varsa yuzuyor bır yerlerı vuruyorsun yoksa balıkcı teknesı gıbı sezonu beklıyorsun.
electro worldten ayrildiktan sora iş bulamadm bi sure ve taşaron firmada gecici bi iş cikti 3 aylk ona gireym dedim hatta işin son 15gunu fln sabiha gokcendeym suan ortamala 3 aydir calişyorz orda.TGS diye birşey 1 ay once yokken 1 ay içinde acaip bi yapilanma yaptilar aprondan şutaltina vs. vs. heryerdeler.havalimaninda ilk bi sure gozlemledm nasildir fln die direk leyla gidi atlamak istemedm envanter demirbaş projesi oldugu için heryeri gezdm defalarca bi ucagin içine girmedgm kaldi.Son 10gundur insanlarla iş hakknda konusmaya başladm oranin bilgi işlem şefiyle gorustum acikcasi pek olumlu degildi he beni cok aşan bi işmiydi degildi sadece kullanilan sistemleri ogrenmem gerekecekti 1-2ay yani pc muhendisi olsanda helpdesk tarafinda yapilacak iş ayni neyse o bolumde kadro olmadigi soylediler vs. tabi 2aydir ortada gezen elemanlar için nie ugraşssn şef.insan kaynaklariina direk elden cv verdm odalarnda bulundugu zmn.daha sora en son tgs geldi cok kişi aldilar yemekhane boşken dolar oldu öle bi cogaldilar :) havalimaninda uzun suredir bulunan bir kişiye daniştm nasil yaklassam daha iyi olur bu adamlara direk cv mi birakalm nettenmi başvuralm die adamin cvpi falanca yerde tanidign varmi dedi yok dedim gulumsedi o zmnda kafamda farkli carklarini oturtmuslar durumu olustu bilmiyorm ne kdr dogrudur ve cv bile vermedm belki olesine hafta içi birakarm ofislerine.
Havalimani şartlar ve ortam olarak guzel tabiki calişilcak bi yer konuma gore.ama birazda kismet ramp calişmak zor.en kotu ihtimal trafik için belki gorusurm daha sora tekrardan ama onlarda 24 saatlik gun dilimi içinde 8ayri vardiya donuyorlar o biraz zor.
Ayrica tesekkur ederm ilgilendignz için isg de iseniz ben daha 10gun oralardaym tanişmak isterm :)
showroom araba satişi nasildir arkdaslar aramizda bu işi yapanlar illaki vardir hangi firmalar iyidir vs. kazanc durumu nasildir birde işe girmek zormudur daha once bu işte tecrubesi olmayanlari için :)
bende 4 senedır
burgerkıngde calısıorm
askerlık durumum yok
cürük raporu werıldı bundan 5 sene evvel kanser tedavisi göruordum
elım elektronıge cok yatkın
bılgısayar deneyımım war program orenırırm cabuk
Barış araba satışı için öğrenim durumundan çok,
izlenim önemli duruşun,uslubun vs... Bi ara bende niyetlenmistim. Tanidigin arkadasin varsa musait oldugunda sansini dene dilersen